Львівський фермер вирощує трюфелі і бачить майбутнє в «мікоризації»
Фермер зі Львова, Михайло Костюк, почав вирощувати трюфелі. Такою екзотичною справою на території України займається всього лише два фермери: він і його Вінницький колега Олександр Джига. Поки що, аграрій очікує свій перший урожай, але вже стверджує, що посаджені гриби допомагають у зростанні інших рослин.
Михайло займається вирощуванням безлічі культур: картопля, виноград, перець і горіхи – це все, чому він надає перевагу протягом 25 років. За словами Костюка, це б все не росло в таких великих кількостях, якби він не зайнявся мікоризацією рослин – схрещуванням грибних коренівищ з рослинами.
За його спостереженнями, гриби допомагають в активному зростанні рослин, при потребі, віддають зайву вологу і антибіотики, щоб культури не заражалися хворобами. Для так званої мікоризації І ВИРОЩУВАННЯ, фермер вибрав найдорожчий гриб-білий п'ємонтський трюфель.
За прогнозами Михайла, якщо українські фермери відмовляться від активного використання пестицидів і перейдуть на мікоризацію, то врожайність стане набагато вищою.