вчені радять їсти цитрусові зі шкіркою
Цитрусові фрукти корисніше їсти неочищеними, зі шкіркою, запевняють українські дослідники Харківської незалежної лабораторії. На їхню думку, саме в такому вигляді вони здатні принести організму людей більше користі і смакових відтінків.
«цитрусові відомі всім своїм високим вмістом вітаміну C, — кажуть вчені. Цей вітамін допомагає атакувати такі хвороби, як грип та ГРВІ, який якраз вступає в стадію активності під час сезону лимонів і апельсинів. Щоб ефективніше боротися з вірусним захворюванням, не варто зрізати шкірку з цитрусових при вживанні в їжу!»
Дослідники роблять акцент на тому, що, наприклад, лимони не потрібно класти в гарячий чай, ледь заварений окропом. "Високі температури згубно діють на корисні властивості лимона, тому краще класти лимон в теплий напій без цукру», - говорять вчені.
Шкірку лимонів і апельсинів можна заварювати окремо або додавати до чорного або зеленого чаю в заварник.
" однак перед тим, як знімати з плодів шкірку або вживати їх неочищеними в їжу, слід ретельно промити плоди і обдати їх окропом, — підкреслюють українські дослідники. - А під час миття ретельно потерти губкою!»