Назад
Смачні зелені помідори з часником по-вірменськи на зиму: покроковий рецепт

Навигация по разделу

зелені помідори по-вірменськи: рецепт з фото

Зеленые помидорыВірменська кухня є однією з найсмачніших у світі. А рецепти приготування консервації підкреслюють достовірність цього факту. Помідори по-вірменськи-це гостре блюдо, що має приємний аромат. Родзинкою даної консервації є зелені помідори, зібрані з грядки в недозрілі вигляді.


Підготовка банок і кришок

Для приготування цієї страви вам знадобляться банки і кришки. Розмір ємностей залежить від ваших уподобань, можна використовувати банки об'ємом до 3 літрів.

Чи знаєте ви? найбільша помідорна гроно важила понад 9 кілограмів. Її виростив Британський фермер на прізвище Бокуок.
Зазначимо, що для цього рецепта не знадобиться заздалегідь стерилізувати банки, оскільки дана процедура буде проводитися вже після їх заповнення. Але що стосується кришок, то їх слід проварити в окропі 5-10 хвилин, після чого їх можна буде застосовувати за призначенням. Стерилизация банок

Вам напевно буде цікаво дізнатися, Як приготувати зелені помідори по-грузинськи .

Кухонний інвентар

Для того щоб організувати ефективну діяльність по закрутці, вам знадобиться наступний кухонний інвентар:

  • Миска для змішування інгредієнтів;
  • Каструля для приготування розсолу на вогні;
  • Каструля для стерилізації;
  • Банки;
  • Кришки;
  • Ложка для змішування інгредієнтів;
  • Ніж;
  • М'ясорубка або інший прилад для подрібнення часнику, зелені і приправ.

Необхідні інгредієнти

Для приготування страви за рецептом вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Помідори зелені - 1 кг;
  • Часник-60 г;
  • Перець гіркий-2 стручки;
  • Кінза і кріп — по 1 пучку кожної.

Ингредиенты

важливо! наявність в страві зелених помідорів може давати гіркуватий присмак, проте позбутися від нього досить просто. Для цього слід до моменту приготування замочити овочі в холодній воді на 1 годину.
склад розсолу:
  • Вода-800 мл;
  • Оцет 9% -70 мл;
  • Сіль-1 ст. ложка (за смаком).

Рецепт приготування

Для приготування цих консервів знадобиться:

  1. Дрібно подрібнити або прокрутити через м'ясорубку перець і часник. Зелень слід дрібно порізати ножем, а помідори — нарізати половинками або четвертинками, на ваш розсуд.
  2. Нарезаем помидоры
  3. Змішати всі інгредієнти в мисці і розкласти отриману масу в банки.
  4. Смешиваем ингредиенты в миске Наполняем банки
  5. Приготувати розсіл. Для цього змішайте воду, оцет, сіль. Крім того, можна додати гіркий перець горошком, насіння коріандру або лавровий лист. Ці приправи будуть доречні і безпосередньо в банку з закруткою.
  6. Поставити ємність з розсолом на вогонь і після закипання можна розливати його в банки з помідорами. Заповнювати необхідно до позначки 0,5 см нижче горлечка.
  7. Разливаем по банках
  8. Накрити банки кришками і поставити стерилізувати на водяну баню. Це слід робити з моменту закипання води при слабкому кипінні 10-15 хвилин.
  9. Дістати банки, остаточно закупорити і перевернути вниз шийкою. В такому стані вони повинні повністю охолонути, після чого вони будуть готові до вживання.
  10. Переворачиваем банки

щоб зберегти зелені помідори на зиму, радимо дізнатися, як заквасити їх в бочці , засолити холодним способом , замаринувати з часником і кропом .

Ви завжди можете внести корективи в приготування цієї страви в залежності від своїх смакових уподобань. Так, експериментуючи з додаванням спецій, можна підібрати оптимальний набір інгредієнтів, який додасть помідорів неповторний смак.

Як правильно і де зберігати заготовку

Після того як закрутка охолоне, її можна відправити на зберігання в підвал, холодильник або балкон на тривалий термін. Саме місце для зберігання повинно бути темним, сухим і прохолодним. Дотримуватися суворого температурного режиму немає необхідності, проте в приміщенні повинно бути від 0 до +18 градусів.

важливо! якщо в період зберігання розсіл став мутнеть і пінитися, утворюючи темні плями, то слід негайно позбутися від банки з таким вмістом.
Помідори по-вірменськи є досить поширеним блюдом, оскільки мають пікантний смак і підходять до святкового столу як відмінна закуска. Така страва здатне урізноманітнити будь-яке застілля.

Рецепти користувачів мережі

ось так робить зелені помідори моя подруга, пробувала - дуже смачно!!!

Заливка: на 1 літр води 4ст.л. цукру і 1 ст.л. солі.На кожну банку 1ст.л. оцту,2 ст. л. горілки. Зелені помідори надрізати хрестиком біля плодоніжки, вставити в розріз маленький зубчик часнику і помістити в банки.Залити окропом, як тільки прогріються-окріп злити. Приготувати на цьому окропі розсіл і залити їм помідори. Горілку влити прямо в банку. Закатати.

світла
http://forum.hlebopechka.net/index.php?s=&showtopic=2959&view=findpost&p=66349

спосіб приготування соління ікра із зелених помідорів: Зелені помідори нарізати кружечками, ріпчасту цибулю — кільцями, моркву трете на тертці, солодкий стручковий перець нарізати соломкою, коріння петрушки нарізати кружечками або трете на тертці. Овочі соліть, закриваєте кришкою і витримуєте в прохолодному приміщенні, приблизно 10-12 годин.

Розсіл зливаєте, в масу додаєте цукор, горошини чорного перцю, лавровий лист, гвоздику і рослинне масло.

Протушіваете при накритій кришці близько години. Відразу перекладаєте в банки і стерилізуєте.

Необхідні продукти для приготування соління "ікра із зелених помідорів": помідори зелені-4 кілограми лук-1 кілограм морква-1 кілограм перець солодкий-0,5 кілограма корінь петрушки-300 грам цукор - 1 склянка перець горошком-20 штук лавровий лист-5 штук гвоздика - 10 штук 4.gif масло рослинне-300-400 грам

vic1570
http://forum.hlebopechka.net/index.php?s=&showtopic=2959&view=findpost&p=105015

Зараз читають
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Використання коріандру в якості приправи і лікарської сировини. Як вигля ...
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Основні напрямки використання голубів: спортивні, Декоративні, м'ясні ви ...
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Технологія приготування кави з жолудів: збір сировини і правила використ ...
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Характеристика і корисні властивості масла льону: як правильно вибрати, ...
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Доступна і цікава інформація про кулястої вербі, посадці, розмноженні і ...
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Українські фахівці визначили абсолютного рекордсмена за врожайністю сере ...
Новое youtube видео