Назад
Чи можна їсти голубів і способи приготування в домашніх умовах

Навигация по разделу

Чи можна їсти голубів

Блюдо из голубяЗа офіційними даними рід голубів нині налічує 35 видів. Ареал проживання цих птахів дуже різноманітний. Їх можна зустріти в Європі, Азії та Африці. Голуб був приручений досить давно, а його м'ясо вважається корисним дієтичним продуктом.


Чи можна заразитися від голуба

Існує ряд захворювань, яким піддаються деякі види пернатих. На жаль, багато хто з них передаються повітряно-крапельним шляхом. Тому у людини, який контактував з хворою птицею, є ризик заразитися.

дізнайтеся докладніше, чим можна заразитися від голубів .

До таких захворювань відносяться:

  • Орнітоз;
  • Трихомоноз;
  • Кампілобактеріоз.

Больной голубь

Опишемо більш докладно симптоми кожного з них:

  1. Будучи гострим інфекційним захворюванням, орнітоз зазвичай проявляється в зимовий час. До симптомів можна віднести: утруднене дихання, нежить, кон'юнктивіт, діарею. Людина може заразитися їм повітряно-крапельним шляхом під час вдихання пилу або виділень з дзьоба птиці. Інфекція здатна протікати як в гострій, так і в хронічній формі, а інкубаційний період триває 1-3 тижні.
  2. Трихомоноз проявляється у птахів у вигляді ураження глотки і стравоходу. Закупорена гортань ускладнює дихання і може привести до загибелі птиці. І хоча дане захворювання часто переноситься статевим шляхом, для людини існує ризик заразитися їм і від голуба через інфіковану посуд.
  3. Кампілобактеріоз також є інфекційним захворюванням. Збудником його є бактерія, безсимптомно паразитує в організмі птиці. Зазвичай хвороба ніяк себе не проявляє, за винятком незначного розлади травлення.
важливо! в організм людини ця бактерія може потрапити разом з неочищеною водою або їжею. Інкубаційний період становить 12 - 72 години.
Існують і інші види захворювань, які можуть передаватися від голубів до людей, тому необхідно уважніше ставитися до гігієни.

Охота на голубей

Чи можна їсти

У сучасних умовах розвитку птахівництва розведення голубів набирає все більших обертів. Вирощуючи їх в промислових масштабах, можна забезпечити їжею велику кількість населення.

Міських голубів

У разі, якщо птах міська, то її ні в якому разі не варто вживати в їжу, оскільки вона може бути заражена якою-небудь хворобою. Це обумовлено тим, що вона могла харчуватися падлом і відходами, а також пити забруднену воду.

Чи знаєте ви? Голуб здатний пролетіти 900 км на добу при швидкості 70 км/год.

Диких голубів

Дикі ж голуби менш схильні до такого ризику. Їх м'ясо є досить цінним дієтичним продуктом, проте судити про здоров'я птиці можна лише по її зовнішньому вигляду. Відзначимо, що м'ясо її є безпечним для здоров'я людини в 85% випадків.

Як зловити і приготувати голуба: відео

Домашніх голубів

А ось домашню птицю можна вживати в їжу. Для цього була виведена спеціальна м'ясна порода. Крім того, існує безліч кулінарних рецептів приготування страв з цим інгредієнтом.

важливо! Тушка звичайного голуба має вагу 200 - 300 г, тоді як маса м'ясного становить — 600 - 900 г. найбільші особини здатні досягати ваги в 1200 г.
Зазвичай для вживання в їжу вибирають молодих особин, оскільки їх м'ясо більш ніжне. У природі голуби живуть, як правило, 3-5 років, а при розведенні в домашніх умовах — до 15-ти років. В окремих випадках цей період може досягати і 35 років.

Користь чи шкода голубиного м'яса для людини

М'ясо цієї птиці вважається дієтичним, оскільки в 100 г міститься 142 кКал, в приготованому ж вигляді його калорійність досягає 294 кКал на 100 г.вживаючи його в помірних кількостях, можна уникнути проблем ожиріння.

Голубиное мясо

Воно містить магній, калій, фосфор, кальцій, залізо, цинк, мідь, а також вітаміни А, В, РР. Крім того, воно багате білками і жирами, і містить по 13 грам цих компонентів.

Необхідно відзначити, що Голубине м'ясо здатне зміцнювати імунітет, покращувати роботу шлунково-кишкового тракту і нормалізувати тиск, підтримувати здоров'я шкіри, нігтів і волосся. Крім того, будучи дієтичним, воно сприяє зниженню ваги, зміцнюючи загальне здоров'я.

Приготування голуба

Оскільки м'ясо голубів вживали в їжу ще за часів існування стародавніх цивілізацій, в сучасному світі існує безліч рецептів його приготування. У різних країнах прийнято поєднувати його з ягідними і фруктовими соусами, а також з грибами і зеленим горошком.

чи знаєте ви? найдорожчий в світі Голуб був проданий в 1986 році за 41000 фунтів стерлінгів завдяки своїм досягненням в поштовій пересилці.

Таким чином жителі Франції, наприклад, традиційно готують цю птицю в маринаді. У Молдавії її прийнято фарширувати бараниною, в Єгипті — пшоном.

Голубиное мясо

Общипування

Перш ніж приступити до оброблення і приготування страви з голуба, необхідно його ощипать. Це можна зробити кількома способами:

  • Шляхом сухого общипування;
  • Шляхом ошпарювання.
Необхідно відзначити, що сухий спосіб дещо простіше в його практичному виконанні, до того ж в подальшому можна використовувати отримане перо в якості наповнювача для подушок. Однак в цьому випадку слід поквапитися і ощипать птицю відразу ж після того, як вона буде вбита. Сам же процес общипування має на увазі почергове висмикування пір'я, щоб не пошкодити шкіру голуба. Для того, щоб провести общипування за допомогою ошпарювання, необхідно взяти птицю за нігті і, попередньо змочивши її в холодній воді, занурити в окріп. Через 1-2 хв.її дістають і Обскубують. Відзначимо, що в цьому випадку перо вже не буде придатним для подальшого використання.

Оброблення

Для оброблення птиці вам знадобиться виконати ряд дій:

  1. Взяти птицю за крила і провернути їх, відокремивши від тушки.
  2. Витягти грудину з корпусу.
  3. Вирізати філе і тельбухи.

Разделка голубей

Рецепт приготування

Оскільки Голуб є невеликий за розмірами птахом, то найбільш доцільним буде приготувати з нього суп. Ця страва вважається не тільки дієтичним, але і корисним для травлення. Для його приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • М'ясо голуба - 200 г,
  • Цибуля-1 шт.,
  • Морква-1 шт.,
  • Картопля-3 шт.,
  • Вода-2 л,
  • Соняшникова олія — 2 ст. л,
  • Сіль, спеції.
Отже, для початку необхідно набрати в ємність води і поставити на вогонь. Туди ж слід покласти м'ясо голуба, а також очищений і порізаний на кубики картопля. Тим часом необхідно приготувати зажарку. Для цього слід на розпечену сковороду влити олію, потім по черзі всипати цибулю і моркву.
дізнайтеся, чим корисно куряче , Качине , гусяче , м'ясо індика .
Після пасерування можна зняти отриману масу з вогню. Коли бульйон закипить, в нього слід всипати зажарку, а також сіль і спеції за смаком. Через 10-15 хвилин блюдо буде готове.

Відео: як готувати голубів

Як правило, на фермерських ринках таку птицю продають в обробленому вигляді, її Обскубують і відокремлюють голову. При виборі такого птаха слід звернути увагу на те, що колір її шкіри може мати бордовий або фіолетовий відтінок, а запах не повинен бути відразливим.

Відгуки

Голуб - це не священний птах як кішка в Стародавньому Єгипті і корова в Індії.Голуб В Богоявленні був видимим чином Святого Духа.Якщо вас бентежить не їжте.А заборони на отруту голуба немає.Перш ніж відповідати на питання довелося дізнаватися у більш грамотних священнослужителів . Якби я відповів, що не можна їсти Голубине м'ясо, то закрався б у вас нове питання щодо святості вогню (зішестя на апостолів в 50й день після Великодня).Так що вогнем теж користуйтеся.
о. Антипа
http://www.savva.org.ua/forum/viewtopic.php?f=21&t=106p524

Кардинально з Вами не погоджуся з приводу поганої якості м'яса диких голубів. Харчуються вони виключно натуральними природними кормами, що не завжди зустрічається на фермах з розведення м'ясних голубів.
IntellektualNik
http://www.lynix.biz/forum/edyat-li-golubeicomment-45448

Зараз читають
Як виготовити сходи або стілець-драбину своїми руками з дерева: креслення, схема, фото
Як виготовити сходи або стілець-драбину своїми руками з дерева: креслення, схема, фото
Як зробити своїми руками просту драбину з дерева і стілець-драбину. Необ ...
Брусниця, перетерта з цукром, на зиму без варіння: користь, покроковий рецепт з фото
Брусниця, перетерта з цукром, на зиму без варіння: користь, покроковий рецепт з фото
Брусниця, перетерта з цукром: користь і особливості заготовки на зиму. І ...
Чим і як обробити смородину восени після збору врожаю
Чим і як обробити смородину восени після збору врожаю
Коротка і доступна інформація про те, чим обробити смородину восени, як ...
Лавровий лист: корисні властивості і застосування
Лавровий лист: корисні властивості і застосування
Лавровий лист: корисні властивості і применение
Вибираємо кращі сорти і гібриди шпинату для посадки у себе на ділянці
Вибираємо кращі сорти і гібриди шпинату для посадки у себе на ділянці
Вибираємо кращі сорти і гібриди шпинату для посадки у себе на ділянці уч ...
Попит на корми для тварин підтримує зростання Nestlé
Попит на корми для тварин підтримує зростання Nestlé
Продажі швейцарської харчової компанії Nestlé в третьому кварталі знову ...
У Хмельницькій області продовжують посадку «енергетичних» дерев
У Хмельницькій області продовжують посадку «енергетичних» дерев
Павловнія — це дерево, яке здатне виростати до 5 м в рік. Фермери Україн ...
Новое youtube видео