Пурпурний батат вивели в Іспанії
Малазька компанія Viveros Santana, найбільший виробник рослин солодкого картоплі в Іспанії, розробила Pepita, новий сорт , створений схрещуванням з сортом Beauregard у співпраці з Інститутом здоров'я рослин Сан-Паулу (Бразилія). Створення нового сорту зайняло п'ять років досліджень.
Батат Pepita вже доступний для споживачів. Він характеризується пурпуровим кольором як зовні, так і всередині, має смак смажених каштанів, ідеально підходить для смаження і для вживання в пюре або вареному вигляді.
Це перша кампанія, в якій саджанці цього нового сорту Пепіта були продані компанією Viveros Santana, розташованої в Велесі. Компанія виділяє в середньому близько 20 га.на рік для виробництва саджанців солодкої картоплі, особливо сортів Борегар, Каліфорнія, Джорджет, Джевел, О'генрі, а тепер і Пепіта.
Солодка картопля вирощується і споживається в усьому світі. Китай є світовим лідерів, виробляючи більше 70 млн. тонн (на 2014 р.).
Площа ВИРОЩУВАННЯ батата в Андалусії збільшилася на 40% в період з 2015 по 2017 рр., з приблизно 857 до 1448 га., а виробництво перейшло з 20 972 до 50 239 тонн. В Андалусії ВИРОЩУВАННЯ солодкої картоплі зайняло площу 1448 га. у 2017 р.
Рекомендуємо для прочитання:
- Батат-Екзотична солодка картопля
- Український батат має всі шанси для виходу на ринок ЄС
- Цього року Херсонська область може залишитися без врожаю батату