Назад
Як заготовити журавлину на зиму

Навигация по разделу

Кращі рецепти заготовки журавлини на зиму

Лучшие рецепты заготовки клюквы на зимуУ холодну пору року не так багато доступних овочів , фруктів і, відповідно, вітамінів, необхідних організму. Тому на зиму роблять різні заготовки із зелені, овочів, фруктів і ягід . Сьогодні поговоримо про одну з найбільш вітамінних ягід – Про журавлину .


Заморожена

Перед тим як заморозити журавлину на зиму, її перебирають, відбраковують мляві і пошкоджені, прибирають рослинний сміття.Замороженная клюква Ягоди ретельно промивають і, розсипавши на будь-який матерії, добре просушують. Сухі плоди поміщають в пластикові коробочки або стаканчики і прибирають в морозильну камеру.

При постійній температурі -18°С термін зберігання-три роки. Розморожувати бажано порційно, так як в такому вигляді журавлину потрібно відразу ж вживати в їжу.

Заморозьте і при цьому збережіть корисні властивості таких ягід як: чорниця , гарбуз , ожина , вишня , чорна смородина , калина .

Сушена

Як сушити журавлину з найменшими втратами корисних речовин, дізнаємося далі. Плоди для сушіння перебирають, очищають і ретельно промивають. Щоб зберегти максимум вітамінів, плоди або бланшують кілька хвилин в окропі, або тримають на паровій бані такий же час.Сушеная Така заготівля журавлини проводиться двома способами :

  1. У сухому провітрюваному приміщенні плоди розкладають на будь-якій плоскій поверхні і сушать до тих пір, поки вони не перестануть липнути до рук. Після цього їх збирають і зберігають в мішечках з будь-якої натуральної тканини.
  2. Сушка проходить в духовій шафі або мікрохвильовці, або в спеціальній сушарці. На початку процесу температура не повинна бути високою – до 45°С, після підв'ялювання плодів температуру збільшують до 70 ° С. зберігають готовий продукт в скляних ємностях під кришкою до 3 років.

важливо! періодично засушені ягоди необхідно оглядати і видаляти потемнілі, щоб уникнути псування продукту.

Протерта з цукром

Заготівля журавлини на зиму без варіння (перетертої з цукром), дозволить зберегти її в свіжому вигляді і без ризику зіпсуватися за час зберігання.

Для даного методу заготовки ягоди і цукор беруть в рівних пропорціях : на 1 кг сировини 1 кг цукру. Інгредієнти перемелюють в кашоподібну масу блендером або м'ясорубкою. Протертая с сахаром Готову суміш викладають в стерилізовані банки і щільно закривають пергаментом, можна і кришкою.

Розглянемо ще один спосіб, як зацукрувати журавлину .

Продукт, приготований за цим рецептом, зберігається не більше двох тижнів, тому не варто робити його у великих кількостях. Для приготування беруть однакову кількість і плодів, і цукру (500 г на 500 г).

Спочатку варять цукровий сироп, потім вимиті і проколоті зубочисткою ягоди заливають остиглим сиропом і ставлять в холод на ніч. Після цього плоди виймають з сиропу, підсушують, обвалюють в цукрі і зберігають в холодильнику. Такі "цукерки" корисні дітям.

Журавлина з медом

Даний рецепт - це паличка-виручалочка в період простудних захворювань: шість чайних ложок в день допоможуть позбутися від кашлю і нежиті.

Журавлину і мед в пропорції 1 до 1 перемелюють до пюреобразной маси. Суміш розкладають в стерилізовані банки, зберігають в коморі одну зиму.Клюква с медом

Джем з журавлини

Для джему знадобляться:

  • Ягоди-1 кг;
  • Цукор-1,2 кг;
  • Вода-1 л
Стиглі плоди перебирають і миють, потім піддають бланшіровке близько п'яти хвилин, після залишають стекти в друшляку. Джем из клюквы Далі плоди перетирають з цукром і укладають в чисті і сухі банки, після чого стерилізують 20 хвилин, закочують кришками. Коли банки охолонуть, їх прибирають в комору.

чи знаєте ви? у 1816 році журавлину одомашнювати почав Генрі Холл, житель США. Сьогодні площі з культурою займають більше 16 тисяч га.до Росії журавлина була привезена в 1871 році директором імператорського ботанічного саду Едуардом Регелем.

Варення з журавлини

Джеми та варення - найкращий за тривалістю варіант, як зберігати журавлину взимку.

важливо! якщо рецепт не був порушений, сировину вимито, і продукт простерилізований за всіма правилами, джем або варення зберігається до двох років.

Для варення знадобляться :

  • Ягоди-1 кг;
  • Цукор-2 кг;
  • Лимон ;
  • Ваніль.
Вимиті плоди пересипати в каструлю, додати води, не покриваючи вміст. На невеликому вогні вміст каструлі проварити, поки ягоди не почнуть розварюватися. варенье из клюквы На цьому етапі засипати цукор, цедру одного лимона і ваніль. З новими інгредієнтами слід варити, помішуючи, 20 хвилин. Готову продукцію розкладаємо в стерильні банки і закриваємо стерильними кришками.

Журавлинне пюре

Для журавлинного пюре кількість інгредієнтів кожна господиня визначить сама, орієнтуючись на місткість холодильника і бажаної кількості пюре.

Плоди перетирають в пюре блендером або м'ясорубкою, потім кладуть цукор за смаком. На деякий час суміш залишають: цукор повинен повністю розчинитися.Клюквенное пюре Готове пюре в скляному посуді зберігається в холодильнику до місяця. Набагато довше забезпечить зберігання морозильна камера, тільки в цьому випадку продукцію перекладають в пластикову ємність.

Мочена журавлина

У стародавні часи, коли про холодильниках і мови не було, наші предки готували на зиму мочену продукцію . Зберігалася вона в добротних дубових бочках в найхолодніших кутах жител.

Сьогодні мочену журавлину готують так: на 1 кг сировини беруть столову ложку цукру, чайну ложку солі. Сухі інгредієнти кип'ятять у двох склянках води, охолоджують і заливають плоди.Моченая клюква Даний продукт ставлять в холодне місце, для пікантності додають приправи: корицю, гвоздику, лавр.

Мочена журавлина на зиму зберігається до року.

Журавлинний сік

Для приготування соку ретельно миють ягоди (2 кг). Потім їх перемелюють в пюре і, переклавши в каструлю, варять десять хвилин в 0,5 л води, не доводячи до кипіння.

Далі за допомогою марлі відокремлюють рідина від макухи. Отриману рідину підсолодити за смаком і проварити, не доводячи до кипіння, ще п'ять хвилин. Сік розливають в стерильні банки і закочують, зберігають близько року.

Порадуйте рідних і друзів приготуванням соку з кизилу , клена , морошки , йошти , яблук і горобини чорноплідної .

Морс з журавлини

Для морсу беруть 500 г плодів, 100 г цукру, 1,5 л води.

Вимиті ягоди пюрируют, віджимають над мискою через марлю, збираючи сік. Макуха кладуть в каструлю з водою, додають цукор, доводять до кипіння і залишають настоятися і охолонути.

Остигнула, але теплу масу проціджують, рідина наливають в підготовлену банку до половини. Потім доливають чистий сік, зібраний раніше. Закатаний в стерилізовані банки морс зберігають рік.

Компот з журавлини

Компот з журавлини не тільки приносить користь завдяки вітамінам, але і відмінно видаляє спрагу. знадобиться :

  • 1 кг плодів;
  • 600 г цукру;
  • Літр води.
Плоди перебирають, миють і розкладають на дно чистих банок. Варять цукровий сироп, остуджують і теплим заливають в банки, покриваючи плоди. Банки з вмістом стерилізують 15 хвилин. Компот готовий, йому дають охолонути і зберігають в коморі або погребі рік. компот из клюквы

Наливка з журавлини

Для класичного рецепту наливки потрібно:

  • Ягода-500 г;
  • Вода-500 мл;
  • Цукор-700 г.
Плоди розминають і складають в скляну пляшку з широким горлом.

важливо! врахуйте, ягоди не миють: на їх шкірці присутні природні дріжджі, без яких бродіння може і не початися.
До плодам додають інші інгредієнти, перемішують і, обмотавши горло ємності марлею, залишають на кілька днів в не холодному приміщенні без доступу світла. Масу час від часу перемішують. Наливка из клюквы Коли почнеться процес бродіння, на горло ємності натягують гумову рукавичку, проколів на одному з пальців отвір голкою. Напій залишають» грати " на 40 днів, потім проціджують від макухи і розливають в пляшки. Для довгого зберігання наливку ставлять в холодильник.

чи знаєте ви? індіанці Північної Америки використовували журавлину як консервант. Ягоду розтирали в пасту і обвалювали в ній сушене м'ясо, таким чином воно довше зберігалося. А перша консервація журавлинного соусу була зроблена в 1912 році.

Ця маленька червона ягода – рекордсмен за кількістю вітамінів і антиоксидантів. Заготовки на зиму з неї дозволять підтримати імунну систему, вилікувати застуди, нормалізувати тиск і очистити судини.


Зараз читають
Криптантус (кімнатна рослина): догляд в домашніх умовах, цвітіння, фото
Криптантус (кімнатна рослина): догляд в домашніх умовах, цвітіння, фото
Все про криптантус: ботанічний опис, правила вирощування, розмноження та ...
Порода корів Шароле: характеристика, фото, переваги і недоліки
Порода корів Шароле: характеристика, фото, переваги і недоліки
Опису екстер'єру і продуктивних особливостей корів породи Шароле. Їх пер ...
Ялина Блакитна: розмноження живцями
Ялина Блакитна: розмноження живцями
Ялина Блакитна: терміни і умови, розмноження живцями і їх заготівля, уко ...
Особливості вирощування скумпії: посадка і догляд за красивим чагарником
Особливості вирощування скумпії: посадка і догляд за красивим чагарником
Скумпія: посадка і догляд, види, розмноження. Особливості догляду за рос ...
"Ордан": опис фунгіциду та інструкція із застосування
"Ордан": опис фунгіциду та інструкція із застосування
Все про протигрибковий препарат Ордан: рекомендації агрохіміків, інструк ...
Агротехніка вирощування сафлору - Південної олійної культури
Агротехніка вирощування сафлору - Південної олійної культури
Агротехніка вирощування сафлору - південної олійної культури
Роджерсия: особливості вирощування екзотичної рослини
Роджерсия: особливості вирощування екзотичної рослини
Роджерсия: особливості вирощування екзотичного растения
Новое youtube видео