Назад
«Морквяні» помідори: як заготовити томати з морквяної бадиллям на зиму без стерилізації

Навигация по разделу

помідори мариновані з морквяної бадиллям: простий і смачний рецепт

Помидоры маринованныеНапевно, практично немає таких сімей, які не запасаються різноманітної консервацією на зиму, адже мало хто не любить поласувати, наприклад, солоними томатами з банки. Тим більше у кожної господині є свій особливий рецепт їх заготовки. Одним з цікавих варіантів консервування є помідори з морквяної бадиллям. Рецепт нескладний, але шалено смачний!


Смакові якості і характеристика заготовки

Морквяна бадилля не тільки надає консервації якусь декоративність, вона також наділяє її досить цікавими смаком і ароматом, та й сам маринад робить дійсно незвичайним. Томати виходять солодкими, а на розсолі з-під них деякі вмілі господині потім навіть печуть хліб і пряники. Примітно те, що якихось особливих спецій тут не потрібно, їх роль виконує безпосередньо бадилля.

Особливості вибору продуктів

Бувалі кулінари радять застосовувати для закрутки невеликі або середні томати, оскільки вони краще вбирають в себе розсіл і в підсумку виходять більш смачними.

Выбор томатов
важливо! в цьому випадку не обов'язково використовувати повністю стиглі плоди. Підійдуть і злегка рожеві, вони теж будуть дуже гарні.

Бадилля краще використовувати від великої моркви, адже вона вже встигла набратися сил, і це впливає на смакові якості розсолу, а відповідно — і на помідори теж.

Покроковий рецепт приготування з фото

Тепер же перейдемо до рецептом — розберемося, чого і скільки треба, і в якій послідовності все робити.

Необхідні інгредієнти

Склад брався з розрахунку на 2 літрові банки:

  • Помідори-близько 30 шт. (дрібних);
  • Морквяна бадилля-кілька пучків;
  • Цукор-4 ст. л.;
  • Сіль-1 ст. л.;
  • Столовий оцет (6%) — 70 мл (якщо берете 9%, то вистачить 50-60 мл);
  • Окріп.
Ингредиенты

Кухонна техніка та інвентар

Для цієї заготовки багато інвентарю не треба. Найголовніше-скляні банки. Другий важливий інвентар-залізні кришки для закривання.

Процес приготування

Замаринувати помідори зовсім нескладно:

  • На дно банок викладіть по парі гілок бадилля. Зверху-штук по 5 помідорів.Маринование помидор
  • Потім-знову бадилля, потім — томати. Так до горловини банки, зверху бадилля.Маринование помидор
  • Закип'ятіть воду і налийте окріп в банки до плодів.Маринование помидор
  • Прикрийте кришками і залиште на 15-20 хвилин.
  • чи знаєте ви? колись давно помідори не їли, вважаючи отруйними. У Європі їх висаджували тільки як екзотичну декорацію. А в американські підручники з ботаніки навіть включили історію про те, як кухар одного разу намагався отруїти президента Джорджа Вашингтона, подавши йому блюдо з томатів.
  • Остигнула воду злийте з банок в окрему ємність і долийте в неї трохи окропу. Найкраще переливати воду в мірний стакан, щоб бачити потрібний обсяг, оскільки в результаті в ємності повинен бути 1 літр води.Маринование помидор
  • Все це перелийте в каструлю. Насипте туди цукор, сіль. Перемішайте до розчинення і поставте на вогонь.Приготовление маринада
  • Коли маринад почне кипіти, додайте оцет. Перемішавши
  • Готовий маринад розлийте по банках до верхуМаринование помидор
  • Щільно закрийте банки кришками і поставте їх догори дном.
  • чи знаєте ви? помідори насичені серотоніном - » гормоном щастя", який підвищує настрій.
  • Накрийте їх рушником і нехай так стоять до повного охолодження.Помидоры

важливо! щоб плоди не потріскалися, проколіть їх кілька разів голкою або зубочисткою біля плодоніжки.

Як правильно зберігати заготовку

Консервацію найкраще зберігати в підвалі або погребі, але можна і в квартирі, наприклад, в коморі. Головне, щоб місце було темним і прохолодним. Рекомендується дати настоятися закрутки хоча б місяць, а краще три, оскільки потрібен час, щоб томати просочилися і знайшли повноцінний смак.

При правильних умовах зберігання банки з консервацією можуть стояти цілий рік, але навряд чи це станеться — сумнівно, що така смакота вціліє після зими. Маринованные томаты

З чим подавати томати на стіл

Такі помідори можна подавати на стіл з чим завгодно — і з гарячими стравами з картоплі, і з м'ясом, і навіть як окрему закуску до міцних напоїв. Тут все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань. А взагалі-ніякої стіл не зіпсуєш маринованими томатами.

Корисні поради: що робити при ознаках бродіння і помутніння томатів

Якщо ви побачили перші ознаки псування консервації, відразу ж викладіть весь вміст банок в окрему ємність, обмийте його в 2-3% розчині солі (20-30 г на 1 л води) і знову складіть в чисті стерилізовані банки.

вам напевно буде цікаво ознайомитися з рецептами приготування маринованих кабачків , арбузов , груздів , рядовок , зелених помідор , опеньків , лисичок і злив .

Старий розсіл процідіть через складену в кілька шарів марлю, закип'ятіть і залийте їм томати. Якщо розсолу не вистачить, приготуйте свіжий. Заповнені банки простерилизуйте і закатати.Помидоры маринованные Тепер ви знаєте новий рецепт мариновки томатів. Погодьтеся-він абсолютно простий. А про смак такої консервації ви дізнаєтеся взимку, коли відкриєте першу банку. І ми впевнені, що ви не пошкодуєте. Головне-дотримуйтеся рецепта і у вас все неодмінно вийде.


Зараз читають
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні породи качок і їх опис. Особливості харчування, секрети догляд ...
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Знайомимося з пахіподіумом: види рослини і їх фото, деякі рекомендації п ...
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Сапропель-унікальне добриво для будь-яких культур і рослин. Де брати, як ...
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і названия)
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх условиях
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Уродженець Ужгорода, біолог-селеционер і підприємець Генріх Стратон, вив ...
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукции
Новое youtube видео