органічна пшениця перевірена в польових умовах
Більше 20 сортів пшениці проходять випробування в семи місцях по всій Угорщині, і результати покликані допомогти фермерам виростити найефективніші сорти в своїх районах на власних, екологічно чистих оброблюваних територіях.
З запуском національної мережі з тестування органічних сортів пшениці на невеликих ділянках планується виконати великий крок у напрямку розвитку сталого сільського господарства.
У дослідах беруть участь дослідний інститут органічного сільського господарства, Національне бюро безпеки харчового ланцюга, міжгалузева Організація і рада з продуктів Асоціації насінників, а також компанії з розповсюдження насіння, угорські центри досліджень і селекції зерна і фермери, що займаються органічним землеробством. В умовах органічного землеробства вітчизняні та зарубіжні сорти пшениці, перспективні для органічного виробництва, випробовуються в польових експериментах на невеликих ділянках.
Існують сорти, отримані в результаті традиційної селекції, які селекціонери вважають придатними для органічного виробництва. У той же час нові сорти пшениці, спеціально виведені в результаті екологічної селекції, вже з'явилися на ринку насіння сусідніх країн (наприклад, Австрії), внутрішні показники яких все ще маловідомі.
Результати випробувань, розпочатих в жовтні цього року в 7 місцях по всій країні з більш ніж 20 сортами пшениці, допоможуть фермерам вибрати найефективніші сорти в їх районі для власних екологічно чистих площ.
Фермери, що займаються органічним землеробством, впевнені, що відповідно до Зеленої угоди ЄС і цілями спільноти в області біорізноманіття, дослідження ще більше зміцнять успішний перехід виробників до органічного сільського господарства, одним з основних умов якого є вибір стійких сортів, які адаптуються до місця.
Ще одна мета-доставити якомога більше корисної органічної пшеничної муки в пекарні і на столи місцевих споживачів.
Читайте також:
- Через високої якості виробленої пшениці , Франції гарантована висока конкурентоспроможність на зовнішніх ринках в поточному сезоні. Такі висновки зробив менеджер по регіонах Близького Сходу Soufflet Group Ізмаїл Фахмі, на конференції Middle East Grains&Oils Congress.