Назад
Інкубатор «Квочка»: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування

Навигация по разделу

Огляд інкубатора для яєць " Квочка»

Инкубатор «Квочка»Час від часу власники домашньої птиці замислюються про автоматизацію процесу інкубації яєць. Даний спосіб має ряд переваг: наприклад, багато сучасних гібриди курей позбавлені батьківського інстинкту і не в змозі повністю висидіти на яйцях покладений термін. Однак від придбання інкубатора багатьох відштовхують приблизно такі міркування: висока ціна пристрою, складність експлуатації та інші. Але вихід є-наша розповідь про дуже простому інкубаторі за цілком прийнятну ціну.


Опис

Інкубатор "Квочка" українського виробництва призначений для інкубації пташиних яєць в домашніх умовах. Пристрій повинен працювати в закритому приміщенні при температурі +15...+ 35 ° С.прилад виготовлений з пресованого пінопласту. Завдяки цьому матеріалу пристрій має малу вагу і довго тримає тепло.

Основними елементами приладу є:

  • Інкубаційний бокс;
  • Ламповий нагрівальний елемент або Тен;
  • Відбивачі світла;
  • Регулятор температури;
  • Термометр.

чи знаєте ви? прообраз сучасного інкубатора був винайдений в Стародавньому Єгипті близько 3,5 тисячі років тому. Він опалювався соломою, а температуру визначали за допомогою спеціальної рідини, яка змінювала своє агрегатний стан при зміні температури навколишнього повітря.
Инкубатор «Квочка»

Внизу пристрою є два водяних резервуара. Вони, а також 8 вентиляційних отворів забезпечують вентиляцію і необхідну вологість повітря. У кришці приладу знаходяться 2 оглядових віконця, призначених для візуального контролю за процесом інкубації.

Всередині кришки розташовані нагрівальні лампи, прикриті відбивачами, або ТЕН (в залежності від модифікації) і терморегулятор. Терморегулятор відповідає за підтримку необхідного температурного режиму, включаючи і вимикаючи Обігрів.

Модифікація «Квочка Мі 30-1.Е " оснащена вентилятором для більш повної і рівномірної повітряної конвекції і пристроєм повороту яєць. Здійснюється таке перевертання шляхом зміни кута нахилу дна.

Відео: огляд інкубатора " Квочка Мі 30-1.Е»

ТЕХНІЧНІ характеристики

Основні характеристики приладу:

  • Маса приладу — 2,5 кг;
  • Температурний режим — 37,7–38,3 °С;
  • Похибка терморегуляції - ±0,15%;
  • Споживана потужність-30 Вт;
  • Мережа — 220 В;
  • Габарити (Д/Ш / В) - 47/47/22, 5 (см);
  • Витрата енергії за 1 місяць — до 10 кВт.

Виробничі характеристики

Конструктивні особливості приладу і його характеристики дозволяють займатися виведенням не тільки домашньої птиці, а й деяких диких видів.«Квочка МИ 30-1.Э»

Одночасно можна помістити в апарат таку кількість яєць:

  • Перепелині-до 200;
  • Курячі-70-80;
  • Качині, індичі-40;
  • Гусячі-36.
важливо! для інкубації більше підходять яйця, знесені вранці. Через біоритмів, що впливають на гормональні процеси курки, вечірні яйця мають меншу життєздатністю.

Функціонал інкубатора

Модифікація» Мі-30 " має терморегулятор електромеханічного типу. Виробник стверджує, що похибка приладу становить не більше 1/4 градуса Цельсія. "Мі-30.1" оснащений електронним терморегулятором і цифровим електротермометром.

Відео: огляд інкубатора " Квочка Мі 30»

за показання температури і її регулювання відповідають наступні вузли приладу:
  • Індикатор електромережі;
  • Термометр;
  • Вентиль регулювання температури.

Переваги та недоліки

Серед переваг інкубаторів " Квочка» можна виділити такі:

  • Невеликі габарити і мала вага дозволяють легко транспортувати інкубатор і встановлювати в будь-якому приміщенні;
  • Простий функціонал зрозумілий навіть новачкам;
  • Матеріал корпусу добре тримає тепло навіть протягом 3,5 - 4,5 годин після відключення від мережі;
  • Крім інкубації традиційної домашньої птиці, можна працювати з перепелиними або фазанячими яйцями;
  • Завдяки наявності медичного термометра можна досить точно регулювати температурні показники;
  • Цілком доступна ціна.
Инкубатор «Квочка»

Найбільш значущі недоліки:

  • Пристрій не відрізняється довговічністю і надійністю (хоча для такої цінової категорії це цілком виправдана обставина);
  • Матеріал корпусу досить нестійкий до механічних впливів, в його пори набивається бруд і мікроби;
  • Відсутність повноцінного автоперевертання яєць (знову ж ціна виправдовує даний недолік);
  • Система зволоження, як і вентиляційна, вимагає доопрацювання.

Інструкція з використання обладнання

Інкубатор дуже простий в експлуатації і обслуговуванні. Досить один раз вивчити керівництво по його експлуатації, і можна більше в нього не заглядати.

Робота з приладом складається з трьох етапів:

  • Підготовка пристрою;
  • Відбір і закладка інкубаційного матеріалу;
  • Безпосередньо інкубація.
Инкубатор «Квочка МИ 30-1.Э»

Підготовка інкубатора до роботи

Перш ніж почати роботу, необхідно виконати всього кілька простих маніпуляцій:

  1. Звільніть прилад від упаковки. Дістаньте піддон, сітку і градусник.
  2. Обробіть всі частини розчином марганцівки, витирати насухо не потрібно.
  3. Встановіть інкубатор на стійку горизонтальну поверхню.
  4. На дно приладу помістіть піддон, резервуари на 2/3 заповніть водою (36-39 °з). На піддон покладіть сітку, закрийте кришку.
  5. Підключіть прилад до електромережі (220 В). Про те, що прилад підключений до живлення, проінформують лампа-індикатор мережі і 4 індикатора нагрівального елементу.
  6. Через 60-70 хвилин роботи в відповідне гніздо вставте градусник. Через 4 години перевірте показання термометра, вони повинні бути в діапазоні 37,7–38,3 °С.
важливо! перші 2 дні термометр буде показувати температуру яєць до їх прогріву. У цей час не слід змінювати температурний режим. Через 2 доби вставте градусник в гніздо на 1/2 години.
«Квочка»

Закладка яєць

Для початку слід підготувати яйця для інкубації. У цьому Вам допоможе спеціальний прилад — овоскоп. Він являє собою простий світильник з отворами, зручними для фіксації в них яєць, дуже простий у використанні. Досить встановити в нішу яйце і уважно оглянути його на світло.

Читайте докладніше про те, як потрібно дезінфікувати і овоскопировать яйця перед закладкою, а також коли і як закладати курячі яйця в інкубатор .

Яйця, придатні для інкубації, повинні виглядати так:

  • Чиста шкаралупа без тріщин, наростів і дефектів;
  • Мати правильну форму і один жовток;
  • Повітряна камера повинна нерухомо перебувати під тупим кінцем;
  • Жовток не повинен бути змішаний з білком або стосуватися шкаралупи;
  • Мати природні колір, розміри жовтка і повітряної камери;
  • Не мати ознак крові або темних згустків.
відео: закладка яєць в інкубатор»Квочка"
Для полегшення роботи яйця слід з двох сторін маркувати, наприклад «+» і «-». Роблять це для того, щоб не переплутати сторону, яку потрібно повернути до нагрівального елементу. Яйця поміщають загостреним кінцем вниз таким чином, щоб всі маркери на шкаралупі були спрямовані в одну сторону.

Інкубація

  1. Пристрій закривають і включають харчування. За допомогою кнопки терморегулятора на корпусі встановлюється потрібна температура. Кнопку необхідно натиснути і затримати в такому положенні. Значення на цифровому дисплеї почнуть змінюватися, як тільки з'явиться потрібний показник, кнопку відпустити.
  2. Після 1 години роботи вимкніть пристрій від мережі, відкрийте кришку і помістіть всередину градусник. Закрийте кришку і увімкніть живлення.
  3. Яйця необхідно перевертати двічі на добу з періодичністю 12 годин.Яйца в инкубаторе
  4. Не забувайте контролювати рівень вологості, періодично доливайте воду в ванночки. Про вологість можна судити по запітнілим оглядовим віконцям. Регулювати вологість можна за допомогою червоних отворів: якщо запітніла велика частина віконця, необхідно відкрити 1 або 2 отвори. Коли зайва волога піде, заглушки слід поставити на місце.
  5. У разі непередбаченого відключення мережі живлення, необхідно закрити віконця щільним, бажано, термоізоляційним матеріалом. Прилад нормально переносить відключення електроживлення терміном до 4,5-5 годин. Якщо Електрика відсутня довше, необхідно скористатися грілками, які поміщають на кришку інкубатора. В таких обставинах повертати яйця не потрібно. Надалі, якщо ви плануєте займатися інкубацією, а у вашому районі бувають екстрені відключення, варто подумати про автономному джерелі живлення.
  6. Перевірте показання термометра. Якщо значення знаходяться поза межами 37-39 °з, відрегулюйте температуру за допомогою відповідного вентиля. Ціна поділки регулятора температурного режиму - близько 0,2 °С.Инкубатор «Квочка»
  7. Через 60-70 хвилин зробіть контрольний замір температури. Раніше робити цього не варто, так як тільки до цього часу вона встановиться остаточно.
радимо ознайомитися з особливостями виведення індоуток , курчат , каченят , індичат , гусят , цесарок , перепелів в інкубаторі.

Період інкубації для пташиних яєць різних порід( діб):

  • Перепела — 17;
  • Кури — 21;
  • Гуси — 26;
  • Індики і качки-28.

Вилуплення пташенят

Після вилуплення пташенят не поспішайте діставати їх з пристрою. Поява на світ — завжди стрес, і птахи не є винятком. Зачекайте 30-40 хвилин, після чого помістіть курчат (каченят, гусенят) в заздалегідь приготований ящик висотою 0,35–0,5 м.Птенцы Днище "ясель" має бути вкрите щільним гофрованим картоном. Можна використовувати тканину (повсть, Старий плед). У бокс потрібно помістити грілку (38-40 ° з).

чи знаєте ви? до початку сорокових років ХХ століття птахофабрики обладнали інкубаторами типу "Український гігант", "Комунар", "Спартак" та ін такі апарати вміщували одночасно 16 000 - 24 000 яєць.

На другий день температура повітря в приміщенні, де знаходяться пташенята, повинна бути в межах 35-36 °з. до четвертого дня життя — 28-30 °з , через тиждень — 24-26 °з.

Подбайте про достатньому освітленні (на 5 кв.м приміщення 75 Вт). У день появи пташенят світло горить цілодобово. Потім освітлення включають в 7 ранку і вимикають о 9 годині вечора. Вночі "ясла" вкривають покривалом.

Ціна пристрою

У Росії ціна інкубатора «Квочка» становить близько 4000 рублів. Українські птахівники за такий прилад повинні будуть заплатити від 1200 гривень за модифікації «Мі 30» і «Мі 30-1» , до 1500 гривень — за «Мі 30-1.Е». Тобто середня ціна приладу-трохи більше $ 50.Инкубатор

важливо! якщо ви придбали інкубатор взимку, включати в Мережу його можна не раніше, ніж через 6 годин перебування в опалювальному приміщенні.

Висновки

Інкубатори "Квочка" мають деякі недоліки, які повністю виправдані його низькою ціною. У набагато більш дорогих моделях інших брендів передбачені такі функції, як автоматичне повертання яєць, більш точний термостат, більш досконала система вентиляції і зволоження.

Але справа в тому, що для даного приладу дуже точно визначений споживач, його цільова аудиторія. Він цілком підійде дачникам, які бажають спробувати себе на терені птахівництва, фермерам, які час від часу займаються інкубацією.Инкубатор «Квочка»

чи знаєте ви? кури яєчних порід найчастіше є поганими квочками. Для інкубації таких порід, як леггорни, російські білі, міні-м'ясні кури, Моравська чорна та інших, краще використовувати інкубатор.

Простота використання робить його цілком доступним для початківців любителів. Апарат зовсім не претендує на нішу професійних інкубаторів. У тому випадку, якщо розведення домашніх пернатих вас не розчарувало, і ви вирішили розвиватися як птахівник, можна подумати і про придбання більш сучасної і функціональної моделі.


Зараз читають
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні породи качок і їх опис. Особливості харчування, секрети догляд ...
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Знайомимося з пахіподіумом: види рослини і їх фото, деякі рекомендації п ...
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Сапропель-унікальне добриво для будь-яких культур і рослин. Де брати, як ...
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і названия)
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх условиях
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Уродженець Ужгорода, біолог-селеционер і підприємець Генріх Стратон, вив ...
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукции
Новое youtube видео