Назад
Як закрити зелений горошок на зиму в домашніх умовах

Навигация по разделу

Кращі рецепти зеленого горошку на зиму в домашніх умовах

Лучшие рецепты зеленого горошка на зиму в домашних условияхВсі ми любимо і часто використовуємо зелений горошок . Багато всіма улюблені салати не обходяться без нього. У нашій статті ми розповімо, яку користь він приносить, а також як можна закрити зелений горошок декількома способами в домашніх умовах. Самостійно приготувавши консервацію , ви зможете в зимовий час ласувати смачним горошком.


Користь

Зелені боби славляться низькою калорійністю: в 100 г міститься всього 55 ккал.

Вони володіють маленькою енергетичною цінністю в порівнянні зі зрілими побратимами, тому є частиною дієтичного меню.

важливо! купуючи консервований горох в магазині, зверніть увагу на ємність — на ній не повинно бути роздутості. Пошкодження свідчать про потрапляння всередину повітря, а такі боби можуть бути небезпечні і загрожують отруєннями.
Зелений консервований горошок містить величезну кількість вітамінів і незамінних мінералів. горох До його складу входить найважливіший поживний елемент-білок рослинного походження, засвоєння якого відбувається дуже швидко.

Боби корисні тим, що сприяють зменшенню ймовірності інфаркту, гіпертонії та інших серцевих захворювань. Зелені боби є ідеальним компонентом, який повинен бути присутнім в здоровому харчуванні.зеленый горошек горохове пюре-відмінний сечогінний засіб , його часто вживають в їжу при виникненні набряків або наявності каменів в нирках.

Хорошим сечогінним засобом є настій з таких рослин як: ялівець , купальниця , іглиця , золотарник , пізньоцвіт , кервель , молочай , лаванда .
Страви з додаванням бобів мають антисклеротичну дію. Горошок-одне з небагатьох бобових, в якому не скупчуються нітрати.

Рекомендовані сорти

Перш ніж проводити консервування зеленого горошку в домашніх умовах, варто розібратися, які сорти підходять для цього краще. У наш час для консервації найчастіше вибирають такі сорти, як вищий, перший і столовий.зеленый горошек Ідеально підходять для консервування мозкові сорти, які спеціально були виведені для цих цілей. Їх боби відрізняються м'якістю і солодким смаком, а рідина при консервуванні залишається прозорою.

Для консервації також підійдуть такі сорти :

  • " Альфа»;
  • " овочеве диво»;
  • «Динга»;
  • " Джоф»;
  • «Віра».
Існує безліч рецептів приготування консервованого горошку, деякі з яких ми опишемо нижче.
Вам буде також цікаво дізнатися про способах заморозки зеленого горошку на зиму .

Рецепти заготовки зеленого горошку

Заготовлювати горох можна різними способами: без стерилізації і з нею. Розглянемо докладніше, як без особливих зусиль в домашніх умовах можна законсервувати зелений горошок.заготовки зеленого горошка

Без стерилізації

Якщо у вас є Дачна ділянка - прекрасно, адже ви можете законсервувати боби, які виростили власноруч. Однак не варто засмучуватися, якщо ви — міський житель. Придбати відповідний для консервування горошок можна на ринку.

чи знаєте ви? Рекорд з поїдання гороху на час був зафіксований в 1984 році. Його власницею є Джанет Харріс, яка примудрилася з'їсти за 1 годину 7175 горошин, нанизаних на паличку по одній штучці.
Найбільше для консервування підходить Липень. Пропонуємо ознайомитися з простим і доступним рецептом, який не вимагає стерилізації. для цього вам знадобляться :
  • Зелений горох (на 3 півлітрові банки);
  • Очищена вода — 1 л;
  • Сіль-3 ст. л;
  • Цукор-3 ст. л;
  • Лимонна кислота.

Насамперед необхідно підготувати сам горох-дістати його з стручків і добре промити. Консервування включає в себе такі етапи:

  1. Необхідно приготувати маринад: закип'ятити воду, в яку попередньо додати сипучі інгредієнти.закипела вода
  2. Варити суміш ¼ години.
  3. Висипати лимонну кислоту (1 ч. л).
  4. Підготувати банки: обдати їх окропом.
  5. Шумівкою дістати горох з ємності і розкласти по банках. До верху банки має залишатися відстань 15 мм.горошек
  6. Залити банки з горохом маринадом.заливаем маринадом
  7. Закатати ємності кришками і поставити в укрите від світла, прохолодне місце. Якщо у вас немає льоху, варто залишити банки в холодильнику.консервированный горошек
Рецепт консервування без стерилізації досить простий, його зможуть без праці подужати навіть новачки в цій області.

Зі стерилізацією

Тепер ознайомимося з рецептом зеленого горошку, консервованого зі стерилізацією.

важливо! Банки з поганою герметизацією повинні тут же відкриватися — їх не можна зберігати. Натисніть на центр кришки-якщо вона прогинається, необхідно відкрити і вжити горох, поки він не зіпсувався.
для цього вам знадобиться :
  • Очищений від стручків горох-600 г;
  • 1 півторалітрова банка або 3 півлітрових;
  • Кислота (лимонна або оцтова) ;
  • Сіль-1 ст. л;
  • Цукор-2 ст. л;
  • Очищена вода-1 л.

Консервування полягає в наступних етапах :

  1. Горох необхідно бланшувати протягом 3 хвилин.Горох необходимо бланшировать
  2. Додати в воду сипучі інгредієнти, закип'ятити.
  3. Розкласти горох по чистим банкам.Разложить горох по чистым банкам
  4. Налити в них киплячий маринад.
  5. Відправити банки з горохом на стерилізацію на 3 години.стеарилизация
  6. Дістати ємності з води, закатати кришками і вкрити теплою ковдрою.горошек
На цьому консервація завершена, і тепер потрібно дати горошку настоятися.

Правильне зберігання

Ідеальним варіантом для зберігання консервації є підвал або погріб , але якщо ви, наприклад, живете в квартирі, можна помістити банки в холодильник. горошек Термін придатності такого гороху становить максимум 12 місяців, але на ділі він закінчується набагато раніше.

чи знаєте ви? вперше про горошку стали згадувати ще 3 тис.років до нашої ери. А до XVIII століття його вважали рідкісним делікатесом.
Якщо ж ви відкрили банку з горошком — пам'ятайте, що у відкритому вигляді в холодильнику він не може стояти більше 3-4 днів. Через цей час рідина стане каламутною, горох придбає кислий смак, а також може з'явитися цвіль.

Ознайомившись із запропонованими варіантами консервування, ви можете вибрати рецепт зеленого горошку на зиму, при цьому він буде не як магазинний, а набагато смачніше.

Для консервації вам знадобляться самі звичайні інгредієнти, які є на кухні у будь-якої господині.


Зараз читають
Сичівська порода корів: характеристика, фото, переваги і недоліки, Догляд та утримання
Сичівська порода корів: характеристика, фото, переваги і недоліки, Догляд та утримання
Сичівська порода корів: історія виникнення, основні характеристики, опис ...
Інкубатор «Рябушка 130»: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування
Інкубатор «Рябушка 130»: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування
Все про інкубаторі «Рябушка 130»: опис, габарити, функціонал, інструкція ...
Ялівець «Мінт Джулеп»: опис, вирощування і догляд, фото
Ялівець «Мінт Джулеп»: опис, вирощування і догляд, фото
Ялівець «Мінт Джулеп»: опис зовнішнього вигляду і характеристик, особлив ...
Нематоди на полуниці: кращі методи боротьби
Нематоди на полуниці: кращі методи боротьби
Нематода на полуниці — небезпечний паразит на дачній ділянці: в чому пол ...
Як розводити павичів в домашніх умовах
Як розводити павичів в домашніх умовах
Як розводити павичів в домашніх умовах
Новое youtube видео