каву з люпину готують у Німеччині
Німецька компанія Biolandhof Kelly вирощує люпин і виробляє з нього каву, сироп, пластівці, борошно і косметичне масло .
Спочатку Лінда Келлі сіяла люпин на своїй ділянці тільки в якості екстреної заміни озимої пшениці . Але потім вона перетворила його в успішну бізнес-модель.
Компанія Biolandhof Kelly з Herdwangen в Баден-Вюртемберзі зайняла 3-е місце в конкурсі «Alpenfüchse», в якому взяли участь провідні аграрії Німеччини, Австрії та Швейцарський СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ журнал LANDfreund.
Коли сім'я фермерів зіткнулася зі своїм першим урожаєм люпину, вона задалася питанням, що з ним можна зробити. Лінда Келлі почала досліджувати можливості обробки для культури. Так народилася ідея приготування кави з люпином.
Кава з люпином вийшов несподівано смачним. "З першого ковтка ми були так схвильовані, що сказали, що повинні принести люпинову каву на ринок», — говорить Лінда Келлі.
З 2014 р.Лінда Келлі багато експериментує, і на додаток до своєї регіональної кави з люпином без кофеїну вона також продає сироп, пластівці, борошно і масла для обличчя з люпину під маркою Lupinello. Вона намагається використовувати всі частини люпину і не виробляє відходів.
" Люпин неймовірно різноманітний і має високий вміст білка, від 35 до 40%», — говорить Келлі. Люпин став більш продаваним, але все ще має великий потенціал, особливо для рестораторів і кухарів.
Її ідея здалася цікавою багатьом. "Деякі просто відкидають продукт як "квіткову каву", - каже вона. Але Лінда Келлі не здавалася і постійно шукала нові маркетингові канали.
На додаток до продажу за допомогою інтернет-магазину, продукти з люпину тепер доступні в кафе і в роздрібних магазинах. В середньому люпин дає врожайність на рівні 1,5–3 тонн/га., пояснює фермер.
Люпин
Хоча Лінда Келлі відзначає великий обсяг роботи, пов'язаної з вирощуванням, обробкою і маркетингом, вона як і раніше знаходить корисною свою ідею: «я пишаюся тим, що створила щось своє і вклала в Люпинелло багато праці».