Назад
Ягоди годжі: користь і шкода застосування тибетської ягоди

Навигация по разделу

ягоди годжі-корисні властивості і застосування

ягоды годжиНапевно багато хто з вас чули про ягодах годжі, які володіють лікарськими властивостями . Дійсно, це рослина часто використовується в медицині і допомагає впоратися з багатьма недугами. Розповімо про нього більш докладно.


Опис культури

Рослина в ботаніці має зовсім іншу назву — дереза звичайна . В середньому чагарник виростає на 3-4 метри , має колючі гілки, довгасті листя і фіолетово-рожеві квітки, що нагадують дзвіночки. дереза обыкновенная Воно зовсім невибагливо і часто використовується для створення композицій в ландшафтному дизайні.

важливо! необхідно з особливою обережністю приймати ягоди годжі гіпотонікам і діабетикам. Разом з прийомом лікарських препаратів вони можуть викликати передозування.
Звичайно, не всі лікувальні властивості, які приписують дерезі, є правдою. Але в китайській медицині плоди годжі часто використовують для лікування таких недуг, як імпотенція, безсоння, анемія, запаморочення.

Сік культури володіє відмінними тонізуючими властивостями.дереза обыкновенная, сок Многі дачники вирощують рослину у себе на ділянці. Воно не тільки є прикрасою, але дає багатий урожай, продавши який, можна непогано заробити.

Калорійність і хімічний склад

Хімічний склад культури багатий на вітаміни, мінерали та мікроелементи. Культура включає:

  • Вітаміни з, Е, РР і групу В;
  • Кальцій, фосфор, цинк, кобальт, залізо, селен, калій;
  • Каротин;
  • Клітковину;
  • Йод;
  • Моно - і полісахариди;
  • Германій.
Калорійність дерези становить 35 кКал на 100 г продукту. Серед них 14% відводиться білкам, 5% — жирам, 34% —вуглеводів. дереза обыкновенная Виходячи з того, які мікроелементи містить в собі культура, можна сміливо робити висновок, що ягоди годжі-дійсно цінний продукт .
чи знаєте ви? Міністерство охорони здоров'я Китаю в 1983 році офіційно затвердило ягоди годжі як гомеопатичний засіб.

Корисні властивості

Безсумнівно, ягоди годжі мають корисні властивості і протипоказання. Зупинимося докладніше на тому, як культура впливає на організм людини:

  • Антиоксидантні елементи уповільнюють процеси старіння;
  • Плоди сприяють стабілізації кров'яного тиску;
  • Завдяки бета-ситостеролу знижується рівень холестерину в крові;
  • Покращує перебіг діабету 1 стадії;
  • Перетворює їжу в енергію, що дуже важливо для схуднення;
  • Дереза позбавляє від запаморочень, мігрені, атеросклерозу;
  • Нормалізує роботу серцево-судинної системи;
  • Сприяє поліпшенню зору і не дає розвиватися очних захворювань;
  • Сприяє викиду тестостерону, збільшує лібідо;
  • Допомагає гормону молодості залишатися в активному стані, сприяє поліпшенню сну і пам'яті;
  • Завдяки мінералу гальмується процес росту ракових клітин, відбувається стимуляція росту нових;
Чи знаєте ви? у дерезі міститься в 10 разів більше вітаміну З, ніж в апельсинах. завдяки мікроелементам, що містяться в дерезі, відбувається зміцнення кісткової тканини і м'язових волокон.
  • Культуру часто використовують при лікуванні запалень, з їх допомогою нормалізується робота нирок, краще функціонує травна система;
  • Плоди використовують для лікування деяких жіночих захворювань, в період менопаузи;
  • Завдяки хімічному складу культури відбувається оновлення крові;
  • Добре бореться зі стресом.
Вплив плодів на організм людини індивідуально, і не можна однозначно сказати про позитивний вплив на всіх людей.

Поради щодо застосування ягід годжі

Існує два способи прийому дерези: у сухому вигляді або методом заварювання.

Ми розповімо, як обробляти ягоди годжі і як їх приймати.

Сухий прийом

Цей спосіб прийняття плодів більш поширений. Це викликано тим, що свіжі плоди відшукати досить складно.дереза обыкновенная Також прийом в їжу плодів в свіжому вигляді може негативно відбитися на роботі шлунка, викличе нудоту або блювоту. У сухому вигляді плоди абсолютно безпечні.

важливо! не варто пити чай з дерези при підвищеній температурі тіла — він може погіршити стан хворого.
Існує безліч рецептів, пов'язаних з вживанням сухої дерези. Однак важливо дотримуватися правила: не можна приймати більше 40 грам плодів на добу .

Дерезу звичайну можна використовувати як сухофрукти : при бажанні вони розм'якшуються попередньо в гарячій воді. Вони відмінно виступлять приправою до рису, вівсяної каші і супів.

використовувати в якості сухофруктів можна також сливу , яблука , іргу і грушу .

Заварювання ягід

Один з популярних методів використання дерези — її заварювання. Спершу необхідно ягоди ретельно промити, після цього залити окропом.

Зазвичай на 250 мл води беруть 1 ст.ложку дерези. Чай необхідно настоювати протягом півгодини. Перед тим як приймати напій, можна додати в нього лимонний сік. Заваривание ягод Щоб підсилити дію ягід, рекомендується не тільки випивати чай, але і їсти сухі ягідки.

Шкідливі властивості і протипоказання

Від ягід годжі може бути як користь, так і шкода. Перед тим як їх вживати, важливо ознайомитися з протипоказаннями :

  • Не можна вживати плоди в період вагітності і при грудному вигодовуванні - вони можуть викликати проблеми з травленням, здуття, діарею;
  • Заборонено вживати ягоди людям, що страждають алергією на овочі і фрукти червоного кольору.
годжи На жаль, не завжди вдається купити якісний продукт. Якщо вам попадеться підробка, можуть бути такі наслідки :
  • Біль у животі - вона провокується консервантами, які присутні в складі плодів. Особливо небезпечний Е 220;
  • Безсоння - не рекомендується вживати ягоди, якщо ви вирішили лягати спати: прийом сприяє припливу сил і енергії.

Якщо дотримуватися рекомендацій і правильно приймати плоди, ніякої шкоди організму вони не завдадуть.

Якщо приймати ягоди годжі для схуднення, варто паралельно займатися і фізичними навантаженнями — ви відразу побачите позитивну тенденцію. Ягоды годжи

Як правильно вибрати і зберігати лікувальний продукт

Дуже важливо серйозно поставитися до вибору продукту. Е ритримуйтесь деяких порад:

  • Ягоди повинні бути розсипчастими, не злипатися;
  • На поверхні плодів не повинно бути глянцевого нальоту;
  • Колір повинен бути яскравим;
  • На смак вони не повинні бути солодкими;
  • Від продукту не повинен виходити запах сірчаних сірників.
Після вибору якісного продукту необхідно його правильно зберігати. Зазвичай термін зберігання сушених ягід не може бути більше 2 років .

Зберігати їх потрібно в сухому і чистому місці. Плоди не повинні перебувати під прямими сонячними променями і у вологості.

Пам'ятайте, що будь-які добавки можуть впливати на організм як позитивно, так і негативно. Правильно використовуйте такі продукти, і ви зможете поліпшити своє здоров'я.


Зараз читають
Бійцівські кури (півні) шамо: опис, чи можна утримувати в домашніх умовах
Бійцівські кури (півні) шамо: опис, чи можна утримувати в домашніх умовах
Бійцівські кури (півні) шамо: опис породи, зміст в домашніх умовах, хара ...
Яблучний сік у домашніх умовах: покроковий рецепт приготування з соковижималкою
Яблучний сік у домашніх умовах: покроковий рецепт приготування з соковижималкою
Яблучний сік у домашніх умовах: покроковий рецепт приготування з викорис ...
Що таке пестициди: основні види і особливості застосування
Що таке пестициди: основні види і особливості застосування
Вже багато століть людство веде Сільське господарство, борючись з різним ...
Глибока підстилка для свиней: нові технології утримання тварин
Глибока підстилка для свиней: нові технології утримання тварин
Свинарство завжди вважалося однією з найбільш витратних галузей сільсько ...
Вишня: найбільші сорти
Вишня: найбільші сорти
Вишня: найбільші сорта
Стало відомо про лідера з виробництва садової суниці в Європі
Стало відомо про лідера з виробництва садової суниці в Європі
У 2020 році фермери Туреччини виростили 35,8 млн.тонн садової суниці, за ...
Новое youtube видео