Назад
Найсмачніша аджика з помідорів без варіння: покроковий рецепт з фото

Навигация по разделу

Як зробити аджику з помідорів і перцю на зиму: покроковий рецепт приготування в домашніх умовах

Аджика є дуже популярною приправою. Вона здатна прикрасити будь-яке м'ясне блюдо, додавши йому особливі нотки, так, що воно здивує новим і неповторним смаком і ароматом. Займатися заготівлею цієї приправи найкраще в літній період, коли овочі набралися сонця і соковитості. Для її приготування не потрібно багато зусиль, а рецепт смачної аджики ми надамо вам в цій статті.


Помідори і перець для консервації: особливості вибору

При виборі овочів перш за все слід звернути увагу на їх зовнішній вигляд. Вони повинні бути без плям, гнилі, мати однорідний колір, приємний і характерний, ледве вловимий, аромат.Аджика

Перець

При виборі цього овоча для закруток, найкраще зупинити свій вибір на сортах червоного кольору. Вони містять велику кількість вітамінів з, А і Р. зелений перець хороший для боротьби з холестерином, а жовтий — багатий калієм і фосфором.

Перед придбанням потрібно трохи надломити плодоніжки: в разі, якщо овоч свіжий, на ній з'являться краплі рідини. Хвостик повинен бути зеленим і пружним.

Товщина стінок повинна бути 8-9 мм, а вага — близько 100 г.чим важче овоч, тим він соковитіше.Перец

Помідори

Вибираючи томати , слід звернути увагу на їх зрілість. Колір повинен бути однорідним, без зелених або білих плям біля попки.

Помідори повинні бути правильної форми і володіти приємним ароматом.Помидоры

Гострий перець

Кожен стручок повинен мати яскравий і насичений колір, бути щільним. Поверхня перцю повинна бути гладкою, без зморшок і зіпсованих ділянок.

Чи знаєте ви? Аджика - "сіль" з абхазького, а не гостра приправа, яка біля витоків мала цікаву назву апирпил-джика ( « перцева сіль » ) і аджиктцатца ( « сіль, перетерта з чим-небудь » ). Спочатку це блюдо готували тільки з солі, перцю, спецій і прянощів, а вже сучасні кулінари збагатили його томатами, цибулею, яблуками і морквою.
Острый перец

Рецепт аджики з помідорів: покроковий рецепт з фото

Існує безліч рецептів домашніх заготовок, про які можна прочитати в кулінарній літературі, відшукати на форумах в інтернеті або подивитися в відеоблогах. Кожна господиня напевно може похвалитися своїми секретами приготування, додаючи в свою страву не тільки овочі і спеції, але і трошки тепла і любові.

Сьогодні ми познайомимося з одним з найпростіших і популярних в мережі рецептів приготування аджики з помідорів без термообробки. Блюдо за цим рецептом має в міру гострим смаком і може зберігатися в холодильнику цілу зиму.

Аджика без термообробки: відео

важливо! продукти для аджики з помідорів без термообробки повинні бути хорошої якості, не зіпсовані. Якщо у помідорів або перцю є дефекти, їх необхідно видалити.

Список продуктів

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

Що знадобиться на кухні

З кухонного начиння нам знадобиться:

  • Мясорубка (блендер);
  • Велика скляна (емальована) каструля;
  • Ложка дерев'яна;
  • Банки скляні об'ємом 0,3 л — 3 шт.;
  • Кришки закручуються — капронові) - 3 шт.
Что понадобится

Процес заготівлі

Щоб приготувати наше блюдо, потрібно зробити наступні дії:

  • Очистити болгарський перець: відрізати хвостик, видалити всю внутрішність.
Очищаем перец
  • Підготувати гострий перець, відрізавши тільки плодоніжки.
Отрезаем плодоножку у острого перца
  • У помідорів обрізати попки. Шкірочка НЕ видаляється.
  • Почистити часник.
  • Болгарський перець розрізати на 4 частини, гострий перець — на 2, помідори — навпіл.
  • Пропустити через м'ясорубку Болгарський і гіркий перець, часник і помідори. Необхідно чергувати продукти так, щоб їх сік і аромат змішувалися в процесі перетирання. В результаті виходить густа каша з овочів. Якщо помідори були більш соковитими, то приправа вийде рідшою.
Пропускаем через мясорубку
  • Додати в суміш з овочів сіль, цукор і оцет, добре перемішати дерев'яною ложкою (щоб отриманий продукт не окислився і не зіпсувався, оскільки він не буде піддаватися термічній обробці).
Добавляем другие ингредиенты
  • Підготувати посуд для закрутки. Для цього її необхідно ретельно вимити і обдати окропом, після чого перевернути і дати воді стекти. Таким же чином необхідно обробити і кришки.
  • Наповнивши банки аджикою, закрити їх гарячими закручуються кришками, але можна це зробити і капроновими.
Наполняем банки аджикой
  • Прибрати на зберігання в холодильник або в дуже холодний підвал.

важливо! використовуючи в приготуванні блендер, аджика стає рідшою і однорідною. Перекручуючи інгредієнти на звичайній або електричної м'ясорубці, частково зберігається текстура продуктів, і ми можемо бачити те, що їмо. Блюдо виходить апетитним і красивим.

Особливості та правила зберігання аджики

Свіжа аджика володіє особливим, неповторним ароматом і смаком, тому багато господинь вважають за краще готувати цю приправу, не піддаючи її тепловій обробці. Завдяки природним консервантам (часнику, гострого перцю і солі), вона може зберігатися протягом декількох місяців в холодильнику і залишатися такою ж смачною.

Блюдо без варіння можна зберігати і в дуже прохолодному погребі.

чи знаєте ви? знахарі в Абхазії використовували оригінальну аджику як лікарський засіб для лікування різних хвороб шлунка і кишечника. Її складові нормалізують обмін речовин і процес кровообігу.
Аджика

З чим подавати заготовку до столу

Традиційно прийнято подавати аджику до м'ясних страв, серед яких, безумовно, лідирує смажене м'ясо, шашлик зі свинини, баранини, курячі крила і стегна, приготовані на грилі, і багато іншого.

Додають цю приправу і до овочевих страв: так, вона відмінно гармонує з відвареною картоплею в мундирі, смаженими баклажанами і кабачками.

Цікаво і поєднання аджики з рибою.

Вона може використовуватися і як окрему страву, а також її можна просто їсти з хлібом. Популярно застосування аджики в якості доповнення до салатів, рагу, супів і борщу, вона також добре гармонує з рисом і квасолею.Аджика

Радимо спробувати приготувати аджику, слідуючи нашому рецепту, і порадувати себе і своїх близьких ще одним кулінарним блюдом, яке зможе прикрасити будь-який буденний і навіть святковий стіл.


Зараз читають
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Використання коріандру в якості приправи і лікарської сировини. Як вигля ...
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Основні напрямки використання голубів: спортивні, Декоративні, м'ясні ви ...
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Технологія приготування кави з жолудів: збір сировини і правила використ ...
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Характеристика і корисні властивості масла льону: як правильно вибрати, ...
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Доступна і цікава інформація про кулястої вербі, посадці, розмноженні і ...
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Українські фахівці визначили абсолютного рекордсмена за врожайністю сере ...
Новое youtube видео