Назад
Як зварити густе варення з полуниці: класичний рецепт

Навигация по разделу

Рецепт густого полуничного варення

Варенье из клубникиСезон заготовок у багатьох починається з приготування полуничного варення, так як ця ягода з'являється однією з перших на присадибній . Сьогодні ми розповімо, як зробити густе варення з полуниці , яке відмінно підійде в першу чергу для начинок, тостів, а також в якості соусу до млинців і оладок.


Інгредієнти

Для приготування вам знадобиться:

чи знаєте ви? Полуниця вважається природним афродизіаком, оскільки в ній високий вміст цинку.
Ингредиенты

Кухонний інвентар

З начиння підготуйте:

  • Глибоку ємність для варіння-наприклад, каструлю;
  • Миску;
  • Друшляк;
  • Шумовку;
  • Ложку або лопатку для помішування;
  • Банки з кришками (на вказану кількість інгредієнтів потрібно 3 баночки по 0,5 л);
  • Закаточний ключ, якщо не використовуєте твіст-кришки.
вам напевно буде цікаво почитати також і інші рецепти заготовки цієї смачної ягоди на зиму .

Підготовка полуниці

Для початку полуницю необхідно перебрати, прибрати підгнилі, прим'яті і нестиглі ягоди. Потрібно дуже добре і акуратно її промити в друшляку і дати стекти воді. Потім ягоди висушити на розстеленому рушнику, а після видалити плодоніжки. Підготований полуницю зважити і відміряти необхідну кількість. Клубника

чи знаєте ви? досвідчені господині, випробували не один спосіб, знають, як зварити густе варення з полуниці , і використовують для цієї мети такі добавки, як Квіттін і пектин.

Рецепт приготування

Отже, рецепт приготування густого полуничного варення з цільними ягодами передбачає наступні кроки:

  1. Ягоди покласти в каструлю, засипати цукром. Слід залишити їх приблизно на 6 годин, щоб вони пустили сік.Ягоды в кастрюле
  2. Поставити каструлю з полуницею на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Проварити ягоди 10 хвилин, піну, яка з'являється, видаляти шумівкою. Варка клубники
  3. Ягоди викласти в іншу ємність. А сироп продовжувати уварювати далі близько години.Клубника
  4. Вимийте банки і простерилизуйте їх.Стерилизация банок
  5. В загуслий сироп додати лимон , дрібно порізавши його, і продовжити варити протягом години, іноді помішуючи. Лимон
  6. Далі додати в сироп ягоди, зменшити вогонь до мінімального і варити ще 1 годину.Варенье
  7. Розкласти по банках гарячим, закатати кришками, перевернути догори дном і залишити, поки повністю не охолоне.Варенье

важливо! рекомендуємо помістити ємність з полуницею в холодильник, так як в теплому приміщенні вона може заграти.

Корисні поради з приготування

Представляємо вашій увазі кілька порад, як приготувати найбільш смачне полуничне варення:

  1. Найкраще для варіння підходить емальований посуд. В алюмінієвій тарі відбувається реакція окислення, а в посуді з нержавійки варення набуває неприємного специфічний присмак.
  2. Для помішування варто вибрати дерев'яну або силіконову лопатку.
  3. Полуничної заготівлі можна надати особливий пікантний смак, додавши в неї ванілін, імбир або м'яту .
  4. Є альтернативний спосіб, як згустити полуничне варення, уникнувши такого тривалого варіння. У невелику кількість цукру додати» желфікс", всипати до ягодам і відразу проварити їх, потім додати решту цукру і варити ще 5 хвилин.
  5. Для перевірки готовності сиропу капніть його на блюдечко. Якщо крапля не розтечеться, то він готовий.

важливо! Не переварити сироп, він не повинен придбати карамельний колір і запах паленого цукру.
Варенье

Як правильно зберігати варення в домашніх умовах

Якщо банки були добре простерилізовані, а потім щільно закриті кришками, щоб до варення не надходив кисень, воно може зберігатися кілька років. Утримувати його краще в темному прохолодному приміщенні. Але не кладіть його в холодильник або на балкон.

Дізнайтеся, як правильно зробити заготовки з калини , чорниці , журавлини , абрикосів , агрусу , обліпихи , йошти , вишні , яблук на зиму.

Хранение вареньяПри дуже низьких температурах воно може зацукровані. Завдяки цьому рецепту з покроковими фото і рекомендаціями густе варення з полуниці буде радувати ваших домочадців всю зиму.


Зараз читають
Місячний посівний календар для городника і садівника на 2019 рік для Підмосков'я
Місячний посівний календар для городника і садівника на 2019 рік для Підмосков'я
Основні факти про місячному календарі і найбільш сприятливі і несприятли ...
Емфізематозний карбункул (ЕМКАР) великої рогатої худоби: ознаки, лікування, вакцинація
Емфізематозний карбункул (ЕМКАР) великої рогатої худоби: ознаки, лікування, вакцинація
Емфізематозний карбункул у великої рогатої худоби: симптоми захворювання ...
Першотравнева порода курей: опис, продуктивність, Походження, фото
Першотравнева порода курей: опис, продуктивність, Походження, фото
Першотравневі кури, що це за порода і які її особливості? Найкращий варі ...
Томати «Семко-Синдбад»: опис і характеристика гібрида
Томати «Семко-Синдбад»: опис і характеристика гібрида
Опис томатів сорту "Семко-Синдбад". Характеристика пом ...
Спірея березолістная: опис, посадка у відкритий грунт і догляд, фото
Спірея березолістная: опис, посадка у відкритий грунт і догляд, фото
Повна інструкція по вирощуванню спіреї березолістной: посадка молодого к ...
Шпалери для винограду своїми руками, фото
Шпалери для винограду своїми руками, фото
Опори для винограду: типи, розміри, матеріал для виготовлення. Як зробит ...
Новое youtube видео