Назад
Мариновані огірки на зиму в домашніх умовах: покроковий рецепт з фото

Навигация по разделу

смачні хрусткі мариновані огірки на зиму

Маринованные огурцыВсі з дитинства знають, що краще їсти овочі свіжими, щоб отримати максимум вітамінів та інших корисних речовин. Але що робити, якщо клімат не дозволяє їсти овочі з грядки круглий рік? Тут якраз знадобляться мариновані, консервовані і засолені заготовки на зиму.

Сьогодні ми поговоримо про один з видів приготування продуктів — маринуванні. Закриті в банки огірки набувають кисло-солоний смак, пахнуть запашними спеціями і зеленню. Разом з природною зміною смаку, приходить і збільшення життєздатності продукту. так, мариновані огірки як магазинного, так і домашнього виробництва, можуть стояти до двох років.

Що стосується користі продукту, то не зовсім коректно порівнювати мариновані і свіжі огірки. З одного боку, при обробці продукту оцтом втрачається близько 70% вітамінів, яких і так в огірках не дуже багато. Все той же оцет погано відбивається на зубній емалі і категорично не рекомендований людям з виразкою шлунка. З іншого боку, саме наявність оцтової кислоти наділяє мариновані огірки тими якостями, яких не мають свіжі, — вони викликають апетит, прискорюють метаболізм, сприяють виробленню ферментів.


Які огірки підійдуть для консервації

Щоб отримати відмінні хрусткі огірочки, до вибору овочів варто поставитися відповідально. Чи не підійдуть для цієї справи полежали, зіпсовані, а також дуже великі, жовті і перестиглі овочі. Вони не несуть якоїсь шкоди здоров'ю, проте через водянистості можуть виявитися просто позбавленими смаку.

важливо! врахуйте, що оцтова кислота не виводить нітрати з овочів. Тому якщо ви використовуєте для приготування покупні продукти, вам потрібно буде вивести з них всю хімію. Перед тим як приступити до приготування, Замочіть огірки у воді на годину, після чого зріжте кінчики. Саме в хвостику і міститься найбільша концентрація всіх добрив і хімії, які рослина отримала в процесі росту.
Огурцы для консервации

Є 3 основних правила вибору огірків для маринування:

  1. Ідеальний час для покупки-ранок. Не секрет, що в магазині і на ринку найкрасивіші і смачні продукти розбираються в першу чергу. До того ж, пролежавши весь день під сонцем в жарку пору року, будь-які продукти псуються.
  2. Не беріть занадто красиві екземпляри. Дивно, але красиві, як на картинці, овочі і фрукти часто розчаровують. По-перше, зовнішній вигляд нічого не говорить про смакові якості. По-друге, часто причиною глянсовою рівною шкурки є парафін, досить шкідливий для нашого шлунково-кишкового тракту. По-третє, бруднуваті огірочки дають фору начисто вимитим по одній простій причині. Будь-яке дрібне пошкодження продукту може викликати бродіння в майбутньої консервації, ніж зіпсує всю банку. А при митті часто і трапляються подряпини і проколи.
  3. Ідеальний огірок для маринування — довжиною 10-12 см, темно-зеленого кольору, без плям і прожилок з темними бульбашками. Такий овоч відмінно вбирає оцет, маринується рівномірно, хрумтить, без пустот і води всередині.
часто в якості смачної закуски застосовуються огірки. Читайте чим корисні малосольні і солоні огірки.
До речі, існують спеціальні сорти, виведені саме для маринування. Вони ідеально підходять для маринаду, однак через тонкої шкірки термін їх зберігання майже в два рази менше звичайних огірків-максимум 1 рік. Огурцы для консервации

Як замаринувати огірки на зиму: покроковий рецепт

Після того як овочі підібрані, потрібно підготувати все необхідне. Рецепт, представлений нижче, є класичним варіантом.

чи знаєте ви? у селекціонерів існує особливий термін для опису поверхні огірка — «сорочка». Всього існує три варіанти: слов'янська, Німецька і азіатська. Великі рідкісні бульбашки належать до» слов'янської сорочці", такі огірочки ідеально підходять для маринування. Дізнатися» німецьку сорочку " можна по частим дрібним бульбашок. Такі овочі краще підходять для солінь, зокрема — для приготування малосольних огірків. А ось гладка шкірка без яскраво виражених бульбашок — явна ознака «азіатської сорочки», чисто салатних сортів овоча.

Існує також маса варіацій: з хроном, лимонним смаком, з солодким перцем і базиліком, в яблучному соку, з м'ятою і навіть з дубовою корою. У більшості випадків, ці варіанти базуються на традиційному рецепті, представленому нижче.Маринованные огурцы

мариновані продукти здатні збагачувати організм вітамінами, антиоксидантами та іншими корисними речовинами. Дізнайтеся як правильно маринувати на зиму: зелені помідори, лисички, опеньки, агрус, капусту, кавуни, кабачки, солодкий перець, помідори з морквяної бадиллям, томати і цибуля.

Необхідні інгредієнти

Для приготування маринованих огірків будинку потрібно підготувати все необхідне:

  • Огірки;
  • Зелень (парасольки кропу, петрушка, листя вишні, винограду, волоського горіха або смородини);
  • Лавровий лист;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Оцет (70 %);
  • Перець чорний, запашний;
  • Червоний гострий перець чилі за смаком.
    Огурцы

    Кухонна техніка і начиння

    Приготуйте також заздалегідь:

    • Банки з кришками - закрутками;
    • Каструлю великого обсягу;
    • Пристосування для закручування кришок.
    Чи знаєте ви? незважаючи на мінімальну кількість білків, жирів, вуглеводів, а також низьку калорійність, огірок відзначився в історії своїм впливом на людський організм. Так, за часів Колумба мореплавці щодня їли засолені огірки для профілактики цинги. Інтуїтивна міра підтвердилася на початку XIX століття, і морські пайки стали включати в себе джерела вітаміну З: цитруси, мариновані і квашені овочі.

    Покроковий рецепт з фото

    Коли все необхідне під рукою, приступаємо до готування:

    1. Вимиті банки обдаємо окропом, воду виливаємо. На дно банок укладаємо кілька парасольок кропу, 1-2 листа вишні або смородини, 3-4 зубчики часнику, пару горошин перцю, 2-3 лаврових листки, 1-2 колечка гострого червоного перцю. Кількість вказано з розрахунку на одну 2-літрову банку.Накладываем на дно банки ингредиенты накладаємо на дно банки інгредієнти
    2. У огірків обрізаємо кінчики і укладаємо щільно в банку (на одну 2-літрову ємність знадобиться близько 1 кг огірків).Укладываем огурцы плотно в банку укладаємо огірки щільно в банку
    3. Наверх кладемо зелень. Це не тільки додає аромату майбутньої заготівлі, а й запобігає спливання огірків.Наверх кладем зелень Наверх кладемо зелень
    4. Заливаємо банку окропом і залишаємо на 10-15 хвилин, після чого воду зливаємо.Заливаем банку кипятком заливаємо банку окропом
    5. Знову заливаємо банку окропом і даємо настоятися 5 хвилин.Снова заливаем банку кипятком знову заливаємо банку окропом
    6. Зливаємо воду в каструлю. У воду засипаємо 1/2 десертної ложки цукру і стільки ж солі. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.Засыпаем 1/2 десертной ложки сахара засипаємо 1/2 десертної ложки цукру
    7. Тим часом в банку наливаємо 25-30 г оцту.Наливаем в банку 25-30 г уксуса наливаємо в банку 25-30 г оцту
    8. Коли розсіл закипить, заливаємо його в банку.Заливаем рассол в банку заливаємо розсіл в банку
    9. Закочує кришку. Переконайтеся, що кришка добре закрита, немає перекосів.Закатываем крышку закочує кришку
    10. Перевертаємо банку догори дном, вкутуємо.
    Десять нехитрих кроків-і мариновані огірки готові!

    Відео: як замаринувати огірки на зиму

    Як правильно зберігати заготовку

    Термін придатності маринованих огірків-до 2 років. Однак, якщо використовувався для заготовок спеціальний тонкошкірий сорт, то не варто тримати банки довше 1 року.

    якщо у банки здулася кришка, мутний розсіл або маринад пахне погано — краще від заготовки позбутися. отруїтися маринованими продуктами — справа нехитра, будь-яке порушення технології процесу (погано закрита банка, зіпсовані продукти) може привести до такого результату.

    Зберігати банки краще в холодному затемненому місці — в холодильнику, погребі або на балконі взимку.Маринованные огурцы

    З чим поєднуються огірки на столі

    Огірочки можна подавати на стіл як в якості закуски, так і включати до складу інших страв.

    важливо! не варто плутати засолені і мариновані огірки. Розсіл, відомий засіб від спраги і похмілля, утворюється тільки в соліннях. Пити рідину після маринування не просто марно, але і шкідливо. Оцет-далеко не найкорисніше для людського організму речовина, він погано впливає на шлунково-кишковий тракт, збільшує чутливість зубів і взагалі не виводить токсини від алкоголю.
    «Оливье»

    Список того, з чим поєднується ця заготовка, воістину великий. Найчастіше огірки включені до складу салатів («Олів'є», вінегрет). Рідше-в супах і овочевих закусках. Відмінно поєднуються зі шпротами на бутербродах і канапе.

    Маринування огірочків в домашніх умовах дозволяє не тільки бути впевненими в якості всіх компонентів страви, але і дає можливість зробити все на свій смак.

    Відгуки з інтернету про рецепти приготування огірків на зиму

    роблю наступним чином: Огірки попередньо замочити годин на 8 банки помити і простерилізувати хвилин 5-8 туди хрін листовий, часник 3 зубчики, лавр.лист 2 шт., перець горошком на око, кріп технічний(парасольками), якщо є петрушка(зелень) то і її.(лист смородини не кладу, щоб на зубах не скрипіли потім огірки) розкладаємо по банках огірки і заливаємо окропом хвилин на 15-20 Потім воду з банки зливаємо в каструлю і гріємо до закипання.Туди кладемо 80 гр солі і 80 гр ( стопка звичайна) цукру.Коли закипить виливаю назад в банку, додаю ту ж стопку 9% оцту і під залізну кришку.Закатали, баночку перевертаємо кілька разів(щоб оцет розійшовся) і під ковдру догори дригом. Коли охолонуть можна перевертати і прибирати до зими.
    Kasja
    http://club.passion.ru/obmen-retseptami/ogurtsy-zimu-t57561.html
    3-х літрову банку треба обов'язково простерелизовать. На банку треба приблизно 2 кг огірків. У огірків я обрізаю попки, складаю в таз і заливаю окропом (попередньо, звичайно мою, огруркі естесно: D), коли вода охолоне, зливаю і знову заливаю окропом. Коли вода охолоне до теплого стану, складаю огірки в банку вкртікально, як можнр щільніше. (і банку і огірки теплі) у банку вже є лист хрону, парасольки кропу, листя смородини і вишні часник, зверху знову прикриваю кропом і хріном. Заливаю киплячим розсолом. На 3 літри води 5 столових ложок солі, 5 стролових ложок цукру, перець горошком - штучок 6, лаврушку - 2-3 листочка. 1/2 склянки 9% оцту. Оцет вливаю, коли розсіл закипить і його зняла з вогню. Потім відразу ж заливаю огірки і закочують банки. Перевернути догори денцем, накрити чимось теплим і залишити до ранку. На 2 банки йде приблизно 4 кг огірків і 3 літри розсолу.
    ялинка
    http://club.passion.ru/obmen-retseptami/ogurtsy-zimu-t57561.html
    навчила подруга. Огірки мою, обрізаю кінчики з двох сторін, сечу в холодній воді 3-4 години. За цей час мою з содою банки і обшпарюю їх окропом. Закладаю в банки кріп парасольки, лист чорної смородини, вишні, різаний часник і маленький :!: чищений корінець хрону, а потім огірки Зверху заливаю гарячим розсолом: на 1 літр води 1(одна) столова ложка солі з невеликим верхом. Прикриваю чистими кришками-ошпареними Тримаю їх так три дні. Банки зазвичай стоять на підносі. Вони киснуть і виділяють піну. На третій день добре струшую банки і виливаю цей розсіл геть. Заливаю огірки новим гарячим розсолом тієї ж пропорції на 1 літр 1 ст.ложка солі. Закочую огірки кип'яченими кришками і перевертаю банки. Нічим не прикриваю. Виходять смачні солоні огірки без оцту. Поки ще не взривалиь жодного разу. Сіль беру тільки велику. І ще краще брати корінь хрону, а не лист, тому як огірки можуть вийти як газовані - перевірено на власному досвіді.
    Іванівна
    http://club.passion.ru/obmen-retseptami/ogurtsy-zimu-t57561.html
    цей рецепт розрахований на 3-літрову банку. Вам знадобиться:

    Огірки за потребою Головка часнику 0,5 - 1 шт. Корінь хрону 1 шт. Сіль велика 3 ст. л. Цукровий пісок 3 ст. л. Листя лавра 2 шт. Листя смородини і вишні, кріп за смаком Оцет 3 ст. л. Чорний перець 7 горошин Для початку беремося за огірки. Замочіть їх у великій мисці з холодною водою хоча б на 4 години. Потім ретельно промийте. У чисті банки розкладіть оброблені плоди і помістіть часточки часнику, зелень і спеції. Залийте кожну посудину з огірками окропом, і, прикривши кришечкою, дозвольте настоятися пару хвилин. Потім акуратно перемістіть воду з банок в окрему ємність, введіть сіль і цукровий пісок і ставте на плиту. Коли маринад знайде температуру сто градусів, введіть оцет. Поки маринад вариться, залийте в банки чергову порцію окропу. Коли маринад готовий, видаліть з банок з огірками воду, а на її місце введіть маринад. Закатати герметично. http://evrikak.ru/info/kak-marinovat-ogurtsyi-na-zimu-5-samyih-vkusnyih-idey/

    Borevichka
    https://www.forumhouse.ru/entries/12265/

    минулого року вичитала рецепт огірочків в журналі присадибне господарство № 6/2004. Закрила частину банок-вийшло дуже смачно, навіть сама не очікувала. Тепер консервувати буду тільки так. Наводжу текст статті повністю. "За часів СРСР за такими огірочками доводилося перед святами відстоювати довжелезну чергу. Тому я зайнялася складанням рецептури, щоб такі ж зробити вдома. Тепер-чи то тому, що змінилася заводська технологія, чи то з інших причин - купити огірочки, подібні тим, радянським, ніде. Але в нашій родині такі їдять досі. На дно літрової банки розміщую лист чорної смородини, два вишневих, парасольку зеленого кропу, три зубчики часнику, 1 бутон гвоздики(пряність), по дві горошини чорного і запашного перцю. Потім плотненько укладаю невеликі (8-10 см), ретельно промиті зеленці. Зриваю їх з куща безпосередньо перед консервуванням. Зверху накриваю шматочком листа хрону і заливаю гарячим маринадом ( на літрову банку - 400 мл води, 2 ч.ложки солі, 4 ч. ложки цукрового піску, доводжу до кипіння, додаю півсклянки готового оцту і знову кип'ячу). Банки прикриваю кришками, доводжу до 100 градусів, пастеризують ще 7 хвилин і тут же закочують. Важливо щоб огірки швидко охололи. Тому переношу заготоввкі в тазик, на дно якого постелено рушник, вкриваю їх таким же рушником, зверху обережно, щоб не лопнуло скло, заливаю банки теплою водою і виношу на вулицю , на вітерець. Звичайно, клопітно, але зате смак у огірків незабутній." Додам в кінці,що морок з охолодженням банок я пропустила, огірочки і так вийшли незвичайні. Смачного!
    Апельсин
    http://dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t4073.html
    відібрати свіжі, молоденькі огірки. Перемити в холодній воді і обрізати кінчики. Якщо огірки великі і потрібно, щоб вони швидко Просолов, зробити ножем невеликі надрізи в довжину. Закип'ятити воду з сіллю з розрахунку 50 г солі на 1 л води. Дати відстоятися. Укласти огірки в банки, додавши кілька часточок часнику, зверху покласти сухий кріп. Залити гарячим розсолом і зав'язати пергаментним папером. Щоб банки не лопнули від гарячого розсолу, слід обернути їх мокрою ганчіркою. Дати постояти иа Сонце 2-3 дні. За цей час перелити розсіл 2-3 рази. Коли огірки добре просоляться, поставити в прохолодне місце.

    Це я сьогодні був в гостях. Пробував солоні огірочки. Дуже сподобалися. Дайте, кажу рецепт. Давши...

    Ekkart
    http://dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t4073.html
    дуже не люблю всього, що пов'язано з стерилізацій. Довго ніяк не могла визначитися з кількістю солі. Нарешті прийшла до простого: Огірки замочую годин на 6, але не завжди. Банки мою миючим розчином типу Фейрі або содою, наливаю трохи окропу в банку і обшпарюю стінки (це моя стерилізація) . Закладаю в банку 3-5 горошин перцю чорного, лист або два смородини, парасольку кропу, 2-3 зубчики часнику. Іноді додавала хрін, насіння кінзи (але домашнім не сподобалося). Заливаю окропом і стоять з прикритими кришками не менше 10 хв. потім зливаю, додаю прямо в банку 2 ч. л. без верху солі і 1 ч. л. без верху піску і заливаю окропом майже до верху, вливаю 0,5 ч. л. есенції і доливаю окропом (так, щоб при закатку вода трохи виливалася). Закочувати. Банки жодного разу не розкривалися і стоять по два роки. На томати сіль і цукор беру 2+2 або 2+3. З лимонною кислотою пробувала на смак (сама не робила) -смачно, але мої люблять погостріше, тому використовую оцтову есенцію.
    Люда
    http://dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t4073.html

    Зараз читають
    Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
    Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
    Бройлерні породи качок і їх опис. Особливості харчування, секрети догляд ...
    Види і сорти пахіподіума з описом і фото
    Види і сорти пахіподіума з описом і фото
    Знайомимося з пахіподіумом: види рослини і їх фото, деякі рекомендації п ...
    Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
    Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
    Сапропель-унікальне добриво для будь-яких культур і рослин. Де брати, як ...
    Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
    Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
    Декоративні чагарники для дачі (фото і названия)
    Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
    Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
    Догляд за эпифиллумом в домашніх условиях
    Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
    Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
    Уродженець Ужгорода, біолог-селеционер і підприємець Генріх Стратон, вив ...
    У лютому очікується подорожчання молочної продукції
    У лютому очікується подорожчання молочної продукції
    У лютому очікується подорожчання молочної продукции
    Новое youtube видео