Назад
Правильний забій мускусних, пекінських і качок мулардів в домашніх умовах

Навигация по разделу

Скільки з'їдає качка до забою і як обробляти качку

УткаРозведення качок є вельми прибутковою справою. Качки дуже плідні, тому їх зміст забезпечить регулярне отримання якісного і корисного м'яса. Важливим моментом є грамотний підхід до забою птиці і правильна підготовка до цього процесу, про що і піде мова далі.


Скільки з'їдає качка до забою

Щоб отримати якісну качатину, необхідно правильно скласти раціон вихованців вже на етапі вирощування пташенят, строго дотримуючись норм, що відповідають віку.

щоб не дати домашнім качкам полетіти, навчіться правильно їм обрізати крила .

Маленьких каченят годують зазвичай 5-6 разів на добу, дорослих особин — двічі на день. Основу раціону складають зернові культури, до них додаються харчові відходи, сироватка і м'ясо-кісткове борошно.Кормление уток Найбільш інтенсивний режим відгодівлі вводиться за 2 тижні до забою: в їжу включаються продукти, багаті білком, необхідним для нарощування м'язової маси. якщо потрібно більш жирне м'ясо, за тиждень до забою додають варену картоплю, каші.

Приблизний раціон птиці, що відгодовується на м'ясо, повинен включати наступні продукти:

  • Свіжа рубана зелень-80 г;
  • М'ясні відходи — 20-25 г;
  • Відварну картоплю-80 г;
  • Мішанка з кукурудзи, ячменю або вівса - 100 г;
  • Пшеничні висівки — 40 г;
  • Зернові відходи — 40 г;
  • Макуха і шроти — 10 г;
  • Дріжджі-1 г;
  • Крейда-6 г;
  • М'ясо-кісткове борошно-3 г;
  • Сіль-1 г;
  • Дрібні камінчики - 2 г.

Мясо-костная мукаМ'ясо-кісткове борошно

Коли забивати

Ідеальний вік качки Для забою - після досягнення 2,5 місяців. зазвичай це відбувається на 55-60-у добу життя, до настання періоду линьки, в цей час особина важить близько 2,5 кг.після 3-місячного віку качка починає їсти значно більше, за рахунок чого м'ясо стає дуже жирним і не таким корисним.

чи знаєте ви? лідером по споживанню качиного м'яса є Китай. Щорічно там виводять близько 2 млн особин.

Підготовка перед забоєм

Забій качки на м'ясо повинен здійснюватися після певної підготовки:

  1. Посадити птицю, обрану на забій, на голодну дієту не менше, ніж на 10-12 годин, найчастіше на ніч.
  2. Помістити особина в окреме приміщення, в якому весь період перебування повинен бути включений світло. Це необхідно для того, щоб птах звільнила кишечник.

Утка

Забій качки

Найчастіше для умертвіння качки використовується зовнішній спосіб — попросту, обезголовлювання птиці.

  1. Спочатку качці пов'язують лапи і підвішують вниз головою.
  2. Крила птаха притискають до спини, відтягують шию і ріжуть сонну артерію гострим ножем, тримаючи його під невеликим нахилом щодо шиї.
  3. Залишають тушку на 15 хвилин в підвішеному положенні для стікання крові.
  4. Після закінчення 15 хвилин тушку знімають і здійснюють патрання і оброблення.

Забой утки

Методи обробки

Обскубування пір'я з качиної тушки — не найприємніше заняття навіть для досвідчених господинь, проте є кілька способів, які дозволять полегшити цей процес.

знати, як ощипать качку правильно в домашніх умовах, повинен не тільки фермер, а й міський житель. Розгляньте всі тонкощі общипування качки без пеньків .

Сухий

Це найбільш поширений метод видалення пір'я і найбільш трудомісткий, оскільки проводиться вручну:

  • Качку викладають на аркуш паперу, пальцями витягають пір'я: великі вищипують у напрямку росту, дрібні-в протилежному напрямку;
  • Залишилися волоски обпалюють на вогні, намагаючись не нагрівати тушку, щоб уникнути розплавлення жиру;
  • Після завершення очищення птицю миють під проточною водою.

Ощипывание перьев с утки

Гарячий

Даний підхід передбачає розпарювання тіла птиці:

  • Тканинний мішок замочують в окропі, після чого добре віджимають;
  • Тушку поміщають в гарячий мішок і щільно зав'язують на 15-20 хвилин;
  • Гарячою праскою пропрасовують оперення через тканину;
  • Птицю витягають з мішка і Обскубують.

Горячий метод обработки утки

Метод ошпарювання

Найшвидший спосіб обробки птиці, найбільш часто застосовуваний господинями:

  • Качку укладають в таз або іншу глибокий посуд;
  • Розігрівають воду до 80 °С;
  • Повільно обливають тушку з усіх боків, потім залишають її у воді на чверть години;
  • Витягують птицю з води, дають стекти, після чого Обскубують пір'я;
  • По завершенні обскубування залишки пір'я обпалюють над вогнем.

якщо ви хочете обробити птицю легше і швидше, ознайомтеся з правилами общипування курки, качки і гусака за допомогою насадки .

Оброблення м'яса

Після видалення оперення з птиці необхідно обробити і випатрати її для подальшого зберігання.

  1. Перед тим як потрошити тушку, відрізають лапи і крила. Лапи відрізають нижче п'яткової суглоба, а крила — в місці їх згину.
  2. Над заднім проходом роблять Т-подібний надріз, через який витягують кишки та інші внутрішні органи і жир.
  3. В шиї прорізається отвір, через яке видаляються трахея і стравохід.
  4. Випотрошену птицю потрібно грунтовно промити в проточній воді зсередини і зовні. Після цього тушку треба як слід просушити і охолодити протягом декількох годин на нижній полиці холодильника або в прохолодному приміщенні.

Разделывание мяса уткиПри необхідності порційної заморозки птицю можна обробити на частини. Для цього знадобляться гострий ніж, секатор і обробні ножиці.

  1. Ножем відрізають стегенця, намагаючись зробити розріз ближче до спини.
  2. Крила відокремлюють за допомогою секатора, максимально наближаючись до хребта.
  3. Ребра найпростіше відрізати ножицями.
  4. Філе розрізають уздовж хребта, відокремлюючи його ножем. Важливо видалити з нього сальну залозу, щоб не зіпсувати смак м'яса.
  5. Після оброблення качки залишається тільки хребет, який можна використовувати для приготування бульйону.

Разделывание мяса утки

Зберігання м'яса

Зберігати оброблену тушу можна різними способами:

  1. М'ясо птиці зберігається 3-5 діб при температурі 0...4 °З, потім його обов'язково потрібно або приготувати, або заморозити.
  2. При неможливості використовувати холодильник птицю поміщають в тканинний мішок, попередньо змочений в оцті.
  3. Ще одним способом зберегти м'ясо є засолювання. Цей спосіб застосовується на цілій, що не обробленої на шматочки качці. Потрібно приготувати розчин з 300 г солі і 1 л води. На 1 кг ваги качки знадобиться 150 г розчину. Спринцівкою заливають через горло розсіл, потім зав'язують шию і вішають качку догори ногами на добу, потім розсіл виливають.

Отже, розглянувши особливості забою качок, можна відзначити, що важливо правильно підготуватися до процесу і точно дотримуватися технологію подальшої оброблення. Це дозволить уникнути труднощів і насолодитися чудовим і корисним м'ясом.

Відео: забій і оброблення качок


Зараз читають
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Перловка для кроликів — чи можна давати цю крупу, чим вона корисна, з як ...
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: Походження, зовнішній вигляд, переваги п ...
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Все про сорт полуниці «Кардинал»: опис, способи розмноження і посадки, з ...
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Йошта – це назва високого плодового чагарнику з чорними ягодами, розміро ...
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горшке
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерія: правильна посадка і особливості ухода
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислицы
Новое youtube видео