Назад
Як зварити варення з часточок мандаринів і кірочок: два чудових рецепта незабутнього ласощі

Навигация по разделу

Як приготувати мандаринове варення: покрокові рецепти з фото

Варенье из долек мандаринов и корочекНе секрет, що мандарини найчастіше вживають саме в свіжому вигляді. Але багато господинь навчилися готувати з таких цитрусових соковите варення. Воно виходить не тільки смачним і ароматним, але ще і корисним для дітей і дорослих. Цікаво, що для приготування варення можна використовувати не тільки саму м'якоть фрукта, але і його корочку. Пропонуємо ознайомитися з рецептами приготування такого незвичайного ласощі.


Варення з мандаринів часточками

Займатися приготуванням мандаринового варення найкраще в сезон, коли такі фрукти продаються в кожному магазині за доступною ціною.

Кухонний інвентар

Для роботи вам знадобиться:

  • Широка каструля або сотейник;
  • Лопатка або ложка.

Список інгредієнтів

Все, що понадоїться:

  • Мандарини-6 кг;
  • Цукор-1,8 кг.
Варенье из долек мандаринов и корочек

Вибір мандаринів

Для приготування такого варення підійдуть практично будь-які мандарини. На розмір звертати увагу не потрібно, можна, навпаки, купувати дрібні цитрусові, вони, як правило, і за ціною дешевше. Головне, щоб фрукти були свіжими і соковитими, адже саме від цього буде залежати смак варення і термін, протягом якого воно буде зберігатися.

І все ж є кілька особливостей, на які варто звернути увагу:

  1. Абхазькі і Грузинські цитрусові часто мають кислуватий присмак, але зате в їх складі зазвичай мало хімікатів. При покупці бажано вибирати ті фрукти, які покриті скоринкою світло-оранжевого кольору.
  2. Можна також купувати мандарини з Туреччини. Вони світло-оранжевого кольору, найчастіше трохи кислі, але зате всередині практично немає кісточок.
  3. Іспанські мандарини відрізняються приємним солодким смаком. Скоринка завжди легко очищається.

відео: як вибрати мандарини

радимо почитати про те, які сорти мандарин можна вирощувати вдома і у відкритому грунті .

Покроковий рецепт приготування

  1. Для початку потрібно очистити мандарини від кірочок.Чистка мандарин
  2. Потім слід розділити кожен з них на 3-4 частини і викласти в каструлю. Ємність рекомендується підбирати ширшу, щоб рідина швидше випаровувалася.Мандарины
    важливо! якщо мандарини мають кислуватий присмак, то рекомендується в процесі приготування використовувати більшу кількість цукру, ніж зазначено в рецепті. При цьому важливо не перестаратися, щоб не перебити цукром основний смак продукту.
  3. Туди ж потрібно додати цукор і все разом перемішати. Немає необхідності додавати воду, оскільки мандарини самі по собі досить соковиті.
  4. Далі каструлю слід поставити на слабкий вогонь і проварити мандарини, регулярно помішуючи, протягом 5-10 хвилин. Дуже важливо не довести їх до кипіння. Потрібно, щоб фрукти встигли пустити сік, а цукор розчинився. Як тільки на поверхні утворюється піна, слід зняти каструлю з вогню і залишити варення остигати на одну-дві години.Варенье из мандарин
  5. Після того як відварені мандарини повністю охолонуть, потрібно їх знову поставити на вогонь і знову ж прогріти, не доводячи до кипіння. Після цього каструля знову знімається з плити і охолоджується.

  6. Необхідно чергувати нагрівання і охолодження варення 3-4 рази (можна і 5). Таким чином, готове ласощі буде мати гарний колір і структуру, а смак у продукту буде дуже близьким до смаку свіжих мандаринів. Також в процесі відстоювання і охолодження мандаринового варення буде поступово випаровуватися рідина, що теж добре відіб'ється на його консистенції.Варенье из долек мандарина
  7. В результаті останнього проварювання, яке триває не більше 5-7 хвилин, рідина повинна практично повністю википіти, щоб варення з мандаринів вийшло густим і в'язким.
  8. Такий продукт можна розкласти по банках і закручувати для тривалого зберігання. Він відмінно підійде як для вживання в явному вигляді, так і для використання в якості начинки для різноманітної випічки.Варенье из долек мандарина

Варення з мандаринових кірочок

Мало хто знає, що вживати в їжу можна не тільки м'якоть мандаринів, а й скоринки. Головне-правильно їх приготувати. Наприклад, дуже смачним є варення з мандаринової шкірки.

Кухонний інвентар

Що Вам понадоїться:

  • Каструля або сотейник;
  • Друшляк;
  • Лопатка або ложка.

Список інгредієнтів

Продукти всі доступні:

  • Скоринки мандаринів;
  • Мандарини-1-2 шт. (можна замінити мандариновим або апельсиновим соком);
  • Цукор-2 склянки;
  • Вода-1 літр.
Ингридиенты

чи знаєте ви? для того щоб мандарини якомога довше зберігалися і не загнивали, потрібно не давати їм висихати. Виявляється, саме це вкорочує життя таким смачним фруктам. Рекомендується зберігати розглядаються цитрусові в умовах підвищеної вологості і при температурі близько +6 градусів.

Покроковий рецепт приготування

  1. Шкірку слід ретельно промити, після чого подрібнити вручну або за допомогою ножа. Шматочки повинні бути не великі, але і не зовсім дрібні.Кожура мандарина
  2. Потім скоринки слід залити холодною водою таким чином, щоб рідина повністю їх покрила, і залишити їх вимочувати на 24 години. При цьому важливо періодично міняти воду на нову, зливаючи попередню (3-4 рази за добу).Кожура мандарин
  3. Далі воду слід злити, ще раз промити скоринки і перекласти їх в каструлю, де буде варитися варення. Вода повинна повністю покрити мандаринові скоринки.
    чи знаєте ви? мандарини дозволяють уповільнити процес старіння шкіри. Вони містять велику кількість антиоксидантів, за рахунок чого шкіра стає більш еластичною, здоровою і сяючою.
  4. Каструля відправляється на плиту, вогонь повинен бути сильним. Після того як вода закипить, вогонь слід зменшити і варити шкірку протягом 30 хвилин. Після цього потрібно зняти каструлю з вогню, ще раз промити скоринки водою і тимчасово відставити в сторону.

  5. Тепер можна зайнятися приготуванням сиропу. Для цього потрібно влити в сотейник воду і додати до неї дві склянки цукру. На сильному вогні слід довести сироп до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.Сахарный сироп

    вам напевно буде цікаво почитати про те, Як правильно готувати вино з варення .
  6. У закипілий сироп відразу ж потрібно перекласти скоринки мандаринів і ще раз довести все це до кипіння. Після цього вогонь треба зменшити до самого слабкого і готувати варення протягом двох годин. За цей час сироп встигне практично повністю википіти. Рекомендується варити продукт під кришкою, але щоб пар мав можливість виходити. Це потрібно для того, щоб скоринки проварювалися, але разом з тим рідина поступово могла випаровуватися.Варенье из кожуры мандарин
  7. Далі в сотейник треба додати попередньо подрібнені блендером мандарини. При бажанні можна замість них використовувати мандариновий або апельсиновий сік. Суміш потрібно перемішати, довести до кипіння і проварити ще приблизно 10 хвилин.
    важливо! збирати і зберігати скоринки мандаринів в холодильнику можна не довше 2-3 днів.
  8. Варення готове! Залишилося розкласти його в стерилізовані банки і закатати для зберігання.Варенье из кожуры мандарин

Деякі господині вважають за краще пастоподібну консистенцію варення, тому можна готовий продукт подрібнити за допомогою блендера. Вийде повітряна маса, яка відмінно підійде для використання її в якості начинки для випічки.

Але таку масу, перед тим як закочувати в баночки, слід ще раз проварити приблизно 5 хвилин. Варення виходить дуже ароматним і смачним. При цьому воно зовсім не гірчить, оскільки скоринки були попередньо добре вимочені.

Що можна додати для смаку і аромату

Для того щоб зробити смакові якості і аромат мандаринового варення ще більш насиченими, можна додати до нього корицю , гвоздику , бадьян . Все це слід помістити в сироп, довести до кипіння і зняти з плити.

Також часто використовують ванільні палички, які теж потрібно проварити кілька хвилин, або замінюють їх ванільним цукром. Додавання лимонного соку або цедри теж відмінно відтіняє смак ласощів.Варенье из мандарин

З чим подавати варення до столу

Подавати готове варення можна з оладками, сиром або просто пити з ним чай. Воно дуже смачне і не менш корисне, тому напевно стане приємним доповненням як святкового, так і для повсякденного столу. Добре поєднується ця солодкість зі свіжим сиром, сирниками, запіканками, манніком і млинцями.

Як видно, приготувати варення з мандаринів зовсім не важко, з таким завданням впорається навіть починаюча господиня. Достатньо лише слідувати рекомендаціям, наведеним в статті. Приємним бонусом є той факт, що готувати можна не тільки саму м'якоть фрукта, але і його скоринку. Відзначимо, що блюдо виходить дійсно дуже смачним і ароматним.


Зараз читають
Криптантус (кімнатна рослина): догляд в домашніх умовах, цвітіння, фото
Криптантус (кімнатна рослина): догляд в домашніх умовах, цвітіння, фото
Все про криптантус: ботанічний опис, правила вирощування, розмноження та ...
Порода корів Шароле: характеристика, фото, переваги і недоліки
Порода корів Шароле: характеристика, фото, переваги і недоліки
Опису екстер'єру і продуктивних особливостей корів породи Шароле. Їх пер ...
Ялина Блакитна: розмноження живцями
Ялина Блакитна: розмноження живцями
Ялина Блакитна: терміни і умови, розмноження живцями і їх заготівля, уко ...
Особливості вирощування скумпії: посадка і догляд за красивим чагарником
Особливості вирощування скумпії: посадка і догляд за красивим чагарником
Скумпія: посадка і догляд, види, розмноження. Особливості догляду за рос ...
"Ордан": опис фунгіциду та інструкція із застосування
"Ордан": опис фунгіциду та інструкція із застосування
Все про протигрибковий препарат Ордан: рекомендації агрохіміків, інструк ...
Агротехніка вирощування сафлору - Південної олійної культури
Агротехніка вирощування сафлору - Південної олійної культури
Агротехніка вирощування сафлору - південної олійної культури
Роджерсия: особливості вирощування екзотичної рослини
Роджерсия: особливості вирощування екзотичної рослини
Роджерсия: особливості вирощування екзотичного растения
Новое youtube видео