Назад
У Харківській області планують запустити гастротур «Дорога вина і смаку Слобожанщини»

Навигация по разделу

у Харківській області планують запустити гастротур «Дорога вина і смаку Слобожанщини»

Основна мета інституційного проекту» Дорога вина і смаку Слобожанщини " — розширення гастрономічного маршруту на території громад Слобожанщини. Проект створює Чугуївська міськрада у співпраці з громадською організацією «ТОВАРИСТВО підприємців міста Чугуїв», а також Харківською громадською організацією «Єврорегіон «Слобожанщина» та ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» за підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних позначень в Україні». про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради, пише agronews.ua.

цікаво! за результатами дослідження голландських вчених, регулярне вживання склянки вина в день продовжує термін життя людини в середньому на 3,8 років.

Ініціативи створення даного проекту ґрунтуються на існуючих у місті Чугуїв традиціях виноробства, гастрономічних брендах, позиціонуванні міста як Центру розвитку фестивального туризму та будівництва територіальної локації «Місто майстрів» Агротуристичного кластеру «Сіверський Донець».

"в рамках реалізації проекту" Дороги вина і смаку Слобожанщини», за підтримки національних експертів проекту Євросоюзу «підтримка розвитку системи географічних позначень в Україні», триває розробка першого еногастрономічного маршруту-карти «Дороги вина і смаку Слобожанщини», з охопленням агротуристичних локацій на території Чугуївської, Малиновської, Чкаловської, Дергачівської та інших сусідніх громад», — йдеться в повідомленні.

Гастротур

20 квітня 2021 року відбудеться Міжнародна конференція «Дороги вина та смаку України: досвід, виклики та партнерська взаємодія». Тут буде представлено досвід України зі створення регіональних еногастрономічних маршрутів на підставі інноваційного європейського досвіду системи географічних позначень для розвитку сільських територій шляхом туризму.

Читайте також:


Зараз читають
Настоянка перцевої м'яти: приготування, лікувальні властивості, протипоказання
Настоянка перцевої м'яти: приготування, лікувальні властивості, протипоказання
Як приготувати настоянку і настій м'яти перцевої в домашніх умовах. Кори ...
Дороникум: опис, види, фото, посадка, догляд, розмноження
Дороникум: опис, види, фото, посадка, догляд, розмноження
Особливості вирощування дороникума. Що потрібно знати про місце посадки. ...
Картопля «Ірбітський»: опис і особливості вирощування сорту
Картопля «Ірбітський»: опис і особливості вирощування сорту
Картопля " Ірбітський»: опис сорту, особливості вирощування, посадка, ос ...
Заготівля перцю на зиму: як заморозити, засушити, замаринувати болгарський перець
Заготівля перцю на зиму: як заморозити, засушити, замаринувати болгарський перець
Заготівля перцю на зиму, різні технології: заморозка, сушка, маринування ...
Особливості поливу і підгодівлі винограду навесні, поради садівників
Особливості поливу і підгодівлі винограду навесні, поради садівників
Полив винограду навесні і підгодівля детально викладені в інструкції. Оп ...
Овоскопірованіе яєць: як зробити овоскоп своїми руками за 5 хвилин
Овоскопірованіе яєць: як зробити овоскоп своїми руками за 5 хвилин
Як зробити овоскоп своїми руками за п'ять хвилин, його призначення, реко ...
ДПЗКУ налагоджує співпрацю з Туреччиною
ДПЗКУ налагоджує співпрацю з Туреччиною
ДПЗКУ налагоджує співпрацю з Турцией
Новое youtube видео