Назад
Хрусткі мариновані огірки з гірчицею на зиму в банках: покроковий рецепт з фото

Навигация по разделу

консервовані огірки з насінням гірчиці на зиму: покроковий рецепт

ОгурцыКожна господиня мріє, щоб її соління радували і приносили задоволення, а вона сама чула безліч захоплених відгуків про свою готуванні. Щоб порадувати всіх оточуючих і залишитися задоволеною своєю копіткою і стомлюючої роботою, потрібно знати рецепт того соління, яке збираєшся готувати. У цій статті ми розкриємо вам нюанси і правила приготування чудових хрустких маринованих огірків з ароматною гірчицею, які нікого не залишать байдужими. Отже, давайте розбиратися.


Підготовка огірків

Важливе місце в процесі консервування займає підготовка. Придбані на базарі або зібрані на власній грядці огірки необхідно ретельно промити, після чого замочити в холодній воді, щоб вони наситилися вологою і підготувалися до закочування. Через приблизно годину такого відмочування огірки можна починати чистити і сортувати.

Чи знаєте ви? маринування овочів відомо людству більше 6 тисяч років. І хоча даний спосіб не є найкращим з точки зору корисності, Дієтологія його схвалює. На 100 грамів маринованих огірків доводиться лише 16 кілокалорій, а жирів вони взагалі не містять.

Всі плоди, на яких ви виявите плями, вм'ятини, надрізи або інші механічні або природні пошкодження, слід відкласти в сторону. Вони підуть на салати або просто в їжу, а ось для консервування згодяться тільки кращі і цілі.Подготовка огурцов Варто позбутися і від тих огірків, які мають «не товарний вигляд», тобто погнутих, скорчених і дефектних. Вони теж відправляться в салати, але не під кришку.

рекомендуємо ознайомитися зі способами збереження огірків на зиму .

Підготовка банок і кришок

Поки ваші огірочки нудяться в холодній воді і насичуються вологою, саме час зайнятися стерилізацією банок і кришок. Для цього помийте з содою кожну скляну тару, яку припускаєте використовувати.

Краще заготовити більше ємностей, ніж може знадобитися: хіба мало що. Після попередньої стерилізації содою, необхідно закип'ятити воду і обшпарювати по черзі кожну з них.Стерилизация банок и крышок Залив ополоником окріп, 2-3 секунди збовтуйте банку з окропом, обшпарюючи її стінки, після чого переверніть ємність догори дном і злийте окріп назад в каструлю. Саму банку поставте шийкою на рушник, щоб пар не відразу випарувався і продовжив стерилізацію.

важливо! ошпарювати банки потрібно дуже акуратно, щоб не обпектися і не сприяти підривання скла. Для цього дно банки тримайте кухонним рушником, а саму операцію робите дуже швидко.

Якщо ви боїтеся виробляти таку процедуру, можна скористатися оригінальним способом стерилізації. Для цього візьміть широку каструлю і встановіть на неї сито. Коли вода закипить, встановіть банки на сито і чекайте моменту, коли по їх стінках почне стікати вода.

Це означає, що парову стерилізацію можна припиняти. Кришки теж треба стерилізувати. Їх слід прокип'ятити у воді не менше 2 хвилин. З метою економії часу це можна зробити саме тоді, коли стерилізуються банки.

Відео: стерелізація банок

Кухонний інвентар

З кухонного інвентарю вам знадобляться:

  • 3-літрові банки;
  • Каструля для розсолу;
  • Миска для огірків;
  • Ніж;
  • Обробна дошка;
  • Мірний стакан;
  • Чайна ложка;
  • Ополоник;
  • Рушник.
Кухонный инвентарь

Необхідні інгредієнти

Для консервування підготуйте (з розрахунку на 3-літрові банки):

вам напевно буде цікаво почитати про те, як зробити яблучний і виноградний оцет в домашніх умовах.
Ингредиенты

Чи знаєте ви? плід, який ми знаємо, як огірок, згідно з науковою класифікацією, називається» тиквіна " — не дивно, враховуючи, що рід огірок відноситься до сімейства Гарбузові. Крім відомого всім виду» огірок Звичайний", до цього роду належить і... диня.

Рецепт приготування

Процес приготування огірків з гірчицею досить простий і легкий у втіленні.

Ознайомтеся з покроковою інструкцією:

  1. Вимийте, вимочіть і почистіть огірки для маринування.Огурцы
  2. Залийте окропом парасольки кропу, листя смородини і вишні, після чого злийте воду.
  3. На дно кожної банки (заздалегідь простерилизованной) відправте по 2 парасольки кропу, по 2 листа смородини і вишні. Також покладіть туди по 2 кільця гострого зеленого свіжого перцю і по 1 дрібно насіченому зубчику часнику. Слідом помістіть по 1 лавровому листу і по 5-6 горошин чорного запашного перцю.Мариновка огурцов
  4. У кожного огірка акуратно видаліть обидва кінчика і помістіть їх в банку — спочатку вертикально, укладаючи їх щільно один до одного, а після горизонтально, щоб ефективно заповнити простір до горлечка.
  5. Коли вільного місця не залишиться, зверху додайте ще по 1 дрібно нарізаному зубчику часнику.Маринование огурцов
  6. Тепер залийте банки окропом, накрийте кришками і залиште на 20 хвилин.Заливать огурцы
  7. Через 20 хвилин злийте воду з огірків, прикриваючи шийку банки кришками, щоб не висипалося вміст. Далі злиту в каструлю воду поставте на плиту і закип'ятіть.Сливание воды
  8. Знову залийте огірки окропом, накрийте кришками і залиште в такому вигляді ще на 20 хвилин.
  9. Повторно злийте воду з банок, після чого засипте в кожну по 0,5 чайної ложки гірчиці в зернах, 2 чайні ложки солі з гіркою, 2 чайні ложки цукру з гіркою. Слідом залийте в скляні ємності по 50 грамів оцту. А потім залийте киплячим розсолом, який був злитий з банок.Маринование огурцов
  10. Тепер можна закочувати банки кришками.Закрутка огурцов

важливо! процес маринування не ліквідує нітрати, які містяться в даних продуктах. Саме тому важливо зрізати торці огірків (в них концентрація нітратів найвища) і вимочувати їх у воді, щоб знизити рівень нітратів.

Як правильно і де зберігати заготовку

Після того як ви закінчили закочувати останню банку з огірками, їх необхідно перевернути догори дном і поставити на підлогу кришками вниз. Зверху скляні ємності треба укутати ковдрою або будь-якими теплими речами, щоб вони остигали рівномірно і не лопнули від перепаду температур.

Через добу тару з консервацією можна переносити в комору або льох на тривале зберігання. Вибране місце для консервації має бути захищеним від сонячних променів, сухим і теплим.

Ідеально підійдуть полки в коморі або в підвалі. Якщо таких немає, можна просто поставити банки в будь-яку тумбочку або шафа, а також зберігати на балконі, накривши покривалом, щоб не потрапляло сонячне світло. Термін зберігання варіюється від року до трьох років.Хранение огурцов Тепер ви знаєте всі тонкощі консервування огірків з гірчицею. Даний рецепт дозволить вам швидко і без зайвих зусиль зробити прекрасну заготовку врожаю огірків на зиму, смак якої порадує кожного. Хрусткі, в міру гострі і солоні, щільні і тверді огірочки стануть прекрасним доповненням до будь-якого столу, а господиня буде купатися в похвалах. Пробуйте і насолоджуйтеся!


Зараз читають
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні породи качок і їх опис. Особливості харчування, секрети догляд ...
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Знайомимося з пахіподіумом: види рослини і їх фото, деякі рекомендації п ...
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Сапропель-унікальне добриво для будь-яких культур і рослин. Де брати, як ...
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і названия)
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх условиях
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Уродженець Ужгорода, біолог-селеционер і підприємець Генріх Стратон, вив ...
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукции
Новое youtube видео