Виробництво фіточаю є перспективним напрямком переробки амаранту в Україні
Амарант в Україні переробляється на корм птиці і худобі, а також використовується для виробництва амарантового масла. Ще одним з перспективних напрямків є сушка і подрібнення Листя для виготовлення фіточаю. Про це повідомив голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда.
За його словами, амарантовий фіточай має тонізуючі властивості, підвищує рівень імунітету і працездатність. Особливо його рекомендується вживати водіям.
В даний час амарантовий фіточай в Україні вже виробляється в Київській, Миколаївській та Запорізькій областях.
До відома, фіточай з цієї рослини є лікувально-профілактичним засобом, що має унікальну дію. Чай з листя амаранту оздоровлює організм і служить профілактичним засобом проти багатьох захворювань.
Цей чай може послужити гідною заміною кави, при цьому не маючи негативного впливу. Амарантовий чай тонізує і додає сили. Ефект від застосування чаю з амаранту можна відчути вже в перший тиждень застосування.
Амарантовий чай можна пити як дорослим, так і дітям, він майже не має протипоказань. Його благотворний вплив на людський організм унікально: цей чай зцілює активні хвороби, і служить профілактикою захворювань всього організму.