російські вчені-аграрії зробили прорив, створивши нові види пшениці
Про це повідомляють російські селекціонери з Омського державного аграрного університету імені П.А. Столипіна, які схрестили классическкую пшеницю з егілопсом, що представляє з себе дикий злак, і сизим пирієм.
Перший вид пшениці, який був схрещений з егілопсом, був виведений спеціально, щоб культура росла в Сибіру і витримувала наднизькі температури. Потужні кореневища егілопса, які байдужі до морозів, витримують температуру нижче 30 ° C.
Пшениця, яка була схрещена з сизим пирієм знайшла фіолетовий колір, а також, згідно з експертизою має набагато більше корисних речовин і антиоксидантів, ніж у звичайній пшениці. Схрещена пшениця отримала назву» Сова " і тепер використовується в якості кормової культури відмінної якості. Пшениця дуже поживна, а також може досягати зростання до 2 метрів.