Індичківництво в Україні залишається нішевою галуззю
В Україні все ще низька культура споживання індичого м'яса, але з кожним роком індичатина стає популярнішим.
У цьому переконаний Ігор Трепаченко, власник ТОВ «Трепаченко», яке спеціалізується на індіанцівництві.
Він зазначив, що ніша індичатини в країні ще не заповнена. Пряма мова: "і найближчим часом, я вважаю, не заповниться, тому що цей бізнес вимагає великих інвестицій і трудовитрат, — додав Ігор Трепаченко. - Він досить ризикований і складний. Зараз навряд чи хто захоче інвестувати сюди дорогі кредитні кошти".
Значна частина господарств по вирощування індиків - це закордонні інвестиції, зазначив він. Пряма мова:» сьогодні закордонний інвестор не буде вкладати кошти в цей бізнес — у нас він досить не захищений", — пояснив підприємець.
На думку вчених, індики мешкають в Америці протягом 10 млн.
За словами Ігоря Трепаченка, на ринку м'яса індиків не так багато гравців, тому вони не конкурують між собою.
Пряма мова:» кожен працює в своїх регіонах, і боротьба переважно спрямована на зменшення собівартості продукції, виробництва, і це на тлі постійного зростання витрат на опалення, корми, заробітні плати і т.д.", — зазначив він.
В індіанцівництві існує яскраво виражена сезонність. Пряма мова: "основний пік реалізації індичатини припадає на новорічні свята, після яких настає тривалий спад до Великодня. Після нього знову спад — і так раз по раз», — розповів Ігор Трепаченко.
До відома, ТОВ " Трепаченко» (Чернігівська область) містить 76 тис. голів індиків одночасної посадки. Батьківське стадо налічує 5 тис. голів.
- В Пензенській області впритул зайнялися вирощуванням індичок.
- Раніше ми повідомляли про те, що завдяки індичці 600 людей отримають роботу.