Назад
Варення із червоної смородини на зиму: прості рецепти

Навигация по разделу

заготівля варення з червоної смородини на зиму

Красная смородинаКрасива червона ягідка зустрічається майже на кожному дачній ділянці. З неї, як з інших ягід , можна приготувати будь-який десерт. Червона смородина відрізняється від чорної не тільки кольором, але і смаком. Вона більш кисла і має здатність желироваться. Со червоною смородиною можна експериментувати, є безліч рецептів різних заготовок на зиму : свіжі ягоди готують з цукром і без, з термообробкою і без варіння.


Без варіння

Зробити смачні заготовки з червоної смородини на зиму і не втратити жодної вітамінки допоможуть рецепти без варіння: Варенье

  1. Продукти для сирого варення : 2 кг цукру і 1 кг смородини. Ягоди необхідно перебрати, вимити, просушити, пюрировать блендером або м'ясорубкою і протерти через сито. Потім треба насипати цукор і розмішувати дерев'яною ложкою, щоб він повністю розчинився. Готово.
  2. Те ж кількість продуктів готують за іншою технологією. У ягоди насипають 1/2 цукру і перетирають. Розм'якшуючи ягідну масу, поступово додають другу половину цукру, залишивши трохи осторонь. Готове пюре розподіляють по банках, а зверху посипають тонким шаром цукру.
  3. Желе . Смородину і цукор беруть по 1 кг.приготовані ягоди подрібнюють блендером і протирають через сито. Потім гарненько розмішують з цукром і ставлять в холодильник на три години. Холодну масу знову збивають в блендері.
  4. Желе з соку. приготування соку: чисті ягоди пюрировать дерев'яною ложкою і віджати через багатошарову марлю або сито. В 4/5 склянки свіжого соку розчиняють повний стакан з гіркою цукру. Для швидкого розчинення цукру масу нагрівають до теплого стану (але не гарячого), безперервно помішуючи. Це смачне дієтичне желе лікувальне при застуді. Сирі заготовки зберігають під капроновими кришками в холодильнику.
важливо! Десерт вийде приємніше на смак і красивіше, якщо ягідки очистити від кісточок і шкірки за допомогою сита.

П'ятихвилинка

Корисним є і варення " П'ятихвилинка» , так як смородина проходить мінімальну термообробку. Ще один плюс п'ятихвилинних заготовок – вони дуже швидко готуються:

  1. Необхідні продукти: ягоди (1 кг), цукор (1,8 кг) і вода (1,5 склянки). У сироп з води і цукру насипають смородину і варять 5 хвилин. Відразу ж наливають варення в приготовлену тару для закачування.
  2. Інгредієнти: 1 кг червоної смородини, 1,8 кг цукру і 900 мл води. З води і 1/2 цукру слід зварити сироп, всипати приготовані ягоди і варити їх 5 хвилин. Потім пропустити гаряче варення через сито, додати цукор, що залишився і 2 ложки лимонної цедри (за бажанням). Довести його до кипіння, проварити 5 хвилин, розлити в ємності і відразу ж закатати.
  3. Червону смородину (1 кг) готують, як і в попередніх рецептах. Змішують цукор (1,5 кг) і воду (300 мл), доводять до кипіння, насипають ягоди. Коли закипить, варять 5 хвилин. Знявши з плити, варення обережно розмішують, якщо потрібно зберегти ягоди цілими. А якщо ягоди потовкти товкачем для картоплі, то вийде желе. Отриману суміш знову доводять до кипіння і варять ще 5 хвилин. Закочують варення гарячим.
  4. З червоної смородини можна зробити заготовки на зиму навіть без цукру, якщо замінити його медом : 800 г на 800 г ягід і 2 склянки води. У киплячий сироп з меду і води насипають смородину, коли закипить, варять 5 хвилин. Заважати не варто, але знімати пінку варто. "П'ятихвилинку" наливають в банки не до краю. Можна закривати і капроновими, і залізними кришками.
Варенье
чи знаєте ви? якщо з'їсти трохи варення-п'ятихвилинки, то можна поповнити свій організм денною нормою аскорбінової кислоти.

В мультиварці

На багатьох кухнях мультиварка замінила газову плиту. У ній готують абсолютно все, в тому числі і варення. Із червоної смородини теж можна легко приготувати солодкі заготовки на зиму в мультиварці:

  1. Без цукру. ягоди насипають в ємність мультиварки і виставляють режим «Гасіння». Потрібно регулярно помішувати і знімати піну. Тривалість готування залежить від кількості ягід, але не менше години. Для гарантії Кришки для закачування дезінфікують горілкою.
  2. Склад: 2 кг смородини і 1,5 кг цукру. Спочатку ягоди готують в режимі «Гасіння», поки не виділиться сік, а після варять, не додаючи цукру, 20 хвилин. Потім насипають цукор, перемішують і залишають в режимі "Підігрів", поки готуються закаточні банки.
  3. Складові: смородина і цукор (по 1 кг). Ягоди засипають цукром прямо в мультиварці і залишають на годину. У режимі» Гасіння " варення готується у власному соку 50-60 хвилин.
  4. Желе. у складі: сік і цукор у співвідношенні 1:1. Сік можна отримати за допомогою соковижималки, сита або мультиварки: ягоди готуються в режимі «Гасіння» приблизно 20 хвилин, виділяється сік і закипає. Потім смородина віджимається і проціджують через марлю. Сік разом з цукром в тому ж режимі доходить до кипіння. Желе готове. Якщо сік попередньо готувався не в мультиварці, то після закипання його потрібно проварити близько 30 хвилин. Гаряче желе закатати.
важливо! варення в мультиварці не готують у великій кількості. Чашу приладу не можна заповнювати більше, ніж на одну третину, інакше вміст « втече » . Перед приготуванням потрібно прибрати паровий клапан, щоб волога швидше випаровувалася. Також обов'язково знімати піну.

З варінням

  1. До складу простого варення входять Червона ягода і цукор (по 1 л). Зверху на ягоди висипають цукор, щоб отримати сік. На маленькому вогні це вийде швидше. Коли соку достатньо, на середньому вогні він закипає і вариться 2 хвилини, цукор повинен повністю розчинитися. Готове варення потрібно процідити.
  2. Склад желе: червона смородина і цукор (1 кг), вода (1 склянка). Ягоди з водою повинні закипіти, проваритися 1-2 хвилини і стати однорідною кашкою за допомогою сита. Після додавання цукру маса знову повинна закипіти і 30 хвилин варитися на середньому вогні.
  3. Інгредієнти для повидла : 1 кг смородини і стільки ж цукру. Чисті ягоди розчавлюють товкачем і протирають через сито. У пюре додають цукор, розмішують, на маленькому вогні варять поки маса не загусне. Густе повидло закочують в стерилізовану тару.
літо радує різноманіттям і соковитими ягодами, господині на кухнях намагаються захопити шматочок літа і зберегти на зиму йошту , кавуни , чорницю , полуницю , фізаліс , санберрі , вишню , брусницю .
Варенье

З червоною і чорною смородиною

Якщо з'єднати червону і чорну смородину , то вийде оригінальне асорті з цікавим смаком і красивим кольором:

  1. Інгредієнти: червона і чорна смородина по 500 г, цукор 1 кг і 300 мл води. Ягоди розчавлюють товкачем в пюре, яке разом з водою має закипіти. Додають цукор і варять, не забуваючи перемішувати. Ще 5-10 хвилин на вогні і варення готове.
  2. Склад: ягоди чорної і червоної смородини по 200 г, цукру 2 склянки і води 1 стакан. У сиропі з цукру і води варять чорну смородину на маленькому вогні. Коли ягоди лопнуть, всипають червону смородину, перемішують і варять, не забуваючи про пінку. Коли варення загусне, його переливають в банки.
Одним з варіантів збереження корисних якостей продуктів є заморозка , заморожують переважно зелений горошок , полуницю , чорницю , баклажани , яблука , кінзу , патисони , брокколі , зелена цибуля , кріп .
С красной и черной смородиной

З бананами

Склад цього незвичайного варення: 1 л смородинового соку, 600 г цукру і 5 бананів. Спочатку готують смородиновий сік, як зазначено вище, з бананів роблять пюре. Всі інгредієнти з'єднують, вони повинні закипіти і на прикрученому вогні варитися 40 хвилин. Варення готове.

З апельсинами

Смородиново-апельсинове асорті – це бомба з вітаміну З, яка допоможе перемогти застуду при появі перших симптомів.

Необхідні продукти: 1 кг червоної смородини, 1 кг апельсин і 1-1,5 кг цукру. З підготовлених ягід роблять пюре блендером. Вимиті апельсини з шкіркою перекручують через м'ясорубку. Смородиново-апельсинову суміш з'єднують з цукром і дають півгодини, щоб цукор розчинився. Тепер всю масу знову доводять в блендері до однорідного стану, ставлять її на маленький вогонь, дають закипіти і варять 5 хвилин. Варення готове для закочування. Якщо не варити, тоді воно повинно зберігатися під капроновими кришками в холодильнику.С апельсинами

З суницею

Це варення може здивувати своїм ніжним смаком і яскравим ягідним ароматом. Воно теж п'ятихвилинне:

  1. Продукти: 1,5 склянки червоної смородини і суниці , 1 склянка цукру. Чисті ягоди покривають цукром і дають їм час виділити сік, потім ставлять на вогонь. Після закипання варення варять 5 хвилин, весь час заважаючи і знімаючи пінку.
  2. Ті ж інгредієнти беруть по 1 кг.з смородини готують сік: друшляк з ягодами опускають в киплячу воду на 2 хвилини, потім за допомогою сита прибирають шкірку і кісточки. З соку і цукру варять сироп, кладуть в нього суницю , дають закипіти і варять 30 хвилин. Готово.
С земляникой

З медом і горіхами

Склад рецепта: 1 кг меду, 1,5 склянки волоських горіхів , по 500 г червоної і чорної смородини , яблук і цукру. Підготовлені ягоди з водою ставлять на плиту. Коли стануть м'якими, їх відкидають на друшляк і позбавляють від макухи.

Маленькі скибочки яблук і дроблені горіхи насипають в сироп, зварений з цукру і меду, дають закипіти. Разом з ягідної масою варять ще годину на помірному вогні. Варення з червоної смородини на зиму готове.

чи знаєте ви? Мед володіє консервуючими властивостями, тому варення з ним довго не псується, а ягоди зберігають свої корисні властивості.
С медом и орехами

З яблуками

Особливість цього рецепта в тому, що цукру йде набагато менше. До його складу входять: 1,5 кг смородини , 3 кг солодких яблук і 1,1 кг цукру. Чисті ягоди засипають цукром і залишають. Коли буде достатньо соку, ставлять на вогонь і дають закипіти.

Краще зробити сироп з заздалегідь приготованого ягідного соку. Сік разом з цукром доводять до кипіння, всипають яблука , очищені і нарізані тонкими скибочками, дають закипіти і відставляють. Варення вариться в три заходи по 5-7 хвилин. Його потрібно акуратно помішувати, щоб яблука не розвалилися. Закочують гарячим. С яблоками З безлічі способів того, як приготувати червону смородину, кожен може вибрати свій рецепт заготовки на зиму: з цукром, без варіння, «п'ятихвилинку» або в мультиварці.


Зараз читають
Їстівні та отруйні гриби Приморського краю: фото і опис
Їстівні та отруйні гриби Приморського краю: фото і опис
Гриби Приморського краю: їстівні, умовно їстівні та отруйні. Як виглядаю ...
Нічний квітка: топ-10 рослин, які цвітуть вночі
Нічний квітка: топ-10 рослин, які цвітуть вночі
Квіти, які розпускаються і пахнуть ночами. Види рослин, їх опис, характе ...
Роза Вільям Шекспір: опис, характеристика, особливості, вирощування
Роза Вільям Шекспір: опис, характеристика, особливості, вирощування
Коротка і корисна інформація про троянді сорту «Вільям Шекспір», її поса ...
Лук Ексібішен: правила вирощування культури через розсаду
Лук Ексібішен: правила вирощування культури через розсаду
Лук Ексібішен: коротка характеристика овоча, технологія підготовки та по ...
"Актофіт": характеристика та інструкція із застосування
"Актофіт": характеристика та інструкція із застосування
"Актофіт" - інсектицид проти шкідників сільськогоспода ...
Мирт звичайний, як доглядати за домашнім кущем
Мирт звичайний, як доглядати за домашнім кущем
Мирт звичайний, як доглядати за домашнім кустом
В 2017 році в Україні буде розвиватися аквакультура
В 2017 році в Україні буде розвиватися аквакультура
У 2017 році в Україні буде розвиватися аквакультура
Новое youtube видео