Назад
Як приготувати варення з білої черешні без кісточок: простий і смачний рецепт з фото і відео

Навигация по разделу

Заготовки на зиму: як приготувати варення з білої черешні

варенье из белой черешни варення - традиційне в наших краях ласощі. Щедрі на урожай літо і осінь дають нам можливість заготовити запас різну консервацію , щоб потім довгими зимовими вечорами, в домашньому теплі і затишку, пити ароматний чай з чудовим ласощами власного приготування. Сьогодні наша розповідь про варення з білої черешні .


Кухонна техніка і начиння

Отже, почнемо з підготовки кухонного приладдя і посуду, необхідних нам для приготування варення з білої черешні . Якщо ви вирішили робити варення без кісточок, придбайте спеціальне пристосування, за допомогою якого ці самі кісточки легко можна видалити з ягоди . Поставтеся серйозно до вибору посуду для варіння. Існує думка, що найкраща посуд — мідний або латунний таз. Це не зовсім так. Деяка перевага у такого посуду є, а саме: в подібних ємностях продукт менше пригорає. Мінус такої тари в тому, що кислота, що міститься в плодах, здатна розчиняти оксидну плівку, яка присутня на поверхні мідних або латунних виробів. эмалированный таз

важливо! Черешня не рекомендується людям, що страждають гастритом і цукровим діабетом.
Але все ж, емальований таз або каструля для даних цілей підійдуть краще. Тільки майте на увазі: емальований посуд не повинна мати ніяких відколів або тріщин. Якщо присутній найменший дефект на емалі, від такої ємності слід відмовитися. Ще один варіант — таз з харчової нержавіючої сталі. Також нам знадобиться шумівка.

Необхідні інгредієнти

Існує маса рецептів варення з черешні , про один з них ми розповімо нижче. Інгредієнти, необхідні для приготування, розрізняються несуттєво. основних три:

  • Черешня Біла;
  • Цукор;
  • Вода.
Часто, хоча і не обов'язково, додають лимон , цедру або лимонну кислоту.
чи знаєте ви? Черешня була відома за 8 тисяч років до нашої ери. Це найдавніша з усіх форм вишні .
белая черешня

Особливості вибору продуктів

Кілька простих порад, як вибрати основу для варення:

  • Купувати черешню краще в червні або липні. У розпал сезону ягода найсмачніша, до того ж коштує дешевше.
  • Уважно огляньте ягоди і плодоніжки. Черешня повинна добре виглядати, не мати подпорченностей, вм'ятин і темних плям від довгого перебування на землі. Плодоніжки повинні бути зеленими і свіжими, в іншому випадку, це свідчить про тривалому зберіганні ягоди.
  • Купуйте суху, свіжу ягоду з характерним запахом. При легкому натисканні повинна відчуватися пружність.
  • Попросіть при покупці на ринку показати документи на продукцію, зокрема, «Експертний висновок».
дізнайтеся також, як зробити варення з айви , лісової суниці , смородини , йошти і яблук .

Готуємо варення з білої черешні: покрокова інструкція з фото і відео

Для приготування нам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • Черешня без кісточки-2 кг;
  • Вода-0,25 л;
  • Цукор-1,5 кг;
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти або половина лимона.
варенье
важливо! дотримуйтесь технологію приготування варення з черешні , оскільки вона відрізняється від інших ягід низькою кислотністю.

Коли все готово, можна починати:

  1. Ставимо на вогонь ємність. Наливаємо склянку води, коли почне закипати, засипаємо цукор і черешню. Робимо слабкий вогонь і, безперервно помішуючи, доводимо до кипіння.
  2. Після закипання сиропу з ягодою, робимо вогонь мінімально можливим для рівномірного, не дуже сильного кипіння.Варенье
  3. Даємо покипіти 5-10 хвилин, після чого додаємо лимон або кислоту.
  4. Шумівкою періодично прибираємо піну, яка буде з'являтися на поверхні. Збільшуємо вогонь і, весь час помішуючи, даємо варення активно кипіти.пенка
  5. Поки сироп з ягодами кипить, займемося стерилізацією банок. Банки можна стерилізувати за допомогою мікрохвильовки. Процедура займає менше часу, ніж традиційна, а ефект — той же.
  6. Про те, що продукт готовий, можна дізнатися за зовнішнім виглядом і характерному лопання бульбашок повітря при кипінні. Бульбашки стекленеют, стають схожими на цукерки-льодяники. Лопаючись, видають виразний хлопок, не схожий на звук киплячої води. Можна вимикати вогонь.банки
  7. Після того, як варення готове, необхідно зібрати залишки піни. Для цього беремо ємність і легкими рухами, схожими на просіювання борошна через сито, намагаємося зігнати піну від бортів таза до його центру. Коли в центрі утворюється компактне пляма з піни, прибираємо його з поверхні Простий столовою ложкою. Процедуру потрібно повторити кілька разів до повного зникнення пінки.
  8. Даємо варення охолонути і розливаємо в підготовлені банки.

Правила зберігання заготовки

Зберігати домашні консерви найкраще при температурі від 0 °C до +18 °C і вологості повітря до 80 %. Більш висока температура не критична, якщо консервація була правильно приготовлена і банки добре стерилізовані. Зберігання при мінусовій температурі небажано через те, що вода, що міститься в консервах, при заморожування збільшується в об'ємі, і це може стати причиною вибуху банки. Крім того, заморозка і подальше розморожування можуть негативно позначитися на смакових якостях продукту.

чи знаєте ви? Черешня благотворно впливає на травлення, допомагає при болях в шлунково-кишковому тракті, надає болезаспокійливу дію при артриті, подагрі, ревматизмі, знижує набряклість.
Спробуйте приготувати солодкість самостійно, і ви про це не пошкодуєте. Ніщо не зрівняється з власноруч приготованим варенням з обласканої сонцем стиглої черешні . Не бійтеся зайвих калорій, кілька ложечок ароматного смачного ласощі піднімуть вам настрій і стануть приємним доповненням до чаювання.
Зараз читають
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Використання коріандру в якості приправи і лікарської сировини. Як вигля ...
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Основні напрямки використання голубів: спортивні, Декоративні, м'ясні ви ...
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Технологія приготування кави з жолудів: збір сировини і правила використ ...
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Характеристика і корисні властивості масла льону: як правильно вибрати, ...
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Доступна і цікава інформація про кулястої вербі, посадці, розмноженні і ...
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Українські фахівці визначили абсолютного рекордсмена за врожайністю сере ...
Новое youtube видео