Назад
Як правильно і швидко обскубти качку в домашніх умовах

Навигация по разделу

Як ощипать качку без пеньків

Ощипанная уткаЯкісне общипування качок в домашніх умовах є досить непростим процесом. Знання, отримані заздалегідь, допоможуть не розгубитися і виконати все швидко і якісно, навіть якщо це робиться вперше. У даній статті розглянемо як потрібно грамотно обскубувати качок будинку.


Коли приступати: відразу після забою або трохи почекати

Перші години після смерті обскубувати не рекомендується. Через 3 години підшкірний жир повинен застигнути і це допоможе не пошкодити шкіру птиці під час процедури.

важливо! Пір'я повинні висмикуватися в тому напрямку, куди вони ростуть. В іншому випадку, робота буде виконуватися не акуратно і продукт буде мати не товарний вигляд.
Убой утки

Як ощипать вручну

Існує кілька способів обробки забитої качки. видалення пір'я може бути сухим або з обробкою гарячою водою, ручним або механічним.

Сухий метод

Найпростіший спосіб ручного общипування птиці підходить і для обробки качок. Тут не потрібні спеціальні знання, а необхідно лише терпіння і старанність. Мисливці в польових умовах, по можливості, Обскубують птицю теплою — це легше зробити. Але, як говорилося вище, так можна пошкодити шкіру. Будинки мисливські методи не зовсім застосовні, особливо, якщо птах вирощувалася на продаж.Ручное ощипывание утки Інструкція:

  1. Качка лягає на брезент, іншу тканину або кілька шарів паперу, газет, плівки.
  2. Першими видаляються великі пір'я на хвості і крилах.
  3. Видаляються пір'я з грудного і шийного відділів — тут вони дрібні, тому процедура їх видалення досить трудомістка.
  4. Після ощипа великих пір'я, забирається пух, який потрібно видалити або вручну, або за допомогою обпалювання тушки.
  5. Останньою операцією даного методу є промивання птиці водою для зняття з її тіла залишків пір'я і кіптяви.
важливо! при випалюванні пуху з поверхні шкіри птиці це потрібно робити швидко, тому що через кілька хвилин підшкірний жир почне плавиться, і це зіпсує товарний вигляд продукту.
Ручное ощипывание утки

Общипування після ошпарювання

Крім сухого методу общипування птахів, існують і більш професійні способи, які допомагають виконати роботу якісніше. Один з них-ошпарювання качиної тушки. Після такої операції пір'я видаляються значно легше.

Інструкція:

  1. Вода нагрівається до 80°З — можна при вищипуванні пір'я пошкодити шкіру качки.
  2. Птах занурюється в каструлю з водою на хвилину.
  3. Пір'я вищипуються від крил в сторону хвоста незалежно від напрямку росту.
  4. Останніми прибираються пір'я в грудному і шийному відділах.
  5. Тушка обпалюється над вогнем для видалення дрібних включень — пуху, пір'їнок, волосинок.
  6. Качка промивається проточною прохолодною водою.
Ошпариваем утку

За допомогою мішка і праски

Ще одним методом общипування качок є використання тканинного мішка і праски. Для процедури знадобляться праска, таз, мішок з тканини і вода.

Інструкція:

  1. Мішок замочується на 15 хвилин у воді, після чого віджимається.
  2. Тушка птиці поміщається в мішок, який щільно зав'язується.
  3. Мішок з качкою занурюється на 5-7 хвилин в ємність з гарячою водою (близько 80°з).
  4. Поки тушка в воді, праска розігрівається до його максимальної температури.
  5. Птах пропрасовується через мокрий мішок розпеченим праскою. При цьому потрібно стежити, щоб не було складок на мішку і вся площа тушкіпрошла таку термообробку.
  6. Качка дістається з мішка і обскубується.
чи знаєте ви? не кожна качка має повноцінний пух, через який вона так цінується — квочки вищипують його з черевця і грудки, щоб утеплити свою кладку.
Ощипываем утку с помощью мешка и утюга Общипуємо качку за допомогою мішка і праски

Як ощипать за допомогою насадки

Технологічний прогрес досяг і птахівництва, даючи можливість використовувати механічні пристрої для обскубування птахів в домашніх умовах. У цьому допоможе так звана перос'емная насадка для дрилі, перфоратора або болгарки. Пристрій має досить "колючий" вигляд з різноспрямованими рифленими гумовими "пальцями".

Для використання насадки застосовується дриль, перфоратор, шуруповерт або інший електроінструмент з регульованим обертальним рухом. Робота насадки полягає у вищипуванні пір'я з качки за допомогою пристрою, який своїми рухами з високою швидкістю імітує рухи людських пальців. Для общипування таким способом необхідно лише надійно закріпити інструмент і підносити до нього тушки птахів. Ощипываем утку с помощью насадки Общипуємо качку за допомогою насадки
При розведенні качок птахівникові необхідно дотримуватися ряду умов і обов'язків. Ознайомитися Як розводити качок в домашніх умовах.

Зберігаємо Качині пір'я і пух

Пір'я і пух, отримані в ході видалення з тіла птиці, можуть стати в нагоді, тому викидати їх не варто. Теплоізоляційні властивості пуху представників сімейства качиних високо оцінені людиною і можуть служити утеплювачем для одягу.

Після того, як качка ощіпана, її пух промивається в теплій воді з невеликою порцією прального порошку, а пір'я замочуються в мильному розчині на пару годин. Ці заходи допоможуть змити жир, залишки життєдіяльності організму і неприємні запахи. Далі пух промивається холодною проточною водою і віджимається. Сировина укладається в тканинний мішок і вивішується для сушіння (найкраще на сонці). час від часу пух необхідно перемішувати, щоб він не злежався і не загнив.

чи знаєте ви? прі не найбільшому розмірі шиї, навіть у порівнянні з іншими домашніми птахами, шийних хребців у качки більше, ніж у жирафа!
Утиные перья

Корисні поради

Щоб процедура пройшла якомога успішніше, варто дотримуватися деяких правил:

  • Обскубування тушки краще проводити на вулиці, щоб уникнути вдихання трупного запаху;
  • Тіло птиці повинно бути повністю знекровлено;
  • Перед общипуванням з лап знімається шкірка;
  • Видаляти пір'я зручніше різкими щипками великим і вказівним пальцями;
  • Глибоко сидять пір'я видаляються пінцетом або спеціальними щипчиками, щоб уникнути «пеньків»;
  • Птах забивається в період, коли немає линьки-тоді вона краще чиститься від пір'я і пуху;
  • Дику качку до ощипа і оброблення потрібно перевірити на наявність в її тілі дробинок.
Качине м'ясо є дієтичним продуктом. але щоб вживати його в їжу із задоволенням і користю, процедуру общипування необхідно провести грамотно і за всіма правилами. Тоді продукт буде безпечний, а страви з нього добре підійдуть і на звичайну вечерю, і на святковий стіл.

Відео: як швидко ощипать качку вручну

Відгуки користувачів мережі про те, як ощипать качку

покладіть качку в таз або каструлю. Підігрійте воду приблизно до 70-80 градусів за Цельсієм. Поливайте вашу качку гарячою водою, намагайтеся лити воду на пір'я. Полив з одного боку, переверніть тушку. Залийте качку водою цілком. Залиште на 15 хвилин. Тепер можна обскубувати качку. Злийте воду, струсіть з птиці залишки вологи і приступайте до общипування. Пір'я треба знімати проти їх зростання.
Ілона
http://greenforum.com.ua/archive/index.php/t-53.html

мені тут родичі підігнали качку, але не ощіпанную. Я начебто багато, що по господарству роблю і вмію, але ось обскубувати ніколи не доводилося. Як це зробити простіше і швидше?

Покладіть качку на заздалегідь підготовлену простирадло або папір, почніть висмикувати все великі пір'я. Смикати найкраще за зростанням, щоб не пошкодити і не розірвати шкірку. Після, приступайте за общипування грудей, плавно переходячи на шию і спину. Коли весь пух буде знятий, на тілі можуть залишитися дрібні волоски. Їх знімати складно, тому найчастіше тушку натирають борошном і обпалюють. Щоб позбутися від волосків досить пару секунд потримати над вогнем. Але не варто тримати довго, щоб не розплавився підшкірний жир і не згоріла шкіра. В кінці моєму тушку і очищаємо від кіптяви.

Ніколь
http://greenforum.com.ua/archive/index.php/t-53.html
за цей час качка звариться :D. шкіра злізе точно.

Качку можна ощипать двома способами сухим (відразу після забою) і мокрим (через 3-4 години після забою).

Сухий: птах повинна бути ще теплою, обскубувати поклавши птицю на коліна вниз головою(так зручніше). Мокрий: опускають на хвилину в гарячу воду, але не окріп (70-80 градусів), а після цього видаляють пір'я. Потім птицю підвішують за ноги і якомога швидше Обскубують. У такого методу є недолік: м'ясо качки червоніє, якщо цю процедуру провести відразу після забою.

Якщо ви плануєте зберігати птицю, то краще використовувати сухий спосіб общипування. Не забудьте обпалити тушку.

Lyubava
http://forum-slovo.ru/index.php?topic=37457.0
хоч і з запізненням, але все ж поділюся і своїм досвідом, авось, кому стане в нагоді...

Качку треба обернути мокрим товстим рушником, або рогожкою. Рушник має бути добре змочений і трохи віджатий, тільки щоб вода не текла. А потім качку треба... проутюжить сильно розігрітою праскою:). Гарненько так проутюжить, щоб шипіло і отпаривалось... Від окропу дійсно іноді буває, що пір'я знімаються разом зі шкурою. А від праски -- ніколи! Тільки пір'я. Якщо в якомусь важкодоступному місці пір'я залишилися неотпареннимі, процедуру можна повторити на "місцевому" рівні: знову гарненько змочити рушник і проутюжить))).

Після того, як всі пір'я видалені, качку обов'язково треба ошмалити. Для цього можна скористатися шматочком запаленого сухого спирту.

Kseniya M.
http://forum-slovo.ru/index.php?topic=37457.0
щодо ощипать гусей і качок, хочу сказати, що цей птах водоплавна і перо у неї не змочується водою. Тому їх добре ошпарювати праскою. А ще краще виготовити пристрій типу Великий мантоварки. Для цього взяти каструлю літрів на 30 і в середній частині встановити решітку. У цю каструлю наливається кілька літрів води і ставитися на електроплитку. На решітці укладається тушка птиці і оспорюється утворюється паром. Час ошпарки підібрати експериментально.Краще цього способу поки не придумали.Ну а ці спрути, це зменшені копії бильних машин, які застосовувалися раніше в птахівництві. Я їх ще застав в молодості. Їх недолік, ламають кістки крил птиці.Та й іноді рвуть шкіру на тушках.
Зеке
http://www.pticevody.ru/t982-topic
в
Зараз читають
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Перловка для кроликів — чи можна давати цю крупу, чим вона корисна, з як ...
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: Походження, зовнішній вигляд, переваги п ...
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Все про сорт полуниці «Кардинал»: опис, способи розмноження і посадки, з ...
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Йошта – це назва високого плодового чагарнику з чорними ягодами, розміро ...
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горшке
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерія: правильна посадка і особливості ухода
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислицы
Новое youtube видео