Назад
Гарячий картопля: професор Мічиганського державного університету розробляє нові сорти для всього світу

Навигация по разделу

Гаряча картопля: професор Мічиганського державного університету розробляє нові сорти для всього світу

У міру розвитку звичок харчування місце картоплі на обідньому столі продовжує змінюватися. Нові сорти картоплі постійно розробляє професор з Мічигану Девід Доуч.

Девід Доуч, професор факультету наук про рослини, грунт та мікроби та директор програми селекції та генетики картоплі в Університеті штату Мічиган (МГУ), був на передньому краї процесу зміни картоплі. Відомий як пан "картопля Проф", — він є корпоративним партнером року в МГУ.

Доуч допомагає розробляти нові сорти для Мічигану, одного з провідних виробників картоплі в країні. Їм були створені такі сорти: Beacon Chipper і Purple haze, Raspberry, Spartan Splash. Ожина, пурпурний картопля свіжого ринку, привносить сплеск кольору в світ закусок.

«Великі Озера картопляні чіпси займаються комерціалізацією пурпурних картопляних чіпсів з цієї картоплі», — сказав Доуч. "Це має бути веселий продукт".Горячий картофель: профессор Мичиганского государственного университета разрабатывает новые сорта для всего мира

Широкий асортимент розроблених ним сортів стає все більш актуальним. Близько 15 років тому він помітив зміну в споживанні картоплі, посилаючись на сорт під назвою Jacqueline Lee (названий на честь його дочки), картопля середнього розміру з жовтою м'якоттю, яка на той час не підходила ринку, сказав він в інтерв'ю 2014 року Мічиганському радіо. Тепер він продається на національному та міжнародному рівнях.

«наш сорт Manistee допомагає виробникам і переробникам отримувати якісний продукт протягом усього сезону зберігання, а також продовжує сезон зберігання», — сказав Девід Доуч.

Зусилля Доуча забезпечують фермерам більш тривалий період поставки, а переробникам — більше продукції. Він також допоміг картоплі стати більш самодостатнім шляхом інтеграції ознак стійкості до хвороб.

«на мою думку, селекція рослин є державною службою», — сказав Доуч. "Селекція рослин сприяє різноманітним і рясним постачанням продовольства, від яких ми всі виграємо».


Зараз читають
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Перловка для кроликів — чи можна давати цю крупу, чим вона корисна, з як ...
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: Походження, зовнішній вигляд, переваги п ...
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Все про сорт полуниці «Кардинал»: опис, способи розмноження і посадки, з ...
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Йошта – це назва високого плодового чагарнику з чорними ягодами, розміро ...
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горшке
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерія: правильна посадка і особливості ухода
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислицы
Новое youtube видео