Назад
Яблучний сік у домашніх умовах без соковижималки: як вичавити сік через марлю і терки

Навигация по разделу

Як вичавити яблучний сік без преса і соковижималки в домашніх умовах

свежевыжатый сокПро користь фруктових і овочевих соків не знає тільки ледачий. Але так чи корисні соки, пропоновані в магазині? Сьогодні поговоримо про самостійне приготуванні яблучного соку за допомогою простих підручних засобів, і його переваги перед магазинним соком в пакетах.


Пакетований або свіжовичавлений

Сік в пакетах в переважній більшості є вторинним продуктом, тобто, виробляється з сировини, що залишився після прямого віджиму фруктів. Мезгу замочують у воді, відстоюють і віджимають кілька разів, пастеризують і потім розливають в тару. При цьому якість фруктів часто залишає бажати кращого.

свежевыжатый сок

Для посилення смаку і тривалого зберігання в такий продукт додають барвники, Стабілізатори, ароматизатори та інші хімічні добавки. окремо згадаємо дешевий аналог цукру-глюкозно-фруктозний сироп, який часто додають замість цукру в цілях економії. регулярне вживання даного сиропу навіть в невеликих кількостях провокує розвиток ожиріння.

Висновок: пакетований продукт може завдати значної шкоди здоров'ю. Що стосується дійсно натуральних 100-відсоткових соків, знайти їх у продажу нелегко, з усієї наявної продукції вони складають всього 2% від загальної маси.

свежевыжатый сок

Свіжовичавлені напої, приготовані самостійно, вигідно відрізняються від магазинної продукції. По-перше, сировина для напою ви вибираєте самі, відповідно, свіже і натуральне. по-друге, в такому продукті відсутні хімічні добавки. Користь від свіжих напоїв незаперечна: велика кількість вітамінів, мінералів, натуральних кислот, пектинів, клітковини та інших корисних елементів в складі. Такий продукт при правильному застосуванні підтримає здоров'я, допоможе в профілактиці багатьох захворювань.

важливо! єдине, що потрібно врахувати, щоб не нашкодити собі, — продукт краще вживати розведеним кип'яченою водою. Чистий напій агресивний через наявність кислот, тому пити його натщесерце і в великих кількостях не рекомендується.

Особливості вибору продуктів

Не всі сорти плодів ідеально підходять для приготування фрешу. Деякі мають занадто цукристою і пухкої м'якоттю, утворюючи при віджиманні більше мезги, інші при тривалому зберіганні втрачають частину корисних елементів.

свежевыжатый сок

Які сорти підійдуть

Для приготування соків вибирають сорти з хрусткою, твердоватой м'якоттю, що дозріли, з кисло-солодким смаком. Ці фрукти дають великий вихід кінцевого продукту, їх можна не підсолоджувати, вони відмінно підходять для прямого віджиму. наприклад, такі сорти:

для тривалого зберігання продукту підходять такі сорти:

свежевыжатый сок

Для фрешів в будь-який сезон кращий варіант-зимові сорти. Їх перевага в тому, що в продажу вони присутні до весни, всі корисні елементи прекрасно зберігаються, завдяки дубильним речовинам в складі. серед зимових сортів культури найбільш соковитими вважають такі:

важливо! багато літні скоростиглі сорти не підходять для віджиму, напій виходить з мало вираженим смаком, не яскравим ароматом.

Вимоги до якості

Основні критерії вибору:

свежевыжатый сок

  • Відсутність вм'ятин, пошкоджень, слідів черв'яків;
  • Щільна твердувата м'якоть;
  • Яскравий аромат і природне забарвлення;
  • Середній розмір плодів.
Занадто великі, яскраві і красиво однотонні фрукти, швидше за все, оброблялися хімічними речовинами.

Як вичавити сік без соковижималки: покроковий рецепт з фото

Що знадобиться: кухонна техніка та інвентар

  • Марля;
  • Каструля;
  • Велика терка;
  • Ніж.

Відео: сік з яблук без соковижималки

Необхідні інгредієнти

На літр соку знадобиться:

  • Яблука-1,6 кг;
  • Цукор - 50 г (для закачування на зиму);
  • Цукор або мед за смаком (для свіжовичавленого соку).
Вимиті фрукти порізати на чотири частини (шкірку можна не знімати), видалити серцевину з насінням. Натерти м'якоть на крупній тертці.

На підготовлену каструлю встановити сито з дрібними осередками, марлю, складену в кілька разів поверх сита. Викласти натерте сировину в сито.

чи знаєте ви? у Німеччині та Франції в XVI-XIX століттях новорічну ялинку прикрашали яблуками яскравого і насиченого забарвлення. У роки неврожаю плодів Французькі склодуви знайшли вихід: скляні кулі різних забарвлень. Звідси і пішла історія ялинкових прикрас зі скла.

Коли сік стече, зібрати краю марлі і, починаючи від вузла, віджати мезгу.

свежевыжатый сок

У приготований фреш можна додати мед або цукор за смаком.

Особливості приготування соку

Фреш може бути приготований з м'якоттю або без неї; якщо сік вийшов занадто темним, його можна освітлити.

Освітленого

Дати свіжовичавленому соку трохи постояти і процідити через кілька шарів марлі, віджати. перелити в каструлю і поставити на водяну баню. Довести до кипіння (+90 °з), але не кип'ятити. Потім поставити у велику ємність, наповнену холодною водою на пару годин. Напій при цьому розділиться шарами, осад м'якоті впаде на дно, а чистий напій буде готовий до вживання. Щоб бути впевненими в чистоті від осаду, злити чистий сік можна за допомогою гумової трубки.

свежевыжатый сок

Для ще більшого освітлення процедуру можна повторити.

З м'якоттю

Напій з м'якоттю готують з цілих, що не пошкоджених паразитами і птахами фруктів, при цьому шкірку потрібно видалити. М'якоть натирають на тертці. На каструлю ставлять сито і поміщають натерте сировину в сито, без марлі. Великі шматочки м'якоті затримаються в ситі, в каструлю потраплять дрібні шматочки м'якоті і сік.

чи знаєте ви? Шведська художниця Емма Лундстрем, натхненна яблуками, створила унікальну картину. Полотно, що зображувало цілі фрукти і розділені на половинки, було створено з плодів різних сортів і забарвлення, всього їх знадобилося тридцять п'ять тисяч.

Що можна додати в яблучний сік: вибираємо ідеальне поєднання

Яблучний сік поєднують з багатьма фруктами і овочами, доповнюючи і смак, і корисні властивості. багато фреші з овочів, наприклад, самі по собі або позбавлені смаку, або занадто нудотні.

свежевыжатый сок

Морква

Свіжовичавлений морквяний сік корисний для органів зору, роботи мозку, легенів і слизових оболонок. напій рекомендується вагітним жінкам, як джерело калію і фолієвої кислоти, годуючим матерям для посилення лактації. Дітям продукт допоможе поліпшити пам'ять, концентрацію уваги, гостроту зору, зміцнити кістки і зубну емаль. Кальцій і калій, присутні в ньому, корисні людям похилого віку для профілактики хвороб серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату. Морквяний сік підвищує апетит, покращує роботу кровоносної системи і зміцнює імунну.

свежевыжатый сок

Виноград

Виноградний напій стимулює роботу нирок і печінки, покращує процеси кровотворення, є профілактичним засобом від анемії. літнім людям показаний для профілактики хвороби Альцгеймера, подагри, катаракти. Продукт корисний при болях в суглобах, хворобах легенів, особливо при туберкульозі, він покращує роботу травних органів і нервової системи.

Гарбуз

Пектини в складі свіжовичавленого напою з гарбуза допомагають очистити кишечник, кровоносні судини від накопичень холестерину, проявляють антибактеріальну дію. Жінкам гарбуз допомагає зберегти молодість і здоров'я шкіри, волосся, нормалізувати гормональний фон. Чоловікам продукт корисний при статевих розладах, а при шкідливих звичках напій допоможе вивести токсини з печінки.

свежевыжатый сок

Кабачок

Оскільки овоч складається здебільшого з води, напій з нього корисний при схудненні. він покращує обмінні процеси організму, прискорює процес травлення, перистальтику кишечника, знімає запалення слизових оболонок органів шлунково-кишкового тракту. Вітаміни і мінерали в його складі регулюють рівень гемоглобіну, зміцнюють серцевий м'яз, підвищують еластичність судин і капілярів. Напій з кабачка уповільнює старіння клітин, знижує ризик злоякісних утворень.

Якщо у вас занепад сил, безсоння, проблеми зі шкірою або волоссям, не поспішайте в аптеку за ліками. проконсультуйтеся з лікарем про можливість вирішення проблеми за допомогою натуральних, свіжих соків. звичайно, це не лікарські засоби, але в більшості випадків у всіх перерахованих вище бідах винен авітаміноз, а соки допоможуть заповнити недолік корисних елементів і підтримають ваше здоров'я.


Зараз читають
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Використання коріандру в якості приправи і лікарської сировини. Як вигля ...
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Основні напрямки використання голубів: спортивні, Декоративні, м'ясні ви ...
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Технологія приготування кави з жолудів: збір сировини і правила використ ...
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Характеристика і корисні властивості масла льону: як правильно вибрати, ...
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Доступна і цікава інформація про кулястої вербі, посадці, розмноженні і ...
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Українські фахівці визначили абсолютного рекордсмена за врожайністю сере ...
Новое youtube видео