Назад
Сливове вино: як зробити домашнє вино зі сливи (простий рецепт)

Навигация по разделу

Рецепт приготування домашнього сливового вина

Сливовое виноТрадиційно ми звикли, що вино робиться з винограду . На худий кінець-з яблук. Але азіатські мудреці знають, що саме зливу дарує мудрість, здоров'я і довголіття. У статті ми опишемо, як приготувати сливове вино в домашніх умовах по простому рецептом.


Вибір і підготовка слив

Почати готувати вино , звичайно ж, треба з підготовки матеріалу для нього. Нам знадобляться перезрілі сливи , що опадають з дерева і трохи подвялившиеся на сонці. Основною ознакою готовності будуть служити трохи зморщена шкірка біля плодоніжки.

чи знаєте ви? зливу - джерело багатьох вітамінів (А, групи В, з, Р, РР, Е і до) і мікроелементів (мідь, залізо, йод, цинк, калій). Ці плоди містять пектин, клітковину, антиоксиданти та інші корисні речовини. Вживання слив підвищує імунітет, захищає від розвитку онкологічних захворювань, продовжує молодість.

Мити ягоди не слід — на їх шкірці живуть бактерії, які забезпечать напою натуральне бродіння. А ось добре витерти сливи не завадить. Сливы Чисті, полежали на сонці плоди потрібно очистити від кісточок. Так буде простіше видавити сік. До того ж в кісточках містяться шкідливі речовини, які зіпсують готовий продукт. Отже, плоди готові, і ми тепер ми можемо дізнатися, як саме зробити вино зі слив.

Класичний рецепт

Перейдемо безпосередньо до створення вина.

Приготування сиропу (соку)

Найскладнішим у приготуванні вина з злив в домашніх умовах вважають віджимання соку. Вся справа в пектині, який пов'язує сік і робить його дуже густим. Тому сік отримують таким чином:

  1. Потрібно розтерти все ягоди у великій посудині до пюреобразного виду. Пюре має бути ретельно розтертим.
  2. Після чого треба влити води в співвідношенні 1 до 1.
  3. Отриману суміш залишити в спокої на кілька днів, попередньо прикривши ємність чистою тканиною.
  4. Бродіння повинно проходити при температурі 20-25 °С.
  5. Регулярно через 8-10 годин слід заважати суміш.
Сок из слив Після закінчення 3 днів необхідно злити рідину, а отриману мезгу — процідити і віджати з неї сік. Цю процедуру найкраще провести в пресі. Але можна зробити і вручну.

З'єднайте сік зі злитою рідиною. Тепер потрібно додати цукор. Норма цукру:

  • Для напівсолодкого — напівсухого) - 300 г на 1 літр соку;
  • Для солодкого-350 г;
  • Для сухого-близько 200 г.

Розмішайте цукор і перелийте виноматеріал в ємність для бродіння. Тепер все готово для бродіння.

важливо! сік повинен заповнити ємність не більше ніж на¾.

Бродіння

Ємність для бродіння заповнена сиропом. Тепер необхідно все запечатати гідрозатворів. Якщо його немає-підійде і звичайна гумова рукавичка з проколом на одному з пальців.

Водяний затвор можна зробити з трубки, частина якої опущена в посудину, а частина — в банку з водою. Тоді вуглекислий газ буде вільно виходити, а повітря в посудину не потрапить. Посудина з Брагою помістіть в тепле темне місце. Оптимальна температура для бродіння - 23-25 ° С.Водяной затвор Процес бродіння триває близько 40-50 днів. Візуально припинення бродіння можна визначити по припиненню виділення вуглекислого газу. Злийте і процідіть перебродила брагу. Чисту рідину перелийте в новий посудину, і тепер напій почне дозрівати

Дізнайтеся як зробити домашнє вино з чорної смородини , яблук , винограду , компоту і варення .

Дозрівання

Герметично закрийте бутель і залиште його в темному місці для дозрівання. Дозрівання сливового вина триває довше, ніж виноградного або яблучного.

Першу пробу можна знімати через 4-6 місяців. Але в цей час воно все одно ще молоде і буде мати деяку суспензію. Щоб досягти остаточної готовності і світлості, потрібно почекати близько 3 років.

Умови зберігання

Дозріле вино розливають по пляшках і зберігають в погребі або темному прохолодному місці. Зберігається воно близько 5 років в таких умовах. Созревание вина

Коли можна пити вино

Першу пробу з молодого вина можна зняти вже через півроку після закінчення бродіння. Але краще потерпіти рік-два до повного дозрівання. Саме за цей період воно знайде свій справжній смак і аромат, повністю розкриється і дозволить насолодитися собою.Вино

Інші рецепти

Вище було описано просте сливове вино. Нижче розповімо, як зробити інші слив'янки в домашніх умовах за простими рецептами.

Лікувальне вино зі слив

Нам знадобляться:

  • Сливи - 10 кг;
  • Вода-8 л;
  • Цукор-1,5 кг;
  • Ізюм - 2 кг.
Мити сливи не слід. Протріть їх сухою ганчіркою і видаліть кісточки.

чи знаєте ви? Люди, які регулярно вживають вино, живуть набагато довше, навіть маючи серцеві хвороби. Вино зменшує ризик серцевого нападу на 40% і ризик мозкового тромбозу на 25 %.

Налийте половину обсягу води, прикрийте ганчіркою, залиште бродити в теплі. Через 10-12 годин перемішуйте. Перемішайте півкіло цукру і родзинки, додайте воду, що залишилася. Залиште бродити на той же термін.

Відіжміть з сливи сік (як описано вище) і змішайте з водою, в якій був родзинки. Додайте цукор, що залишився. Отриману суміш вилийте в ємність для бродіння Добавление сахара

важливо! Не менше ¼ ємності має бути порожнім.

Закрийте рукавичкою або гідрозатворів. Коли газ перестане виділятися, відфільтруйте брагу і перелийте в бутель для дозрівання. Через 3-4 місяці напій можна розлити по пляшках і спустити в льох для зберігання. Сливовое вино

вам напевно буде цікаво почитати про кращих сортах жовтих , колоновидних і китайських слив.

Десертне столове вино

Це дуже простий рецепт приготування сливового вина. Для нього потрібно:

  • Сливи - 8 кг;
  • Вода чиста - 1 л;
  • Цукор-пісок-1 кг.

Очистіть сливи від бруду, але не мийте їх. Потовчіть ягоди і залийте теплою водою. Прикрийте сливи тканиною і поставте на кілька днів. Регулярно перемішуйте.

Додайте цукор в віджатий сік. Перелийте в пляшку і закупорте гідрозатворів. Після закінчення бродіння розлийте вино в пляшки, закупорте і спустіть в погріб . Через деякий час можна його відфільтрувати. Вино Кріплене сливове вино

Склад для приготування напою:

  • Сливи - 1 кг;
  • Цукор-0,4 кг;
  • Спирт-0,3 л;
  • Вода-2 л.

Приберіть кісточки з злив . Приготуйте сироп з 1 склянки цукру і 1 л води. Закип'ятіть сироп і вилийте його в ягоди. Закрийте і замотайте ковдрою. Через 8-10 годин сироп можна вилити. Сироп Із залишків води і цукру зробіть ще раз сироп. Повторіть процедуру зі сливами, і злийте вийшов сироп в ту ж посуд, де залишилася перша порція сиропу. Додайте туди спирт і поставте настоюватися на 2 тижні. Вино Відфільтруйте осад, перелийте в пляшки і поставте в льох для настоювання. Напій буде міцніше, ніж попередні вина. Він може зберігатися довго і з часом покращує свої властивості. Вино Як бачите приготувати домашнє сливове вино, рецепт якого ми привели, досить просто. Цей напій порадує своїм смаком не тільки вас, але і ваших гостей.


Зараз читають
Венерина мухоловка: як виростити з насіння в домашніх умовах
Венерина мухоловка: як виростити з насіння в домашніх умовах
Венерина мухоловка: опис, як виростити з насіння, схема посіву, догляд з ...
Травна система корів: схема, будова
Травна система корів: схема, будова
Будова травної системи корови: ротова порожнина, слинні залози, стравохі ...
Як доглядати за шефлери в домашніх умовах: умови і правила вирощування рослини
Як доглядати за шефлери в домашніх умовах: умови і правила вирощування рослини
Як доглядати за шефлери в домашніх умови, що робити якщо опадає листя, я ...
Підживлення томатів в теплиці під час посадки, плодоношення і цвітіння, відео
Підживлення томатів в теплиці під час посадки, плодоношення і цвітіння, відео
Підживлення і добрива томатів під час плодоношення в теплиці. детальний ...
Як заморозити хрін (корінь і листя) на зиму
Як заморозити хрін (корінь і листя) на зиму
Як заморозити хрін на зиму: різні способи заготівлі, терміни зберігання, ...
Як виростити черешню з кісточки в домашніх умовах??
Як виростити черешню з кісточки в домашніх умовах??
Як виростити черешню з кісточки в домашніх умовах: плюси і мінуси способ ...
Сцилла (проліска): ВИРОЩУВАННЯ, розмноження, вигонка
Сцилла (проліска): ВИРОЩУВАННЯ, розмноження, вигонка
Як виглядає сцилла, види даної рослини, особливості посадки і догляду на ...
Новое youtube видео