Назад
Як приготувати яблучне варення в мультиварці: рецепт, фото

Навигация по разделу

Готуємо яблучне варення в мультиварці: покроковий рецепт

Яблочное вареньеЯблуко, безумовно, є одним з найпопулярніших плодів в світі. Крім вживання в свіжому вигляді, з цих фруктів в безлічі виготовляють різні продукти: повидло, консервацію, сухофрукти і т.д. досить широко поширене яблучне варення. Використання мультиварки значно полегшує процес його приготування-розглянемо в статті особливості.


Підготовка продуктів

З підготовчих заходів потрібно провести наступне: перед початком процесу необхідно промити фрукти, очистити їх і видалити серцевину.

Чи знаєте ви? вважається, що яблуня походить з Центральної Азії. Тому, мабуть, не дарма столиця Казахстану називається Алма-Ата, що перекладається як «батько яблук».

Кухонне начиння

Знадобляться такі предмети:

  • Мультиварка;
  • Каструля або будь-яка відповідна ємність, що вміщує інгредієнти;
  • Ніж;
  • Банки і кришки для консервації;
  • Кухонні ваги (можна обійтися і без них).

Яблочное варенье

Інгредієнти

Для приготування варення знадобляться наступні продукти:

  • Кілограм яблук;
  • Кілограм цукру;
  • Половина літра води;
  • Спеції за бажанням і за смаком — кориця, гвоздика, ваніль, цедра цитрусових.

вам буде цікаво прочитати про користь і шкода яблук , а саме свіжих , сушених , мочених , печених .

Процес приготування

Для приготування сиропу в мультиварку заливається вода і засипається цукор, все це перемішується і вариться 20 хвилин в режимі «Варка».

  1. Очищені фрукти нарізаються на невеликі шматочки.
  2. Процесс приготовления
  3. Нарізані плоди додають в підготовлений сироп і варять 40 хвилин в режимі «Варка» або «Гасіння».
  4. Процесс приготовления
  5. Якщо є бажання, можна додати в це варення будь-які спеції.
  6. Процесс приготовления
  7. Готове гаряче варення розливають в стерилізовані банки, закривають їх кришками, після охолодження поміщають в прохолодне місце.
  8. Процесс приготовления

Відео: Як приготувати яблучне варення в мультиварці

важливо! в результаті вищеописаної процедури з одного кілограма очищених фруктів виходить приблизно 1,5 літра варення.

Рецепти яблучного варення з іншими продуктами

Крім чисто яблучного продукту, можна приготувати варення з додаванням інших фруктів або ягід. Нижче наведено кілька рецептів.

З яблук з лимоном

Для цього виду варення потрібні такі інгредієнти:

  • Кілограм яблук;
  • Кілограм цукру;
  • Один лимон;
  • Дві столові ложки води.

Читайте також, якими властивостями володіє яблучний сік і як його заготовити в домашніх умовах з соковижималкою, а також без преса і соковижималки.

З кухонного інвентарю знадобляться:

  • Мультиварка;
  • Ємність під інгредієнти;
  • Банки і кришки для консервації;
  • Ніж.

Варенье из яблок с лимоном

Для приготування роблять наступне:

  1. Яблука, бажано тверді, необхідно помити, очистити, видалити у них серцевину, потім нарізати їх кубиками і засипати в мультиварку.
  2. Туди ж висипати цукор і додати води.
  3. Лимон ретельно вимити (можна і ошпарити), нарізати великими часточками з шкіркою і засипати в мультиварку.
  4. Інгредієнти гарненько перемішати.
  5. В мультиварці включити режим» Гасіння " на 25 хвилин.
  6. Гаряче варення розлити по простерилизованнимбанкам, банки закрити кришками і залишити до повного охолодження.

Чи знаєте ви? у світі налічується приблизно 7 тисяч сортів яблук, а площа яблуневих садів перевищує 5 мільйонів гектарів.

З яблук і журавлини

Інгредієнти для яблучно-журавлинного продукту будуть потрібні наступні:

  • Кілограм яблук;
  • 300 грам журавлини;
  • Кілограм цукру;
  • Стакан води.

якщо ви вирішили приготувати яблучне повидло то кращими сортами яблук для його приготування вважаються " Білий налив» , " Антонівка» , " Слава Переможцям» , " Пепін шафранний» , " Айдаред» .

Інвентар знадобиться той же, що і в попередніх випадках:

  • Мультиварка;
  • Ємність під інгредієнти;
  • Банки і кришки для консервації;
  • Ніж.

Варенье из яблок и клюквы

Щоб приготувати варення, виконують такі дії:

  1. Для початку моєму фрукти, очищаємо шкірку, видаляємо серцевину, нарізаємо їх часточками.
  2. Поміщаємо часточки в мультиварку, засипаємо їх цукром і перемішуємо.
  3. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» на 1 годину і запускаємо її.
  4. Після того як плоди загасили, додаємо в мультиварку промиту журавлину і воду, знову включаємо режим «Гасіння» на 1 годину.
  5. Гаряче варення розливаємо по простерилизованнимбанкам, закриваємо їх кришками і залишаємо до охолодження.

Янтарне варення з яблук часточками

Для приготування цього продукту використовуються лише яблука і цукор — він відрізняється тим, що плоди не розварюються, зберігають свою форму. з інгредієнтів знадобляться:

  • Кілограм яблук;
  • Півкілограма цукру.

Інвентар залишається незмінним:

  • Мультиварка;
  • Ємність під інгредієнти;
  • Банки і кришки для консервації;
  • Ніж.

Янтарное варенье из яблок

Готується це варення дуже просто, дії виконуються в такій послідовності:

  1. Яблука вимивають, очищають від шкірки, видаляють з них серединку з кісточками, нарізають тонкими часточками.
  2. Часточки засипають цукром і залишають на 12 годин.
  3. Переміщують часточки в мультиварку, яку включають в режимі «Гасіння» на 2 години.
  4. В процесі гасіння яблучну масу періодично помішують.
  5. Гаряче варення переливають в простерилізовані банки, закривають їх кришками і залишають до охолодження.

важливо! кількість цукру в даному рецепті може змінюватися в ту чи іншу сторону в залежності від смакових уподобань. Попередня витримка яблук в цукрі дозволяє фруктам трохи зацукрувати і не розвалитися в процесі подальшої готування.

Яблучно-апельсинове варення

Для цього продукту знадобляться такі інгредієнти:

  • Кілограм яблук;
  • 3-4 апельсина;
  • Кілограм цукру.

З кухонного інвентарю потрібно:

  • Мультиварка;
  • Ємність під інгредієнти;
  • Банки і кришки для консервації;
  • Ніж.

Яблочно-апельсиновое варенье

Для приготування даного продукту необхідно:

  1. Помити яблука, очистити їх, видалити у них серцевину, порізати їх кубиками.
  2. Очистити апельсини від шкірки, розділити їх на часточки, звільнити від кісточок (при бажанні), кожну часточку порізати на 2-3 шматочки.
  3. Яблука і апельсини помістити в мультиварку, засипати все цукром, перемішати і залишити на 1 годину.
  4. Включити мультиварку в режимі «Гасіння» на 40 хвилин.
  5. Гаряче варення розкласти по простерилизованнимбанкам, закрити їх кришками і залишити до повного охолодження.

Зберігання

В принципі, готову продукцію можна зберігати в темному місці при кімнатній температурі, якщо, звичайно, банки під неї були правильно простерилізовані — в цьому випадку вона без проблем зберігається не менше року. Якщо є льох, консервацію краще перемістити туди. Якщо консервації трохи, то можна зберігати її в холодильнику.

Хранение варенья

Отже, процес приготування яблучного варення з використанням мультиварки дуже простий. Для тих, кого не задовольняє чисто яблучний смак продукту, існує ряд рецептів, в яких додатково використовуються і інші інгредієнти. Можна придумати і власні варіанти-такі досліди не зажадають будь-яких значущих зусиль і витрат.


Зараз читають
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
ВИРОЩУВАННЯ солодкого перцю «Фламенко f1»: вимоги до грунту, посів насін ...
Англійська Паркова троянда, сорт
Англійська Паркова троянда, сорт "Пілігрим": опис, фото
Англійська Паркова троянда «Пілігрим»: опис квітки. Особливості посадки ...
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Правильна обробка винограду перед укриттям на зиму. Чим краще обприскува ...
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Все про волошці лікувальному: якими властивостями володіє, коли і кому р ...
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекии
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Огірки вже давно перестали бути чимось таким у наших регіонах, адже виро ...
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
У минулому році 60 компаній аквакультур у Тюрінгії справили 727 тонн риб ...
Новое youtube видео