ми п'ємо каву не тільки через кофеїн
Ринок кава змінюється: споживання прохолодних напоїв пов'язане не тільки з споживанням кофеїну, але і все більше і більше людей звертаються до продуктів більш високої якості.
85% дорослого населення Угорщини п'ють каву регулярно, в середньому 2,7 чашки в день. Однак до зміни режиму в каві не було особливої культури, а це також означало, що угорці часто вживали неякісні напої, кращого їм не дозволяли.
У той же час ситуація сильно змінилася за останні 30 років: спочатку італійські продукти завоювали споживачів, а потім, як і в інших країнах регіону, почав зростати попит на преміальні продукти – точно так же, як десятиліттям раніше на ринку вина і бренді.
Кількість споживаної кави не сильно змінюється, але продажі ростуть на 6-8% на рік, що також пов'язано з тим, що набувають все більшої популярності саме високоякісні міжнародні кавові бренди. В даний час відкривається все більше і більше так званих спеціалізованих кафе, оскільки споживчий попит на кавові напої зростає, а підприємства з обсмажування фірмових сортів кави також процвітають.
Майстер бариста Іван Гаврис заявив, що не обов'язково відмовлятися від якісної кави вдома – це не завжди означає дорого. За словами експерта, спосіб приготування також важливіший за сировину, оскільки кавові зерна визначають якість готового напою всього на 20%. Кавоварка несе відповідальність ще за 20%, а решта 60% залежать від виробника.
Він також згадав, що, хоча слухати як потягують гарячу каву його відвідувачі не дуже приємно, це добре з точки зору насолоди більш ніж сотнею ароматичних компонентів кави.
Читайте також:
- Німецька компанія Biolandhof Kelly вирощує люпин і виробляє з нього Кава, сироп, пластівці, борошно і косметичне масло.
- Експерти " алтайської ветеринарної радіологічної лабораторії» виявили в кавових напоях типу» три в одному " перевищення рівня пліснявих грибів і цвілі, що в последуещем, зможе призвести до серйозних захворювань.
- Як використовувати дубові жолуді для приготування кави.