Назад
Як закрити зелений горошок на зиму в домашніх умовах

Навигация по разделу

Кращі рецепти зеленого горошку на зиму в домашніх умовах

Лучшие рецепты зеленого горошка на зиму в домашних условияхВсі ми любимо і часто використовуємо зелений горошок . Багато всіма улюблені салати не обходяться без нього. У нашій статті ми розповімо, яку користь він приносить, а також як можна закрити зелений горошок декількома способами в домашніх умовах. Самостійно приготувавши консервацію , ви зможете в зимовий час ласувати смачним горошком.


Користь

Зелені боби славляться низькою калорійністю: в 100 г міститься всього 55 ккал.

Вони володіють маленькою енергетичною цінністю в порівнянні зі зрілими побратимами, тому є частиною дієтичного меню.

важливо! купуючи консервований горох в магазині, зверніть увагу на ємність — на ній не повинно бути роздутості. Пошкодження свідчать про потрапляння всередину повітря, а такі боби можуть бути небезпечні і загрожують отруєннями.
Зелений консервований горошок містить величезну кількість вітамінів і незамінних мінералів. горох До його складу входить найважливіший поживний елемент-білок рослинного походження, засвоєння якого відбувається дуже швидко.

Боби корисні тим, що сприяють зменшенню ймовірності інфаркту, гіпертонії та інших серцевих захворювань. Зелені боби є ідеальним компонентом, який повинен бути присутнім в здоровому харчуванні.зеленый горошек горохове пюре-відмінний сечогінний засіб , його часто вживають в їжу при виникненні набряків або наявності каменів в нирках.

Хорошим сечогінним засобом є настій з таких рослин як: ялівець , купальниця , іглиця , золотарник , пізньоцвіт , кервель , молочай , лаванда .
Страви з додаванням бобів мають антисклеротичну дію. Горошок-одне з небагатьох бобових, в якому не скупчуються нітрати.

Рекомендовані сорти

Перш ніж проводити консервування зеленого горошку в домашніх умовах, варто розібратися, які сорти підходять для цього краще. У наш час для консервації найчастіше вибирають такі сорти, як вищий, перший і столовий.зеленый горошек Ідеально підходять для консервування мозкові сорти, які спеціально були виведені для цих цілей. Їх боби відрізняються м'якістю і солодким смаком, а рідина при консервуванні залишається прозорою.

Для консервації також підійдуть такі сорти :

  • " Альфа»;
  • " овочеве диво»;
  • «Динга»;
  • " Джоф»;
  • «Віра».
Існує безліч рецептів приготування консервованого горошку, деякі з яких ми опишемо нижче.
Вам буде також цікаво дізнатися про способах заморозки зеленого горошку на зиму .

Рецепти заготовки зеленого горошку

Заготовлювати горох можна різними способами: без стерилізації і з нею. Розглянемо докладніше, як без особливих зусиль в домашніх умовах можна законсервувати зелений горошок.заготовки зеленого горошка

Без стерилізації

Якщо у вас є Дачна ділянка - прекрасно, адже ви можете законсервувати боби, які виростили власноруч. Однак не варто засмучуватися, якщо ви — міський житель. Придбати відповідний для консервування горошок можна на ринку.

чи знаєте ви? Рекорд з поїдання гороху на час був зафіксований в 1984 році. Його власницею є Джанет Харріс, яка примудрилася з'їсти за 1 годину 7175 горошин, нанизаних на паличку по одній штучці.
Найбільше для консервування підходить Липень. Пропонуємо ознайомитися з простим і доступним рецептом, який не вимагає стерилізації. для цього вам знадобляться :
  • Зелений горох (на 3 півлітрові банки);
  • Очищена вода — 1 л;
  • Сіль-3 ст. л;
  • Цукор-3 ст. л;
  • Лимонна кислота.

Насамперед необхідно підготувати сам горох-дістати його з стручків і добре промити. Консервування включає в себе такі етапи:

  1. Необхідно приготувати маринад: закип'ятити воду, в яку попередньо додати сипучі інгредієнти.закипела вода
  2. Варити суміш ¼ години.
  3. Висипати лимонну кислоту (1 ч. л).
  4. Підготувати банки: обдати їх окропом.
  5. Шумівкою дістати горох з ємності і розкласти по банках. До верху банки має залишатися відстань 15 мм.горошек
  6. Залити банки з горохом маринадом.заливаем маринадом
  7. Закатати ємності кришками і поставити в укрите від світла, прохолодне місце. Якщо у вас немає льоху, варто залишити банки в холодильнику.консервированный горошек
Рецепт консервування без стерилізації досить простий, його зможуть без праці подужати навіть новачки в цій області.

Зі стерилізацією

Тепер ознайомимося з рецептом зеленого горошку, консервованого зі стерилізацією.

важливо! Банки з поганою герметизацією повинні тут же відкриватися — їх не можна зберігати. Натисніть на центр кришки-якщо вона прогинається, необхідно відкрити і вжити горох, поки він не зіпсувався.
для цього вам знадобиться :
  • Очищений від стручків горох-600 г;
  • 1 півторалітрова банка або 3 півлітрових;
  • Кислота (лимонна або оцтова) ;
  • Сіль-1 ст. л;
  • Цукор-2 ст. л;
  • Очищена вода-1 л.

Консервування полягає в наступних етапах :

  1. Горох необхідно бланшувати протягом 3 хвилин.Горох необходимо бланшировать
  2. Додати в воду сипучі інгредієнти, закип'ятити.
  3. Розкласти горох по чистим банкам.Разложить горох по чистым банкам
  4. Налити в них киплячий маринад.
  5. Відправити банки з горохом на стерилізацію на 3 години.стеарилизация
  6. Дістати ємності з води, закатати кришками і вкрити теплою ковдрою.горошек
На цьому консервація завершена, і тепер потрібно дати горошку настоятися.

Правильне зберігання

Ідеальним варіантом для зберігання консервації є підвал або погріб , але якщо ви, наприклад, живете в квартирі, можна помістити банки в холодильник. горошек Термін придатності такого гороху становить максимум 12 місяців, але на ділі він закінчується набагато раніше.

чи знаєте ви? вперше про горошку стали згадувати ще 3 тис.років до нашої ери. А до XVIII століття його вважали рідкісним делікатесом.
Якщо ж ви відкрили банку з горошком — пам'ятайте, що у відкритому вигляді в холодильнику він не може стояти більше 3-4 днів. Через цей час рідина стане каламутною, горох придбає кислий смак, а також може з'явитися цвіль.

Ознайомившись із запропонованими варіантами консервування, ви можете вибрати рецепт зеленого горошку на зиму, при цьому він буде не як магазинний, а набагато смачніше.

Для консервації вам знадобляться самі звичайні інгредієнти, які є на кухні у будь-якої господині.


Зараз читають
Фруктовий сад: план фруктового саду, вибір ділянки, правила посадки дерев
Фруктовий сад: план фруктового саду, вибір ділянки, правила посадки дерев
Як посадити сад: вибір схеми посадки дерев. Купівля саджанців і їх посад ...
Як виростити запашний горошок у себе на балконі
Як виростити запашний горошок у себе на балконі
Як виростити запашний горошок у себе на балконе
Створене в лабораторії м'ясо скоро з'явиться на прилавках магазинів
Створене в лабораторії м'ясо скоро з'явиться на прилавках магазинів
Агентство продовольства Сінгапуру схвалило продаж курятини від американс ...
Дінь Тхань відкриває капустяний сезон
Дінь Тхань відкриває капустяний сезон
Фермери комуни Дінь Тхань починають збір врожаю капусти. Цао Тхі Дай зай ...
На полтавських теренах відкриє свої двері школа сільського туризму
На полтавських теренах відкриє свої двері школа сільського туризму
На полтавських теренах відкриє свої двері школа сільського туризма
Україна має намір потіснити Китай в поставках паприки для Індії
Україна має намір потіснити Китай в поставках паприки для Індії
Україна має намір потіснити Китай в поставках паприки для Індії
Новое youtube видео