Назад
Інкубатор «Рябушка 130»: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування

Навигация по разделу

Огляд інкубатора для яєць " Рябушка 130»

Инкубатор «Рябушка 130»Придбання домашнього інкубатора замінює власникам домашніх птахів-несучок і дозволяє отримувати понад 90% потомства. Як свідчать відгуки, якщо у фермера є мета розведення домашньої птиці, то інкубатор стане грамотним вкладенням коштів, які окупляться за 2-3 рази його використання. Асортимент пристроїв для виведення курчат сьогодні великий. Розібратися в ньому досить складно. У статті ми пропонуємо вам опис одного з апаратів — «Рябушка ІБ-130». Ви дізнаєтеся, як з ним поводитися і як домогтися максимального виведення пташенят.


Опис

Інкубатор (від лат. іncubare-висиджувати пташенят) - це апарат, який завдяки підтримуванню постійних температурних і вологісних показників дозволяє штучно виводити пташенят з яєць сільськогосподарських птахів. Інкубатор " Рябушка-2 130» від українського виробника УТОС (Харків) служить для виведення пташенят в невеликому домашньому господарстві . у нього можуть закладатися яйця різних домашніх птахів. пташенята, вирощені штучним шляхом, як правило, не відрізняються від тих, які висиджені несучками. Инкубатор «Рябушка 130» "Рябушка" являє собою невеликий прямокутний апарат, виготовлений з високоякісного пресованого пінопластового корпусу білого кольору у вигляді валізки. Верхня кришка оснащена оглядовими вікнами, за допомогою яких можна спостерігати за процесом інкубації. За допомогою нього можна виводити молодняк протягом усього року. Кількість інкубацій на рік-10.

чи знаєте ви? найпростіші інкубатори робили ще стародавні єгиптяни понад 3 тисячі років тому. Для обігріву яєць вони застосовували спалювання соломи. В європейських країнах і в Америці апарати для виведення пташенят масово стали використовувати в XIX столітті. У Росії їх стали застосовувати в першій половині XX століття.

ТЕХНІЧНІ характеристики

Інкубатор має малі габарити. Його вага - 4 кг, Довжина — 84 см, ширина — 48 см, Висота — 21,5 см.такі розміри дозволяють легко переносити апарат з місця на місце. Інкубатор працює від Мережі з напругою 220 В.потужності він споживає не вище 60 Вт. Електроенергії за 30-денний період інкубації витрачається не більше 10 кВт. Термін експлуатації при дотриманні інструкції-10 років. Гарантія - 1 рік.

Виробничі характеристики

Виробник на упаковці і в інструкції заявляє про те, що інкубатор вміщує:

Инкубатор «Рябушка 130»Однак заявлена кількість вміщається матеріалу відповідає ручному перевороту. Якщо ж планується використовувати механічний переворот, то в інкубатор слід поміщати:

Для того. щоб інкубувати великі яйця, наприклад, індичі, слід скоротити число перегородок.
важливо! заборонено в один час виводити яйця різних птахів, оскільки для кожної з них потрібні різні параметри і тривалість інкубації. Так, яйця курей потрібно тримати в інкубаторі 21 день, Качині та індичі — 28, перепелині — 17.

Функціонал інкубатора

Всередині пристрою розташовані 4 лампи по 40 Вт для обігріву і 2 градусника, які дозволяють контролювати температуру і вологість. Як стверджує виробник, похибка в показниках температури повітря може становити не більше 0,25°, вологості-5%. Вентиляція здійснюється за допомогою спеціальних отворів з заглушками.

Терморегуляція-за допомогою автоматичного терморегулятора. Температура інкубації підтримується на рівні + 37,7-38,3 ° з . Залежно від моделі терморегулятор може бути аналоговим або цифровим. Оптимальний рівень вологості досягається через випаровування води, яка заливається в спеціальні судини.Инкубатор «Рябушка 130» Лотки для яєць в середині пристрою відсутні. Інкубаційний матеріал відділяється один від одного перегородками у вигляді дроту. Режим перевороту механічний. Однак якщо його не встановлювати, то переворот може бути і ручним. Також є модель з автоматичним переворотом яєць і цифровим терморегулятором.

Переваги та недоліки

Як і будь-який побутовий прилад, інкубатор «Рябушка 130» має як переваги, так і недоліки. Серед достоїнств:

  • Висока функціональність;
  • Хороший вихід молодняка;
  • Низька ціна;
  • Малі габарити;
  • Надійність в експлуатації;
  • Міцність матеріалів;
  • Зручність використання.

Користувачі відзначають наступні недоліки апарату:

  • До ручного або механічного перевороту слід пристосовуватися, не забувати виробляти його щодня по кілька разів;
  • Складність при митті.
Инкубатор «Рябушка 130»

Інструкція з використання обладнання

Перш ніж почати роботу з інкубатором, слід ознайомитися з інструкцією. Найчастіше причиною поломки або псування інкубаційного матеріалу стають неправильні дії власника апарату при його експлуатації.

Підготовка інкубатора до роботи

Для того щоб вивести якомога більше здорових пташенят, яйця перед завантаженням в інкубатор слід відібрати. В першу чергу вони повинні бути свіжими. Для закладки підходять ті екземпляри, які зберігалися не довше 4-6-ти днів (індичі і гусячі — 6-8-ми днів) при температурі +8-12°з і вологості 75-80% в темному приміщенні. з кожним додатковим днем зберігання якість яєць буде знижуватися. Так, при зберіганні інкубаційного матеріалу протягом 5 діб виводимість складе 91,7%, протягом 10 діб — 82,3%. Инкубатор «Рябушка 130» Мити інкубаційний матеріал заборонено-при цьому можна змити захисний шар, що погано позначиться на інкубації. Слід вибрати яйця середні за величиною — масою 56-63 г, без пошкодження шкаралупи, без плям і бруду на ній. Також буде потрібно просвічування овоскопом, щоб визначити розміщення жовтка, і дезінфекція розчином марганцівки або перекису водню. При огляді овоскопом слід вибракувати яйця;

  • З неоднорідною шкаралупою, потовщеннями, ущільненнями;
  • У яких чітко не проглядається повітряна камера в тупому кінці;
  • З нехарактерним розміщенням жовтка-він повинен розташовуватися по центру або з незначним зміщенням;
  • З швидким переміщенням жовтка при перевертанні.
важливо! за деякий час до завантаження яйця заносять з прохолодного приміщення, де вони зберігалися, для прогрівання. Холодний інкубаційний матеріал поміщати в інкубатор заборонено.
Перед тим як завантажити яйця, слід перевірити, чи нормально працюють системи обігріву і підтримки вологості. Для цього слід включити порожній інкубатор, щоб він пропрацював добу. Після цього проконтролювати рівень температури і вологості. Инкубатор «Рябушка 130» Якщо все в порядку і показники точні або знаходяться в межах похибки, заявленої виробником, то можна приступати до наступного кроку — закладці інкубаційного матеріалу. При інкубації пристрій повинен знаходитися в приміщенні з температурою повітря +15-35°з.його слід встановити далеко від опалювальних і нагрівальних приладів, відкритого вогню, сонячних променів і протягів.

Закладка яєць

В інкубаційний апарат з ручною і механічною системою перевороту яйця поміщаються в горизонтальному положенні гострим кінцем вгору. В апарат з автоматичним переворотом-тупим кінцем вгору. При ручній системі перевороту для зручності і кращого орієнтування слід поставити позначки на одній зі сторін шкаралупи. Досвідчені птахівники радять здійснювати закладку інкубаційного матеріалу в часовий відрізок з 17 до 22-х годин. Так вдасться домогтися денного прокльовування пташенят.

Інкубація

Інкубацію курячих яєць ділять на 4 періоди:

  • Від 0 до 6 днів;
  • З 7-го по 11-й день;
  • З 12-го до моменту видавання звуків пташенятами;
  • Від першого звуку до прокльовування.
Инкубатор «Рябушка 130» У перший період температура повітря повинна бути встановлена на рівні + 38 ° з, вологість — 60-70%. У другій період вологість потрібно підтримувати на рівні трохи нижче 50%, температура повітря— +37,5-37,7 ° С. Переворот яєць здійснюють кожні 3-4 години. У третьому періоді слід встановити наступні показники: температура— +37,3-37,5°з, вологість-70-80%.
важливо! роботу будь-якого інкубатора, навіть автоматичного, слід контролювати кожні 8 годин.
На 18-й день проводять овоскопірованіе, вибраковуючи ті яйця, які не містять зародка. У фінальний період температуру виставляють на рівні +37,2°з, а вологість на 78-80%. Перевертання більше не виробляють.

Зате додають щоденні провітрювання не менше 2-х разів на день по 10-15 хвилин. не варто засмучуватися, якщо на деякий час пропаде електроенергія. Короткочасне зниження температури в інкубаторі не призведе до псування інкубаційного матеріалу. Для яєць небезпечніше перегріви і сухість повітря.

Прокльовування пташенят

Прокльовування пташенят слід чекати на 20-21-у добу. Як правило, всі курчата виходять протягом однієї доби. Після прокльовування виробляють відбір молодняка, залишаючи курчат з сильними ногами, блискучим пухом, активних. Після відбракування їх ще деякий час тримають в інкубаторі, щоб вони просохли. Після цього переміщують в брудер.Цыплята в инкубаторе

Ціна пристрою

Ціна на апарат з механічним переворотом становить 650-670 Гривень або 3470-3690 рублів і 25 доларів. Пристрій з автоматичним переворотом коштує майже в 2 рази дорожче — 1200 гривень або 5800 рублів, 45 доларів.

чи знаєте ви? незважаючи на те, що шкаралупа в яйці здається щільною і цілісною, вона пропускає повітря для того, щоб курча дихав. При розгляді через звичайну лупу можна помітити в ній безліч пір. У шкаралупі яйця курки їх налічується близько 7,5 тисячі. За 21 день, що проводиться курчам в яйці, в нього заходить приблизно 4 л кисню і з нього випаровується приблизно 4 л вуглекислого газу і 8 л водної пари.

Висновки

Інкубатор "Рябушка 130" варто купувати власникам невеликих господарств, які планують вирощувати невелику кількість молодняку. Він зручний в експлуатації, легкий і міцний. Головні переваги, які відзначають люди, що використовують його в господарстві, — низька ціна при високій функціональності. Апарат "Рябушка" на 130 яєць представлений в 3-х лінійках і цінових категоріях.

Різниця полягає в пристрої перевороту яєць (ручний, механічний, автоматичний) і технічні характеристики терморегулятора (аналоговий, цифровий). Деякі користувачі в мережі дають поради по тому, як можна власними руками вдосконалити прилад, щоб по функціоналу він не відрізнявся від більш дорогих і якісних інкубаторів.

Відео: інкубатор рябушка 2 на 130


Зараз читають
Прибирання селери: коли найкраще збирати, особливості зберігання
Прибирання селери: коли найкраще збирати, особливості зберігання
Збір врожаю селери: основні тонкощі і головні секрети. Коли і як правиль ...
Кубанські гуси: опис породи, фото, годування, Догляд та утримання
Кубанські гуси: опис породи, фото, годування, Догляд та утримання
Кубанські гуси: історія виведення породи, опис і продуктивні характерист ...
Як правильно заморозити печериці в домашніх умовах
Як правильно заморозити печериці в домашніх умовах
Як правильно заморозити гриби печериці в домашніх умовах: способи заморо ...
Ясменник: опис, склад, цілющі властивості і протипоказання, застосування, фото
Ясменник: опис, склад, цілющі властивості і протипоказання, застосування, фото
Ясменник запашний: його кулінарні та лікувальні властивості, а також опи ...
Ховея (кентія) Форстера: посадка і догляд в домашніх умовах
Ховея (кентія) Форстера: посадка і догляд в домашніх умовах
Опис ховеі Форстера, умови для вирощування пальми, рекомендації з переса ...
Азалія індика: догляд в домашніх умовах
Азалія індика: догляд в домашніх умовах
Азалія індика: догляд в домашніх умовах
Дівочий виноград: головні правила посадки і догляду
Дівочий виноград: головні правила посадки і догляду
Набридла нудна альтанка, або неприваблива споруда не радує око, тоді ця ...
Новое youtube видео