виробництво інжиру в Іспанії в цьому році скоротилося на 50%
Рясні дощі взимку і навесні, низькі температури і періодична спека впливали на цвітіння і зав'язь плодів інжиру в Аліканте, так як фрукти дуже чутливі до змін клімату. Урожай , який почали збирати приблизно тиждень тому, був скорочений на 50% в порівнянні з минулим сезоном.
" коли в наявності так мало доступного продукту, продажі бувають швидкими, а ціни високими. Вони не знаходяться на тому рівні, на якому повинні бути, враховуючи обсяги цього року. Коли досягається певний ціновий поріг, попит падає", - говорить Сьюзі Бонет з комерційного відділу кооперативу Cambayas з Ельче.
Дерева інжиру живуть сотні років, при цьому плодоносячи 300-400 років.
«тим не менш, є дуже хороший ринок для інжиру сорту брев», — додає вона. В даний час врожаї фрукта з Туреччини або інших конкуруючих країн ще не досягли ринків, тому Іспанія завжди використовує цей розрив.
" Шкода також, що у нас немає більшої кількості фініків
, тому що це досить ексклюзивний продукт в цей час року, і споживання зростає.
Половина нашої продукції продається на іспанському ринку, а інша частина експортується в такі країни, як Франція, через оптові ринки Перпіньян або Руан, а також через мережі супермаркетів. В останні роки попит в Нідерландах зростає", - говорить Сьюзі Бонет.
Що стосується впливу ситуації з коронавірусом на попит інжиру, вона вважає, що повальне захоплення споживанням їжі під час блокування вже позаду. Якщо ціни будуть дуже високими, споживачі будуть купувати дешевші продукти, оскільки багато хто втратив роботу, тому їх купівельна спроможність знизилася.
"Незважаючи на скорочення врожаю, якість інжиру колод дуже хороша. Приблизно через два тижні ми закінчимо кампанію, яка в цьому році буде коротшою».
Читайте також:
- Асоціація сільськогосподарських виробників Валенсії безкоштовно роздала 4 тонни апельсинів в центрі міста. Ці дії були викликані невдоволенням фермерів через те, що вони отримують за вирощені овочі та фрукти набагато меншу суму, ніж йде на їх виробництво.
- Сектор по вирощуванню кісточкових дерев підтверджує потребу в робочій силі, і сільське господарство шукає рішення, адаптовані до виробництв в регіонах.
- Іспанська компанія Плантінова маленькі фруктові дерева на ринок 7 років тому. З тих пір обсяг їх продажів значно зріс.