Назад
Мариновані сливи до м'яса або риби на зиму: покрокові рецепти з фото

Навигация по разделу

як замаринувати сливи на зиму: 3 кращих рецепта

Маринованные сливыМариновані сливи є цікавою, делікатесної заготівлею. Пряні кисло-солодкі сливові плоди завжди знаходять своїх шанувальників.

В даний час існує безліч рецептів приготування такої консервації. Розглянемо деякі з них.


Які сливи краще вибрати

Для маринування найкраще вибрати сливи сортів " Угорка» , «Ренклод» або будь-які інші сорти з щільною м'якоттю. Найчастіше використовують саме»угорку".

Самі плоди повинні бути досить тверді і без пошкоджень, інакше не зможуть зберегти форму після кулінарної обробки. Тому для цієї консервації нерідко беруть трохи недостиглі сливи. М'які або перестиглі фрукти краще використовувати для приготування джему, пастили або інших страв.

Чи знаєте ви? « Угорка » , як і « Ренклод » , є підвидом сливи домашньої і включає в себе багато сортів («Московська», «Корнеївська», «Італійська», «Донецька» та інші). Сорт "Угорка звичайна «часто називають ще»Угоркою". Саме з слив цих сортів робиться чорнослив. Їх також люблять використовувати для різної консервації. У « Угорки » довгасті плоди темно-лілових або фіолетових тонів, щільна, соковита м'якоть з невеликою і легко відділяється кісточкою.
Сливы

Підготовка банок і кришок

Для приготування цієї консервації банки і кришки до них слід стерилізувати . Перед стерилізацією їх слід добре помити з содою і оглянути на наявність тріщин і відколів. Стерилізувати можна різними способами:

  1. Над парою. Давно використовуваний спосіб, для якого на ємність з киплячою водою кладуть сито, а на нього розміщують банку шийкою вниз. Зазвичай це роблять над чайником або каструлею. Півлітрові банки тримають на пару 10 хвилин, літрові — 15 хвилин. Після стерилізації банок в киплячу воду кидають кришки на дві хвилини.
  2. В мікрохвильовці. на дно банок наливають 1-2 сантиметри води і ставлять в мікрохвильову піч при потужності 900-950 Вт на 3-5 хвилин. Кришки стерилізувати в мікрохвильовці не можна.
  3. В духовці. після миття ще мокрі банки ставимо в духовку і включаємо її на 150-160 °С.коли духова шафа прогріється до достатньої температури, крапельки води зі скла випаруються. Поруч можна покласти металеві кришки без гумових прокладок. Півлітрові банки стерилізують в духовці 10 хвилин, літрові — 15 хвилин.
  4. В пароварці. на сітку пароварки ставлять банки шийкою вниз, поруч кладуть кришки. Включають режим варіння на 15 хвилин.
важливо! Банки після стерилізації не можна ставити шийкою вниз, інакше їх доведеться знову стерилізувати.
Стерилизация банок

Рецепт 1

Це рецепт з цільних плодів без видалення кісточки. Для нього можна використовувати сорти з трудноотделімой кісточкою.

Кухонне начиння

Для приготування цієї заготовки буде використовуватися така кухонне начиння:

  • Каструля - 1 шт.;
  • Ополоник-1 шт.;
  • Скляні банки з кришками-3 шт. літрових або 6 шт. півлітрових;
  • Ключ для закачування-1 шт.
Якщо використовуються банки з кришками, що загвинчуються, то ключ для закочування консервації не потрібен. відео: як замаринувати сливи цілком

Необхідні інгредієнти

Нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Сливи-2 кг;
  • Цукор-0,5 кг;
  • Вода-1,25 літра;
  • Оцет 9% — 120 мл;
  • Коньяк-2 столові ложки;
  • Приправи-1 шт.анісу, 12 шт. запашного перцю, 6-8 шт. чорного перцю і 6-8 шт. гвоздики, 1 чайна ложка меленої кориці, 5 шт. лаврового листа.
Оцет в цьому рецепті замінюється чотирма чайними ложками лимонної кислоти. Можна також замість нього покласти 220 мл яблучного оцту 6%, так як він трохи буде заглушати смак приправ. Коньяк класти в сироп не обов'язково, але він дозволяє сливам залишатися більш пружними і покращує смакові якості цієї консервації.

Спосіб приготування

При приготуванні цих маринованих слив слід виконати наступні кроки:

  1. У підготовлені банки розкласти вимиті сливи.Как замариновать сливы на зиму
  2. Закип'ятити воду і залити нею плоди в банках. Залишити до охолодження.
  3. Злити воду з банок в каструльку, додати спеції, цукор, оцет. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.Как замариновать сливы на зиму
  4. В кінці варіння додати коньяк і проварити ще 2 хвилини.Как замариновать сливы на зиму
  5. Залити отриманим гарячим маринадом плоди в банках. При цьому потрібно намагатися не злити осад з кориці, що знаходиться на дні.Как замариновать сливы на зиму
  6. Закриваємо банки кришками, що загвинчуються або закочує за допомогою ключа.Как замариновать сливы на зиму

Рецепт 2

У слив в цьому рецепті видаляють кісточки, тому слід брати плоди з легко відділяється кісточкою і досить великого розміру. У ньому використовується процес заливки плодів гарячим маринадом до охолодження 12 разів. У рецепті це робиться 4 рази на три дні, але можна це дія виконувати 1-2 рази на день і розтягнути підготовку на тиждень.

Такий заготівлею зазвичай займаються мимохідь в зручний для себе час. Тут плоди настоюють в гарячому маринаді в чавунному казані, так як чавун довше тримає тепло, але можна використовувати і звичайну каструлю.

Кухонне начиння

Для такого способу маринування слив буде використовуватися наступна кухонне начиння:

  • Каструля - 1 шт.;
  • Чавунний казан (не маленький) — 1 шт.;
  • Ополоник — 1 шт.;
  • Півлітрові скляні банки з кришками — 5 шт. ;
  • Ключ для закачування-1 шт.
Как замариновать сливы на зиму
чи знаєте ви? консервування шляхом стерилізації придумав француз Ніколя Аппер в 1809 році. Спочатку він намагався використовувати скляну тару, але пляшка з полуничним компотом при кип'ятінні лопнула. Тоді він придумав використовувати жесть. За свій винахід від уряду Наполеона Бонапарта він отримав нагороду. Премію в 12 тис. франків йому вручав сам імператор.

Необхідні інгредієнти

До складу цієї сливової заготовки входять такі інгредієнти:

  • Сливи-2-3 кг;
  • Цукор-0,7 кг;
  • Яблучний оцет 6% - 300 мл;
  • Сіль-1 чайна ложка;
  • Приправи - 5 шт. чорного перцю і 5 шт. гвоздики, 1 перчик чилі;
  • Пучок свіжого базиліка (можна замінити м'ятою).

Спосіб приготування

В процесі маринування слив за цим рецептом виконуються наступні кроки:

  1. Помити сливи і надрізати по розтину, очищаючи від кісточок.Как замариновать сливы на зиму
  2. Висипати весь цукор в каструлю і залити його яблучним оцтом. Все ретельно перемішати.Как замариновать сливы на зиму
  3. Поставити каструлю на плиту і довести до кипіння, трохи проварити до повного розчинення цукру.
  4. Викласти плоди у великій чавунець, посипати сіллю і приправами, кинути гілочки базиліка.Как замариновать сливы на зиму
  5. Залити гарячим маринадом і дати сливам пустити в нього сік. Після заливання маринадом слід трохи протрушувати чавунець зі сливами для більш рівномірного покриття їм. Залишити до охолодження.Как замариновать сливы на зиму
  6. Злити остиглий маринад назад в каструлю і знову довести до кипіння. Знову залити їм сливи і залишити до охолодження. Повторити так протягом доби ще два рази.Как замариновать сливы на зиму
  7. У наступні два дні повторювати цей процес заливання маринаду сливових плодів. В цілому виходить три дні заливання маринадом по чотири рази на кожну добу. Останні рази годі й зливати маринад, а ставити чавунний казанок на плиту і прогрівати його, ні в якому разі не доводячи до кипіння.Как замариновать сливы на зиму
  8. Стерилізуємо банки і кришки.
  9. Доводимо сливи до кипіння і розкладаємо по банках разом з маринадом. Закочувати.Как замариновать сливы на зиму
відео: мариновані сливи до м'яса та риби

Рецепт 3

У цьому рецепті плоди перед маринуванням начиняють часником, що робить цю закуску більш цікавою і пікантною.

Кухонне начиння

При приготуванні маринованих слив таким способом потрібні наступні предмети кухонного начиння:

  • Каструля - 1 шт.;
  • Ополоник — 1 шт.;
  • Півлітрові скляні банки з кришками — 4 шт.;
  • Ключ для закачування-1 шт.

Необхідні інгредієнти

Для маринованих слив з часником беруться такі інгредієнти:Маринованные сливы с чесноком

  • Сливи-1 кг;
  • Цукор-160 г;
  • Вода-0,5 л;
  • Сіль-1 чайна ложка;
  • Оцет 9% - 50 мл;
  • Часник-2 головки;
  • Приправи-4 шт.запашного перцю, 4 шт. гвоздики і 2 шт. лаврового листа.

Спосіб приготування

При маринуванні слив з часником слід виконати наступні дії:

  1. Очистити часник, помити. Великі зубчики часнику розрізати на шматки, співмірні з місцем, яке залишається в зливі після видалення кісточки.Маринованные сливы с чесноком
  2. Сливи вимити, надрізати збоку по лінії розтину і акуратно витягнути кісточки. Покласти в середину кожної сливи зубчик або шматочок часнику.Маринованные сливы с чесноком
  3. Виконати стерилізацію банок і кришок.
  4. Розкласти по підготовленим банкам приправи і начинені плоди.Маринованные сливы с чесноком
  5. У каструльку покласти цукор, сіль і залити водою. Довести до кипіння і варити сироп 2-3 хвилини до повного розчинення цукру.Маринованные сливы с чесноком
  6. Залити гарячим сиропом сливи в банках, накрити рушником і дати постояти 30-40 хвилин.Маринованные сливы с чесноком
  7. Зливаємо сироп з банок в каструлю, додаємо оцет, доводимо до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини.Маринованные сливы с чесноком
  8. Гарячим маринадом заливаємо плоди в банках і закочує.Маринованные сливы с чесноком
  9. Ставимо їх на кришку і вкутуємо до охолодження.Маринованные сливы с чесноком

Де найкраще зберігати заготовки

Після закочування банки з консервацією переміщують в Сухе темне місце. Для цього прекрасно підійде підвал або комора. У консервованому вигляді такі заготовки зберігаються не більше трьох років.

важливо! консерви, в яких були використані цільні плоди з кісточкою, зберігаються не більше року. У кісточках знаходиться синильна кислота, яка починає поступово проникати в консервацію.
Як правило, ця заготовка швидко використовується протягом року, так як дуже смачна і застосовується для приготування багатьох страв.

З чим подати до столу

Мариновані сливи добре поєднуються з м'ясними стравами, а особливо з яловичиною і бараниною. Ними можна також добре доповнити м'ясо птиці і риби. Такі сливи надають пікантність при приготуванні соусів, піци, перших страв, збірної солянки і супу харчо.

Дані плоди з кисло-солодким смаком — відмінна самостійна закуска. Для цього їх рекомендують викласти в невеликі піали, полити оливковою олією і додати дрібно нарізаний часник, а також приправи за смаком (гвоздику, чорний перець). Їх можна також використовувати як інгредієнт для приготування салатів.Маринованные сливы Маринад можна використовувати для маринування м'яса, в соусах і заправках. Таке блюдо добре подавати до шашликів. Причому добре буде м'ясо для шашликів замаринувати в злитому маринаді, а самі мариновані сливи подати на закуску.

Мариновані сливи за цими рецептами добре доповнять фуршетний стіл. Любителям кисло-солодких продуктів і соусів вони напевно припадуть до смаку. Маринад з них не слід виливати, так як його можна використовувати для маринування м'яса або заправки страв.

Мариновані сливи: відгуки

Рецепт дуже простий (дуже схожий на помідорний,тільки без перцю),за смаком кінцевий продукт нагадує ткемалі (грузинський соус зі слив). Ідеально до м'яса, а вже закусочка!Мняммм....

Отже: беремо сливи. У мене було 2 помилки: один раз я взяла сливу з товстою шкіркою-потім цю шкірку було складно прожувати

В цьому році я спробувала закрити так перестиглу сливу-полопалася і обезла шкурка Зазвичай я беру Чорнослив (у нас це така овальна солодка слива-це я про всяк випадок )

В баночку (я роблю в 700грамових) кладемо зантик кропу,пару-трійку великих зубчиків часнику,естрагон (я без нього робила,тому що не виявилося під рукою),лист-два чорної смородини.Потім заповнюємо банку сливами.Банки, природно, вимиті і потім обдані окропом. 2 рази заливаємо окропом-зливаємо, третій раз з цього окропу робимо розсіл: на 1 л води 2-3(до 4-х) ст.л. цукру,1 ст. л. солі.Заливаємо розсіл в банки і додаємо прямо в баночку оцет з розрахунку на 3-х л банку 1 ст. л. 9% оцту.

Все,банки закочує ,перевертаємо і в тепло до охолодження.

На минулий нг народ в основному лопав сливи, незважаючи на ломиться стіл До речі, так само можна закривати виноград-теж дуже смачно. Виноград д. б. относчительно великим, чорним і солодким,без кісточок або з однією кісточкою(не пам'ятаю, як сорт називається).

Green4ik
http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=1449&view=findpost&p=406811

відмінна закуска, вишукане доповнення до м'ясних страв і просто прикраса столу в візуальному плані!

Нещодавно знайшла рецептик і приготувала-благо якраз сезон слив, а в цьому році їх багато.

Отже, для цієї красотищі треба

  • 500 г стиглих, але ще досить твердих слив
  • 3 середніх червоних цибулинки
  • 250 г води
  • 150 г червоного винного оцту (3-4 %)
  • 6 ст. л. цукру (каюсь поклала всього 4 - для мене занадто солодко)
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 5-6 гвоздичок
  • Трохи чорного і мускатного перцю

Сливи моєму, сушимо і ріжемо на четвертинки. Лук-на 8 частин і розбираємо кожну частину на окремі листочки (?). Укладаємо шарами в банку. Якщо у кого-небудь є красиві Банки зеленого або синього скла, з красивими кришками-пробками, це саме те, що потрібно. У такій банці ці сливи з цибулею виглядають неймовірно красиво.

Для маринаду змішуємо всі інгредієнти і доводимо їх до кипіння. Обережно заливаємо маринад в банки по саме горлечко. Ми залишаємо при кімнатній т охолонути (не закривати) потім закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Через 8-12 годин готово. У такому вигляді можна зберігати 1-2 тижні.

Але це можна перетворити в домашню заготовку, попередньо простерилізувавши банки, потім пропастерілізовав саму заготовку (10 хв на літрову банку) і щільно закатавши кришку.

В цьому випадку сливи треба брати злегка недозрілі. Оцту 100 мл, води 300 г.

Так, забула сказати, що дана кількість якраз збожеволіє в літрову банку.

Прекрасно йде в смаженому м'ясі, хороша як закуска.

Смачного!

Олеся
http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=1449&view=findpost&p=25752

даю рецепт , копіювала собі + Кавказькі пряні сливи (закусочні) від klazy1. 10 кг слив (угорка, анна шпет) помити, укласти в небажаний таз шарами, перекладаючи прянощами:20 гр лаврового ліста30 гр запашного перца20 гр гвоздікі6 паличок коріци2 ст.л. бадьяна1 ч. л. аніса1 ч. л. коріандру1 ч. л. кардамона2. Закип'ятити: 500 мл винного 6% оцту розчинити в оцті 3 кг сахара3. Отриманим киплячим сиропом залити сливи4. Маринад зливати, доводити до кипіння і заливати їм сливи 2 рази в день протягом п'яти днів.5. Через 5 днів сливи з прянощами розкласти в стерилізовані банки, залити киплячим сиропом, закатати, поставити догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження.маслини нервово курять в сторонці. P. S. Я в останній раз закип'ятила сироп разом зі сливами. І закрутила.
zakytina
http://forum.likar.info/topic/895891-marinovannyie-slivyiuteryannyiy-retsept/?do=findComment&comment=16486449

Зараз читають
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
ВИРОЩУВАННЯ солодкого перцю «Фламенко f1»: вимоги до грунту, посів насін ...
Англійська Паркова троянда, сорт
Англійська Паркова троянда, сорт "Пілігрим": опис, фото
Англійська Паркова троянда «Пілігрим»: опис квітки. Особливості посадки ...
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Правильна обробка винограду перед укриттям на зиму. Чим краще обприскува ...
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Все про волошці лікувальному: якими властивостями володіє, коли і кому р ...
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекии
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Огірки вже давно перестали бути чимось таким у наших регіонах, адже виро ...
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
У минулому році 60 компаній аквакультур у Тюрінгії справили 727 тонн риб ...
Новое youtube видео