Назад
Варення із червоної смородини на зиму: прості рецепти

Навигация по разделу

заготівля варення з червоної смородини на зиму

Красная смородинаКрасива червона ягідка зустрічається майже на кожному дачній ділянці. З неї, як з інших ягід , можна приготувати будь-який десерт. Червона смородина відрізняється від чорної не тільки кольором, але і смаком. Вона більш кисла і має здатність желироваться. Со червоною смородиною можна експериментувати, є безліч рецептів різних заготовок на зиму : свіжі ягоди готують з цукром і без, з термообробкою і без варіння.


Без варіння

Зробити смачні заготовки з червоної смородини на зиму і не втратити жодної вітамінки допоможуть рецепти без варіння: Варенье

  1. Продукти для сирого варення : 2 кг цукру і 1 кг смородини. Ягоди необхідно перебрати, вимити, просушити, пюрировать блендером або м'ясорубкою і протерти через сито. Потім треба насипати цукор і розмішувати дерев'яною ложкою, щоб він повністю розчинився. Готово.
  2. Те ж кількість продуктів готують за іншою технологією. У ягоди насипають 1/2 цукру і перетирають. Розм'якшуючи ягідну масу, поступово додають другу половину цукру, залишивши трохи осторонь. Готове пюре розподіляють по банках, а зверху посипають тонким шаром цукру.
  3. Желе . Смородину і цукор беруть по 1 кг.приготовані ягоди подрібнюють блендером і протирають через сито. Потім гарненько розмішують з цукром і ставлять в холодильник на три години. Холодну масу знову збивають в блендері.
  4. Желе з соку. приготування соку: чисті ягоди пюрировать дерев'яною ложкою і віджати через багатошарову марлю або сито. В 4/5 склянки свіжого соку розчиняють повний стакан з гіркою цукру. Для швидкого розчинення цукру масу нагрівають до теплого стану (але не гарячого), безперервно помішуючи. Це смачне дієтичне желе лікувальне при застуді. Сирі заготовки зберігають під капроновими кришками в холодильнику.
важливо! Десерт вийде приємніше на смак і красивіше, якщо ягідки очистити від кісточок і шкірки за допомогою сита.

П'ятихвилинка

Корисним є і варення " П'ятихвилинка» , так як смородина проходить мінімальну термообробку. Ще один плюс п'ятихвилинних заготовок – вони дуже швидко готуються:

  1. Необхідні продукти: ягоди (1 кг), цукор (1,8 кг) і вода (1,5 склянки). У сироп з води і цукру насипають смородину і варять 5 хвилин. Відразу ж наливають варення в приготовлену тару для закачування.
  2. Інгредієнти: 1 кг червоної смородини, 1,8 кг цукру і 900 мл води. З води і 1/2 цукру слід зварити сироп, всипати приготовані ягоди і варити їх 5 хвилин. Потім пропустити гаряче варення через сито, додати цукор, що залишився і 2 ложки лимонної цедри (за бажанням). Довести його до кипіння, проварити 5 хвилин, розлити в ємності і відразу ж закатати.
  3. Червону смородину (1 кг) готують, як і в попередніх рецептах. Змішують цукор (1,5 кг) і воду (300 мл), доводять до кипіння, насипають ягоди. Коли закипить, варять 5 хвилин. Знявши з плити, варення обережно розмішують, якщо потрібно зберегти ягоди цілими. А якщо ягоди потовкти товкачем для картоплі, то вийде желе. Отриману суміш знову доводять до кипіння і варять ще 5 хвилин. Закочують варення гарячим.
  4. З червоної смородини можна зробити заготовки на зиму навіть без цукру, якщо замінити його медом : 800 г на 800 г ягід і 2 склянки води. У киплячий сироп з меду і води насипають смородину, коли закипить, варять 5 хвилин. Заважати не варто, але знімати пінку варто. "П'ятихвилинку" наливають в банки не до краю. Можна закривати і капроновими, і залізними кришками.
Варенье
чи знаєте ви? якщо з'їсти трохи варення-п'ятихвилинки, то можна поповнити свій організм денною нормою аскорбінової кислоти.

В мультиварці

На багатьох кухнях мультиварка замінила газову плиту. У ній готують абсолютно все, в тому числі і варення. Із червоної смородини теж можна легко приготувати солодкі заготовки на зиму в мультиварці:

  1. Без цукру. ягоди насипають в ємність мультиварки і виставляють режим «Гасіння». Потрібно регулярно помішувати і знімати піну. Тривалість готування залежить від кількості ягід, але не менше години. Для гарантії Кришки для закачування дезінфікують горілкою.
  2. Склад: 2 кг смородини і 1,5 кг цукру. Спочатку ягоди готують в режимі «Гасіння», поки не виділиться сік, а після варять, не додаючи цукру, 20 хвилин. Потім насипають цукор, перемішують і залишають в режимі "Підігрів", поки готуються закаточні банки.
  3. Складові: смородина і цукор (по 1 кг). Ягоди засипають цукром прямо в мультиварці і залишають на годину. У режимі» Гасіння " варення готується у власному соку 50-60 хвилин.
  4. Желе. у складі: сік і цукор у співвідношенні 1:1. Сік можна отримати за допомогою соковижималки, сита або мультиварки: ягоди готуються в режимі «Гасіння» приблизно 20 хвилин, виділяється сік і закипає. Потім смородина віджимається і проціджують через марлю. Сік разом з цукром в тому ж режимі доходить до кипіння. Желе готове. Якщо сік попередньо готувався не в мультиварці, то після закипання його потрібно проварити близько 30 хвилин. Гаряче желе закатати.
важливо! варення в мультиварці не готують у великій кількості. Чашу приладу не можна заповнювати більше, ніж на одну третину, інакше вміст « втече » . Перед приготуванням потрібно прибрати паровий клапан, щоб волога швидше випаровувалася. Також обов'язково знімати піну.

З варінням

  1. До складу простого варення входять Червона ягода і цукор (по 1 л). Зверху на ягоди висипають цукор, щоб отримати сік. На маленькому вогні це вийде швидше. Коли соку достатньо, на середньому вогні він закипає і вариться 2 хвилини, цукор повинен повністю розчинитися. Готове варення потрібно процідити.
  2. Склад желе: червона смородина і цукор (1 кг), вода (1 склянка). Ягоди з водою повинні закипіти, проваритися 1-2 хвилини і стати однорідною кашкою за допомогою сита. Після додавання цукру маса знову повинна закипіти і 30 хвилин варитися на середньому вогні.
  3. Інгредієнти для повидла : 1 кг смородини і стільки ж цукру. Чисті ягоди розчавлюють товкачем і протирають через сито. У пюре додають цукор, розмішують, на маленькому вогні варять поки маса не загусне. Густе повидло закочують в стерилізовану тару.
літо радує різноманіттям і соковитими ягодами, господині на кухнях намагаються захопити шматочок літа і зберегти на зиму йошту , кавуни , чорницю , полуницю , фізаліс , санберрі , вишню , брусницю .
Варенье

З червоною і чорною смородиною

Якщо з'єднати червону і чорну смородину , то вийде оригінальне асорті з цікавим смаком і красивим кольором:

  1. Інгредієнти: червона і чорна смородина по 500 г, цукор 1 кг і 300 мл води. Ягоди розчавлюють товкачем в пюре, яке разом з водою має закипіти. Додають цукор і варять, не забуваючи перемішувати. Ще 5-10 хвилин на вогні і варення готове.
  2. Склад: ягоди чорної і червоної смородини по 200 г, цукру 2 склянки і води 1 стакан. У сиропі з цукру і води варять чорну смородину на маленькому вогні. Коли ягоди лопнуть, всипають червону смородину, перемішують і варять, не забуваючи про пінку. Коли варення загусне, його переливають в банки.
Одним з варіантів збереження корисних якостей продуктів є заморозка , заморожують переважно зелений горошок , полуницю , чорницю , баклажани , яблука , кінзу , патисони , брокколі , зелена цибуля , кріп .
С красной и черной смородиной

З бананами

Склад цього незвичайного варення: 1 л смородинового соку, 600 г цукру і 5 бананів. Спочатку готують смородиновий сік, як зазначено вище, з бананів роблять пюре. Всі інгредієнти з'єднують, вони повинні закипіти і на прикрученому вогні варитися 40 хвилин. Варення готове.

З апельсинами

Смородиново-апельсинове асорті – це бомба з вітаміну З, яка допоможе перемогти застуду при появі перших симптомів.

Необхідні продукти: 1 кг червоної смородини, 1 кг апельсин і 1-1,5 кг цукру. З підготовлених ягід роблять пюре блендером. Вимиті апельсини з шкіркою перекручують через м'ясорубку. Смородиново-апельсинову суміш з'єднують з цукром і дають півгодини, щоб цукор розчинився. Тепер всю масу знову доводять в блендері до однорідного стану, ставлять її на маленький вогонь, дають закипіти і варять 5 хвилин. Варення готове для закочування. Якщо не варити, тоді воно повинно зберігатися під капроновими кришками в холодильнику.С апельсинами

З суницею

Це варення може здивувати своїм ніжним смаком і яскравим ягідним ароматом. Воно теж п'ятихвилинне:

  1. Продукти: 1,5 склянки червоної смородини і суниці , 1 склянка цукру. Чисті ягоди покривають цукром і дають їм час виділити сік, потім ставлять на вогонь. Після закипання варення варять 5 хвилин, весь час заважаючи і знімаючи пінку.
  2. Ті ж інгредієнти беруть по 1 кг.з смородини готують сік: друшляк з ягодами опускають в киплячу воду на 2 хвилини, потім за допомогою сита прибирають шкірку і кісточки. З соку і цукру варять сироп, кладуть в нього суницю , дають закипіти і варять 30 хвилин. Готово.
С земляникой

З медом і горіхами

Склад рецепта: 1 кг меду, 1,5 склянки волоських горіхів , по 500 г червоної і чорної смородини , яблук і цукру. Підготовлені ягоди з водою ставлять на плиту. Коли стануть м'якими, їх відкидають на друшляк і позбавляють від макухи.

Маленькі скибочки яблук і дроблені горіхи насипають в сироп, зварений з цукру і меду, дають закипіти. Разом з ягідної масою варять ще годину на помірному вогні. Варення з червоної смородини на зиму готове.

чи знаєте ви? Мед володіє консервуючими властивостями, тому варення з ним довго не псується, а ягоди зберігають свої корисні властивості.
С медом и орехами

З яблуками

Особливість цього рецепта в тому, що цукру йде набагато менше. До його складу входять: 1,5 кг смородини , 3 кг солодких яблук і 1,1 кг цукру. Чисті ягоди засипають цукром і залишають. Коли буде достатньо соку, ставлять на вогонь і дають закипіти.

Краще зробити сироп з заздалегідь приготованого ягідного соку. Сік разом з цукром доводять до кипіння, всипають яблука , очищені і нарізані тонкими скибочками, дають закипіти і відставляють. Варення вариться в три заходи по 5-7 хвилин. Його потрібно акуратно помішувати, щоб яблука не розвалилися. Закочують гарячим. С яблоками З безлічі способів того, як приготувати червону смородину, кожен може вибрати свій рецепт заготовки на зиму: з цукром, без варіння, «п'ятихвилинку» або в мультиварці.


Зараз читають
Яєчні кроси курей з фото і описом кращих представників
Яєчні кроси курей з фото і описом кращих представників
Короткий опис різних видів курячих кросів. Представники яких підвидів яє ...
Молочай Палласа (мужик-корінь): застосування, лікувальні властивості і протипоказання
Молочай Палласа (мужик-корінь): застосування, лікувальні властивості і протипоказання
«Мужик-корінь», або молочай Палласа: корисні властивості і застосування. ...
Куфея: посадка і догляд в домашніх умовах, фото
Куфея: посадка і догляд в домашніх умовах, фото
Куфея: опис і види північноамериканського квітки, посадка і догляд в дом ...
Посадка овочів під зиму: як правильно посіяти овочі
Посадка овочів під зиму: як правильно посіяти овочі
Посадка овочів і квітів під зиму. Як правильно садити, що садити, які ку ...
Медовуха в домашніх умовах: класичний рецепт
Медовуха в домашніх умовах: класичний рецепт
Технологія приготування медовухи в домашніх умовах, прості рецепти і кор ...
Опис і фото популярних видів купальниці
Опис і фото популярних видів купальниці
Купальниця-це рослина сімейства Жовтецеві, що є багаторічним чагарником. ...
Кращі сорти солодкого перцю, або який сорт вибрати для свого городу
Кращі сорти солодкого перцю, або який сорт вибрати для свого городу
Солодкий перець люблять багато, так чому б не вирощувати його на своєму ...
Новое youtube видео