перший в області банк сиру відкрився на Херсонщині
У селі Мар'янівка, що у Каховському районі Херсонської області, фермери Едуард та Данило Репілевські відкрили банк сиру , який не має аналогів в регіоні.
У спеціальному приміщенні для сирів створений особливий стабільний мікроклімат. Перша партія продукту вагою в 2 центнери вже закладена на зберігання.
Слід зазначити, що це незвичайний продукт. Він зроблений з найкращого козячого молока , яким постачають фермерів 200 альпійських кіз сімейної ферми.
За словами Данила Репілевського сир, який в даний час продається в супермаркетах України, можна назвати молодим, так як перед реалізацією він витримується 1-3 місяці.
До того ж, зварений він з коров'ячого молока і не має належної якості. А ось херсонські фермери Репілевські планують робити сир тільки з козячого молока , витримувати його 3-5 років і тільки потім продавати справжнім знавцям і гурманам.
Сімейна ферма і перший в області банк сиру здобули заслужену народну популярність і стали туристичною родзинкою Херсонщини.
Влітку ферму часто відвідує велика кількість туристів, для яких побудували хостел і кафе, де можна продегустувати продукцію. А дегустувати на фермі є що: підприємці готують 48 сортів сиру з різними інгредієнтами у вигляді оливок, трав і навіть шоколаду .
При цьому сировари не використовують шкідливих добавок. В асортименті ферми не тільки сири, а й йогурти, сметана, масло . Тварини на фермі доглянуті і життєрадісні. Вони щодня дають по 3 л. молока.
Херсон і Нова Каховка постійно ласують продуктами ферми. Щомісяця там реалізується до 3 тонн продукції. Едуард і Данило Репілевські мають намір розширювати свій бізнес. Вони вже зайнялися зведенням нової сироварні, а пізніше планують купити 400 племінних кіз з Франції.