Назад
Як приготувати гостру капусту на зиму: рецепт (шматочками в банках)

Навигация по разделу

гостра капуста на зиму: готуємо за рецептом

Острая капуста на зимуУ наших широтах головний овоч на обідньому або святковому столі — капуста, в маринованому або квашеному вигляді. Вона прекрасно підходить до багатьох страв як гарнір, а також може бути чудовою закускою. Складно сказати, яка з видів, маринована або квашена, смачніше. Кожна по-своєму смачна. Але більшість господинь віддають перевагу маринованої, через те, що вона швидше готується і менш складна в приготуванні і зберіганні.


Підготовка овочів і продуктів

Перш ніж почати приготування нашого страви, необхідно підготувати для нього інгредієнти:

  1. Для маринування можна використовувати і белокочанный , і краснокочанный овоч. У маринаді вони обидва дивовижні на смак.
  2. Для заготовки вибирайте невеликі качани, вагою не більше кілограма. Їх буде легше різати.
  3. Маринувати краще пізні сорти, так як вони більш жорсткі і в процесі приготування не перетворяться в кашу.
  4. Вибравши качан, очистіть його від декількох верхніх листків.
  5. Зріжте качан і, при необхідності, виріжте темні плями, що залишилися на листках.
  6. Розріжте качан на кілька частин, щоб було зручніше тримати овоч при шатківниці.
  7. Інші овочі, які потрібно додавати за рецептом, помийте і почистіть.
Капуста кубиками

Приготування розсолу

Щоб підготувати маринад, слід набрати в каструлю води (кількість залежить від рецепта), посолити і підсолодити її, додати олії. За бажанням, в ємність можна кинути лавровий лист , мелений перець . Каструлю ставлять на плиту, закип'ячують. Відставляють, дають охолонути одну-дві хвилини і заливають розсолом овочі.

чи знаєте ви? Капуста — дворічна рослина, хоч ми вирощуємо його як однорічна. Тому зрізаний на зиму качан на наступний рік може зацвісти, навіть без землі.

Маринована капуста: рецепти

Існує величезна кількість рецептів маринованої капусти. Кожен народ готує її по-своєму, з урахуванням своїх смакових пристрастей, та й кожна господиня вносить свої корективи в відомі рецепти. Тим же, хто ще жодного разу не заготовлював капусту на зиму, пропонуємо ознайомитися з популярними рецептами.Маринованная капуста

Простий рецепт

Компоненти:

  • 2-3 кг капусти;
  • 2 шт. морквини;
  • Часник;
  • Червоний мелений перець.

Для розсолу:

  • 1000 мл води;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 80 мл рослинного масла;
  • 2 ст. л. солі;
  • Лавровий лист;
  • Спеції (за бажанням).
Рассол

Приготування:

  1. Ріжемо капусту квадратиками, морква — півкільцями.
  2. Часник разом з червоним перцем продавлюємо через чеснокодавку.
  3. Розкладаємо салат по банках, чергуючи капусту з морквою. Між ними-лавровий лист.
  4. У гарячій воді розводимо сіль і цукор. Туди ж вливаємо олію і оцет.
  5. Розсіл вливаємо в скляну тару, де знаходиться салат, закриваємо кришкою. Салату потрібно постояти в теплому приміщенні пару годин. Після прибираємо продукт в холодильник на 24 години.
  6. Зберігаємо там же.

чи знаєте ви? існують декоративні сорти капусти. Вони родом з Японії. Ними прикрашають осінні і зимові клумби.

Капуста з хріном

Вам знадобиться:

  • Невелика капуста;
  • 1 шт. морквини;
  • 1 шт. кореня хрону;
  • 0,5 л води;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 2-3 ст. л. оцту.
Капуста с хреном

Приготування:

  1. Морквину моєму, чистимо і подрібнюємо на тертці.
  2. Білокачанну моєму, зриваємо верхні листки, нарізаємо на частини і добре подрібнюємо.
  3. Кладемо корінь хрону в банку. Поверх насипаємо капусту, перемішану з морквою.
  4. У ємність набираємо воду, розчиняємо сіль, цукор, вливаємо оцет.
  5. Заливаємо розсолом салат. Закриваємо кришкою.
  6. важливо! Маринад для салату не кип'ятиться. Всі його інгредієнти розчиняють у холодній воді.

  7. Залишаємо продукт в теплому приміщенні на добу. Потім відкриваємо кришку, шпажкою трохи продавлюємо салат, випустивши бульбашки. Закриваємо банку і ставимо в холодильник на 48 годин.
Маринованная капуста с хреном

Капуста по-корейськи

Компоненти:

Ингредиенты

Приготування:

  1. Овочі миємо, чистимо. З білокачанної видаляємо верхні листки і зрізаємо качан.
  2. Капусту розрізаємо на чотири частини і шаткуємо. Складаємо в широку ємність.
  3. Морквину натираємо на корейській тертці. Гострий перець нарізаємо тоненько, соломкою (до насіння). Зсипаємо все в ємність.
  4. Заправляємо салат перцем, цукром, сіллю, оцтом.
  5. Заправляем специями

  6. Овочі злегка переминаємо, щоб виділився сік, і перемішуємо.
  7. Нарізаємо солодкий перець соломкою і висипаємо в салат.
  8. Лук ріжемо півкільцями і висипаємо його на сковороду. Вливаємо олію і пропущений через чеснокодавку часник.
  9. Ставимо сковороду на плиту і злегка Томім цибулю до прозорості.
  10. Томим лук до прозрачности

  11. Залишаємо настоятися 4-5 хвилин.
  12. Висипаємо цибулю в овочі. Ретельно перемішуємо і розкладаємо по банках. Салат потрібно утрамбувати щільно, щоб він пустив сік.
  13. Наполняем банки

  14. Прикриваємо банки кришками і ставимо в каструлю з холодною водою для стерилізації . На дно каструлі бажано покласти клапоть тканини. Рівень води повинен доходити до плічка банки.
  15. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 20 хвилин.
  16. Закриваємо банки якомога щільніше кришками, перевертаємо, утеплюємо і залишаємо до ранку.

Капуста по-корейськи на зиму: відео

Капуста по-грузинськи

Компоненти:

  • 1 капуста;
  • 1 шт. морквини;
  • 1 шт. буряка ;
  • 1 головка часнику;
  • 1 шт. гострого перцю;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. 9% оцту;
  • 1000 мл води;
  • Запашний перець горошком.
Капуста по-грузински

Приготування:

  1. Білокачанну нарізаємо великими шматками.
  2. Буряк ріжемо тоненькою соломкою.
  3. Морква трьом на крупній тертці.
  4. Дрібно ріжемо гострий перець. Часник продавлюємо через чеснокодавку.
  5. Всі складові салату зсипаємо в зручну ємність, ретельно перемішуємо і додаємо горошини перцю.
  6. Розводимо у воді сіль, цукор і доводимо її до кипіння. Прибираємо з плити і додаємо оцет.
  7. Розсіл розливаємо по банках з салатом. Ми залишаємо продукт в теплі на добу.
  8. Зберігаємо в холодильнику.
Капуста по-грузински

Гостра маринована капуста швидкого приготування

Компоненти:

  • 1 кг капусти;
  • 1 шт. морквини;
  • 1 шт. солодкого перцю;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л. солі без гірки;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 100 мл 9% оцту;
  • 1/4 ч. л. меленого перцю;
  • 4-5 горошин запашного і чорного перцю;
  • 3-4 шт. лаврового листа;
  • 1/2-1/4 шт. гострого перцю;
  • 1000 мл води.

Приготування:

  1. Капусту нарізаємо тонко, моркву тремо на крупній або корейської тертці і зсипаємо в емальовану миску.
  2. Солодкий перець ріжемо соломкою і додаємо до овочів. Все перемішуємо.
  3. Перемешиваем ингредиенты

  4. Для розсолу потрібно розвести в холодній воді сіль, цукор. Всипати перець мелений і горошком. Ставимо ємність на плиту і закип'ячуємо. Додаємо оцет і прибираємо з плити.
  5. До овочів додаємо лаврушку, дрібно нарізаний часник і гострий перець.
  6. Добавляем лаврушку, мелко нарезанный чеснок и острый перец

  7. Заливаємо салат маринадом і ложкою Придавлюємо овочі, щоб вони повністю вкрилися рідиною. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо на дві години.
  8. Трохи віджимаємо овочі і перекладаємо в банку. Маринадом заливати не слід.
  9. Зберігаємо блюдо в холодильнику. Подаємо в салатник, за бажанням приправляємо олією.
Маринованная капуста быстрого приготовления

Гостра капуста на зиму шматочками

Компоненти:

  • 2 кг капусти;
  • 1 шт. морквини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 мл олії;
  • 200 мл столового оцту;
  • 3 ст. л. солі з гіркою;
  • 8 ст. л. цукру;
  • 5 шт. лаврового листя;
  • 1000 мл води.
Капуста острая кусочками

Приготування:

  1. Великими шматками ріжемо капусту. Морква трьом на тертці.
  2. У морквину висипаємо дрібно порубаний часник.
  3. Викладаємо овочі в банку. Спочатку капуста, потім — морква.
  4. У воду додаємо цукор, сіль, оцет, олію і лавровий лист. Закипячиваем.
  5. Салат заливаємо маринадом. Зверху ставимо гніт і залишаємо на три години.
Капуста острая кусочками

Зберігання

Маринований салат можна зберігати в холодильнику або в погребі до самого літа.

важливо! у всіх рецептах для приготування маринаду використовується оцет. При бажанні його можна замінити лимонною кислотою або свіжовичавленим лимонним соком.

Ви ознайомилися з популярними рецептами пікантною закуски. Якщо не знаєте, який салат вибрати, підготуйте невеликі порції кожного — і нехай ваші домочадці самі вибирають, яке блюдо їм до душі.


Зараз читають
Криптантус (кімнатна рослина): догляд в домашніх умовах, цвітіння, фото
Криптантус (кімнатна рослина): догляд в домашніх умовах, цвітіння, фото
Все про криптантус: ботанічний опис, правила вирощування, розмноження та ...
Порода корів Шароле: характеристика, фото, переваги і недоліки
Порода корів Шароле: характеристика, фото, переваги і недоліки
Опису екстер'єру і продуктивних особливостей корів породи Шароле. Їх пер ...
Ялина Блакитна: розмноження живцями
Ялина Блакитна: розмноження живцями
Ялина Блакитна: терміни і умови, розмноження живцями і їх заготівля, уко ...
Особливості вирощування скумпії: посадка і догляд за красивим чагарником
Особливості вирощування скумпії: посадка і догляд за красивим чагарником
Скумпія: посадка і догляд, види, розмноження. Особливості догляду за рос ...
"Ордан": опис фунгіциду та інструкція із застосування
"Ордан": опис фунгіциду та інструкція із застосування
Все про протигрибковий препарат Ордан: рекомендації агрохіміків, інструк ...
Агротехніка вирощування сафлору - Південної олійної культури
Агротехніка вирощування сафлору - Південної олійної культури
Агротехніка вирощування сафлору - південної олійної культури
Роджерсия: особливості вирощування екзотичної рослини
Роджерсия: особливості вирощування екзотичної рослини
Роджерсия: особливості вирощування екзотичного растения
Новое youtube видео