щоб збільшити експорт фабрики Індії збувають цукор
Урядом Індії було дозволено експортувати 6 мільйонів тонн цукру протягом 2019-2020 рр. в рамках максимально допустимої експортної квоти (MAEQ), щоб допомогти впоратися з надлишковими запасами цього продукту в країні.
Центральний уряд почав процес збору фактичних показників експорту від окремих підприємств, після чого він буде перерозподіляти квоту для цукрових заводів, які вже експортували більшу частину виділеної їм квоти. Джерела в галузі стверджують, що чиновники почали роботу над формулою її перерозподілу.
Вівек Пітті, президент індійської асоціації цукрових заводів (ISMA) і директор Harinagar Sugar Mills з Біхара, сказав: «Багато цукрових заводів з Північної Індії можуть бути відкриті для отримання більшої експортної квоти.
Мої власні заводи скоротили 95% її і хотіли б експортувати більше цукру, тому що наші запаси високі. Існує проблема зберігання, і ми хотіли б ліквідувати запаси якомога швидше. Якість цукру погіршується, ми зберігаємо його довше, а потім змушені продавати зі знижкою».
Лідери галузі говорять, що поточна реалізація є більш вигідною, ніж внутрішня торгівля. Пракаш Найкнаваре, Керуючий директор Національної федерації кооперативних цукрових заводів, сказав: "щоб розрахувати експортну норму для нашого білого цукру, ми дисконтуємо 30 доларів США з сьогоднішньої (вільної на борту) ставки FOB 414 доларів за тонну рафінованого цукру і отримуємо ставку 384 дол./ т.
Після вирахування на транспортні, вантажно-розвантажувальні та портові витрати чиста реалізація цукрових заводів складе 348 доларів. Якщо додати 163 долара за тонну, ми отримуємо експортну реалізацію 494 долара за тонну, що набагато більше, ніж поточна реалізація 44 дол./ т на внутрішньому ринку".
За словами Найкнаваре, затримка з виплатою субсидії центральним урядом за минулорічний експорт є однією з причин, що утримують цукрових Млинів Махараштри від експорту.
- Як стверджує Державна фіксальна служба, кількість експорту до цього року зменшилася на 3%, а імпорту цукру стало більше на 10%.
- Через скорочення виробництва цукру по всьому світу , а зокрема-в Європейському Союзі, Індії та Таїланді, незабаром можливе виникнення дефіциту цукру в усьому світі.