в Італії погана погода впливає на виробництво
Минулі вихідні характеризувалися градом і сильними вітрами в різних частинах Італії. Як повідомляє метеоролог Майколь Чечінато: «коли температура залишається високою протягом декількох днів, поява прохолодного повітря викликає нестабільність, шторми і смерчі».
« Вишня і абрикоси були сильно пошкоджені градом 3 липня. Деякі градини були розміром з м'ячі для гольфу і важили більше 80 грам», — пояснює Сімоне Вензі, виробник з Сарсіни (Форлі-Чезена). На даний момент Вензі вирощує сорт Corniola, хоча більша частина фруктів була втрачена.
Найбільше в світі абрикосів вирощують в Туреччині.
На щастя, більша частина продукції вже була зібрана, тому збиток був обмежений пізнім виробництвом. Пізні абрикоси також були втрачені. Частини регіону Емілія-Романья також сильно постраждали від зливи і сильного дощу.
«у моєму районі, в провінції Реджо-Емілія, на кілька годин пішов дуже сильний дощ. Зараз я перевіряю посіви лука . Ми вже зібрали трохи цибулі Borrettana, але тепер нам доведеться трохи почекати, щоб зібрати урожай , оскільки грунт дуже вологий", - пояснює Маттео Фредді, виробник і продавець картоплі і лука.
Сильні вітри, що перевищують 100 км / год, охопили провінцію Феррара, пошкодивши теплиці і фруктові сади. Проблеми виникли і в провінції Мілан, так як в муніципалітетах Аббіате-Грассо, Кузаго і Гаджано були втрачені культури кавуна , дині і томатів . У південній частині Лаціо вихор обрушився на Сперлонгу, але, на щастя, він обрушився тільки на узбережжі, шкодуючи теплиці, пояснюють місцеві виробники.
«у Казерті сильний дощ поставив під загрозу якість літніх фруктів, таких як персики, нектарини, абрикоси і сливи . Плоди насправді майже дозріли, настільки, що ми були майже готові до збирання. Висока вологість неминуче призведе до появи цвілі і гниття, тому необхідно негайно провести системну обробку, щоб врятувати виробництво», — пояснює Антоніо Ді Ниола з Di Niola Fruit в Франколизе (CE).
Читайте також:
- " Фруктова кампанія в районах центральної Сицилії не вселяє оптимізму», — сказав Даріо Бруккулері, СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ підприємець з Кастрофіліпо. "Персики постраждали через погодні умови, для вишні немає хороших прогнозів ні з точки зору якості продукції, ні з точки зору торгівлі».
- Зацікавлені сторони домовилися про ціну промислового раю на півночі Італії . У наступному сезоні переробники збираються платити виробникам всього на 1 євро більше торішньої ціни, тому що пропозиція знаходиться в балансі з попитом.
- Незвичні погодні явища виявилися несподіваною причиною обвалу врожаю оливок. Експерти стверджують, що майбутній урожай може стати найгіршим за 25 років і починаючи з квітня Італія буде змушена вдатися до імпорту .