Гаряча картопля: професор Мічиганського державного університету розробляє нові сорти для всього світу
У міру розвитку звичок харчування місце картоплі на обідньому столі продовжує змінюватися. Нові сорти картоплі постійно розробляє професор з Мічигану Девід Доуч.
Девід Доуч, професор факультету наук про рослини, грунт та мікроби та директор програми селекції та генетики картоплі в Університеті штату Мічиган (МГУ), був на передньому краї процесу зміни картоплі. Відомий як пан "картопля Проф", — він є корпоративним партнером року в МГУ.
«Великі Озера картопляні чіпси займаються комерціалізацією пурпурних картопляних чіпсів з цієї картоплі», — сказав Доуч. "Це має бути веселий продукт".
Широкий асортимент розроблених ним сортів стає все більш актуальним. Близько 15 років тому він помітив зміну в споживанні картоплі, посилаючись на сорт під назвою Jacqueline Lee (названий на честь його дочки), картопля середнього розміру з жовтою м'якоттю, яка на той час не підходила ринку, сказав він в інтерв'ю 2014 року Мічиганському радіо. Тепер він продається на національному та міжнародному рівнях.
«наш сорт Manistee допомагає виробникам і переробникам отримувати якісний продукт протягом усього сезону зберігання, а також продовжує сезон зберігання», — сказав Девід Доуч.
«на мою думку, селекція рослин є державною службою», — сказав Доуч. "Селекція рослин сприяє різноманітним і рясним постачанням продовольства, від яких ми всі виграємо».