післязбиральна Логістика-важлива частина ВИРОЩУВАННЯ мікрозелені
Завдання полягає не тільки в тому, щоб вирощувати кращу мікрозелень, але і в тому, щоб доставити її покупцям в ідеальному стані. Це бачення ферми Todorovi-і це не просто слова.
Болгарський закритий об'єкт вирощує і поставляє мікрозелень. "Коли деякі німецькі клієнти, які керують ресторанами на гірськолижному курорті Банско, побачили наші продукти і спробували їх якість, вони попросили нас доставити їх не тільки в їх болгарські Ресторани, але і в їхні заклади в Німеччині. Вони навіть запропонували покрити транспортні витрати, але в той час у нас не було надійної транспортної компанії, яка могла б доставити нашу продукцію протягом 24-30 годин. Це одне з наших основних правил, тому нам довелося відмовитися".
Юліан Тодоров з гордістю розповідає про ферму Todorovi і про мікрозелені, яку вони вирощують. Він і його дружина строго стежать за роботою своїх співробітників, а також за якістю і смаком продукції. Вирощені під землею в багатошаровій установці в Південній Болгарії, недалеко від Греції, продукти купують шеф - кухарі 3,4-і 5-зіркових ресторанів, а також різні мережі магазинів типу Cash and Carry, такі як METRO Болгарія і METRO Греція, чого Юліан Тодоров навіть не очікував 13 років тому, коли він почав вирощувати мікрозелень для свого здоров'я.
" у той час я не міг знайти мікрозелень в Європі, тому я почав вирощувати її сам, купуючи насіння в США. Мої друзі хотіли, щоб я вирощував і для них. Деякі з них почали використовувати мою продукцію в своїх ресторанах, а інші — для власного здоров'я. Так народилася ідея створення професійної ферми", - говорить Юліан.
Після розширення власного бізнесу Юліан зумів вступити в Асоціацію з 11 однодумців, які виробляють і постачають свіжу мікрозелень тільки найвищої якості в Європі.
Поточний асортимент включає: мангольд, червоний амарант, солодку кукурудзу, кілька видів редису, базилік, брокколі, соняшник і гірчицю, рожеву капусту, арагулу, червоний буряк, горох, крес-салат, щавель з червоними прожилками, кольрабі, Чіа, настурцію і багато іншого.
Читайте також:
- Фрукти та овочі, які споживає більшість болгар, імпортуються з Греції, Туреччини, Польщі, Італії, Німеччини.
- Між молочною промисловістю, Міністерством сільського господарства та роздрібними мережами все ще ведуться переговори про надання болгарського молока і молочних продуктів в мережевих магазинах, які мають 10 або більше торгових точок або в цілому 884 торгових точок по всій країні.
- Європейська комісія направила офіційний лист-повідомлення до Болгарії, щоб зняти зобов'язання роздрібних мереж щодо надання переваги регіональним болгарським продуктам.