сушений інжир стає все більш популярний серед молоді
Попит на сушений інжир останнім часом значно зріс, і змінився тип споживачів, які його купують. Хоча цей продукт традиційно популярний серед літніх людей, сьогодні він стає модним серед молодого населення, повідомляє представник фірми Plus Berries, яка в цьому році додала сушений інжир в свій каталог продукції.
«його потужна харчова цінність тягне за собою дуже високий запас енергії, тому інжир ідеально підходить для спортсменів», — говорить Ісмаель Кабанільяс з Caver, компанії Групи Plus Berries, відповідальної за виробництво сушеного інжиру.
Зростання споживання здорових продуктів також пояснює цю зміну тенденції, оскільки сушений інжир має важливі переваги для здоров'я. Продукт є відмінним джерелом клітковини, що робить його ідеальними для людей, які страждають запорами. Також фрукт містить магній, калій і кальцій, які покращують роботу м'язів і нервів. Ідеально підходить інжир для підтримки хорошого рівня заліза, а високий вміст кальцію допомагає зберегти кістки в хорошому стані.
Велика частина інжиру, який обробляє Plus Berries, вирощується в іспанських регіонах Естремадура, Андалусія, Кастилія-Ла-Манча і Кастилія-Леон, а основними сортами є Калабасіта і Куелло-де-Дама. "Ці виробничі площі можуть забезпечити якість, необхідну нашим клієнтам", - говорить Ісмаель Кабанільяс. "Сорти, які ми використовуємо, сушаться на дереві. Кліматичні умови місцевості з високими температурами в період збирання врожаю дозволяють збирати плоди вже в сухому вигляді. Цей природний процес гарантує неінвазивне дозрівання, без стресу для фруктів і дозволяє нашим клієнтам насолоджуватися усіма відтінками смаку нашого продукту».
Читайте також:
- В той час як попит на інжир на світовому та європейському ринках зростає, і більше 80% інжиру виробляється в Середземномор'ї, Хорватія не може підтримувати достатнє виробництво цього фрукта.
- Очікується, що турецький сезон інжиру пройде дуже добре, оскільки Alanar прагне збільшити свою частку на всіх ринках, на яких фірма влаштувалася.
- Рясні дощі взимку і навесні, низькі температури і періодична спека впливали на цвітіння і зав'язь плодів інжиру в Аліканте , так як фрукти дуже чутливі до змін клімату. Урожай, який почали збирати приблизно тиждень тому, був скорочений на 50% в порівнянні з минулим сезоном.