Назад
Як приготувати густий вишневий джем: кращі рецепти

Навигация по разделу

Як зварити джем з вишні без кісточок на зиму: покрокові рецепти з фото

Вишневый джемВишневий джем, вручну приготований вдома-чудове ласощі, що зберігає в собі всі поживні речовини, які присутні в свіжих ягодах.

З додаванням різноманітних компонентів він може використовуватися як самостійне блюдо до сніданку, а також в якості різних наповнювачів або добавок для десертів.

Ознайомтеся з декількома нескладними рецептами його виготовлення.


Яку вишню краще взяти для джему

Для приготування джему вишня повинна бути стиглої, темно-червоного кольору. Щоб приготувати продукт високої якості, необхідно використовувати свіжі ягоди, обов'язково-зірвані з дерева з плодоніжками, щоб зберегти весь сік вишні. Найкраще підійдуть темні, майже чорні ягоди.

Чи знаєте ви? насичений бордовий колір надає ягоді антиоксидант антоціанін, що знижує рівень холестерину і тим самим нормалізує роботу серцево-судинної системи.
Какую вишню лучше взять для джема

Рецепт 1

Класичний рецепт вишневого джему.

Кухонне начиння

Нам знадобляться:

  • Каструля;
  • Металеве сито;
  • Дерев'яна ложка;
  • Скляні банки з кришками;
  • Закаточная машинка.

Інгредієнти

Для цього рецепта нам необхідно:

  • 0,5 склянки води;
  • 1 кг вишні;
  • 750 г цукру.
відео: як приготувати вишневий джем

Покроковий процес приготування

Перед початком процесу вишню перебирають, видаляють плодоніжки і миють кілька разів. Потім:

  1. Вишню висипати в каструлю, залити половиною склянки води і поставити на вогонь. Варити 7 хвилин для хорошого видалення кісточок і шкірки.
  2. Проварену ягоду частинами насипати в сито і перетирати з видаленням кісточок.Как приготовить вишневый джем
  3. Каструлю з підготовленою масою поставити на середній вогонь, засипати цукор, довести до кипіння, часто перемішуючи, і уварювати протягом 10 хвилин.Как приготовить вишневый джем цього достатньо, щоб джем загус, зберіг поживні речовини і колір стиглої вишні. Протягом усього часу потрібно видаляти виникає на поверхні піну. Как приготовить вишневый джем
  4. Поки вишня вариться, необхідно помити і простерилізувати банки, заливши в них окріп і накривши кришками на кілька хвилин.
  5. Воду злити, розлити по банках зварився джем і закатати кришками.Как приготовить вишневый джем
  6. Ємності перевернути шийкою вниз, для перевірки якості закачування. Укутати і залишити до повного охолодження.
  7. Прибрати на зберігання в прохолодне місце.Как приготовить вишневый джем

важливо! чим менше ємність для розфасовки продукту, тим більше утворюється желе при охолодженні.

Рецепт 2

Готуємо вишневий джем з лимонною кислотою.

Кухонне начиння

Потрібно:

  • Дві каструлі;
  • Металевий друшляк;
  • Дерев'яна ложка;
  • Ємності для закачування;
  • Закаточний ключ.

Інгредієнти

Для приготування потрібно:

  • 5 кг стиглої вишні без кісточок.
  • 1,5-2 кг цукрового піску.
  • 1 ч. л. лимонної кислоти.
відео: як приготувати вишневий джем з лимонною кислотою

Покроковий процес приготування

Перед початком приготування ягоди перебирають, миють і видаляють кісточки. Процес приготування зводиться до таких операцій:

  1. Вишню насипаємо в каструлю, ставимо на плиту і варимо 20-40 хвилин до повного розм'якшення.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  2. Каструлю знімаємо з плити і даємо охолонути її вмісту.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  3. Відокремлюємо виділився сік (приблизно 1 л).Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  4. Вишню частинами перетираємо ложкою через сито (2 л гущі) і ставимо на вогонь.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  5. У ємність з соком насипаємо цукор і лимонну кислоту, добре розмішуємо. Варимо на середньому вогні, постійно заважаючи і знімаючи пінку, приблизно 10 хвилин. Показник готовності-знімається пінка не розтікається по блюдцю.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  6. Готовий сік акуратно зливаємо в ємність з гущею і уварюємо на великому вогні при інтенсивному кипінні протягом 25 хвилин.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой Показник готовності-джем не стікає з ложки. Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  7. Розливаємо по банках, закочує і перевертаємо кришками вниз.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой
  8. Накриваємо пледом і залишаємо до повного охолодження.
  9. Прибираємо на зберігання, краще в прохолодне місце.Как приготовить вишневый джем с лимонной кислотой

Рецепт 3

Готуємо джем з додаванням червоної смородини, яка додасть вишні більше желейних властивостей і пікантного смаку.

Кухонне начиння

Для приготування будуть потрібні:

  • Дві металеві миски;
  • Блендер;
  • Кухонна ложка;
  • Банки для закачування;
  • Ємність для стерилізації;
  • Кришки;
  • Закаточная машинка.

Інгредієнти

Необхідні продукти:

  • 1 кг вишні без кісточки.
  • 1 кг червоної смородини без хвостиків.
  • 1-1, 2 кг цукру.
відео: Як приготувати вишневий джем з додаванням червоної смородини

Покроковий процес приготування

Інструкція приготування джему:

  1. У миску висипати очищену вишню і пересипати половиною норми цукрового піску. Дати настоятися, щоб ягоди пустили сік.Как приготовить джем из вишни и красной смородины
  2. У другу металеву ємність висипати червону смородину і цукор, що залишився.
  3. Блендером перебити смородину з цукром і поставити на плиту.Как приготовить джем из вишни и красной смородины
  4. Після того як смородина закипить, вогонь зменшити до мінімуму і варити 15 хвилин, помішуючи вміст миски.Как приготовить джем из вишни и красной смородины
  5. Додати підготовлену вишню з цукром і добре розмішати.Как приготовить джем из вишни и красной смородины
  6. Як тільки приготована суміш закипить, варити протягом 8 хвилин.Как приготовить джем из вишни и красной смородины
  7. Розлити по банках до плічок, накрити кришками.
  8. Поставити в підготовлену ємність для стерилізації, залити гарячою водою і стерилізувати 8 хвилин банки ємністю 0,5 л (1 л банки стерилізують 12 хвилин).Как приготовить джем из вишни и красной смородины
  9. Потім банки закатати кришками, перевернути верх дном і дати повністю охолонути.
  10. Прибрати на зберігання в прохолодне місце.Как приготовить джем из вишни и красной смородины

важливо! Правильно приготований джем не розпливається, а легко розмазується. У гарячому вигляді - стікає з ложки тонкою цівкою, а в холодному - падає маленькими шматочками.

Що можна додати для смаку і аромату

Вишневий джем з додаванням різних спецій позитивно оцінять самі примхливі гурмани. Для додання чудового смаку на 1 кг підготовленої вишні потрібно взяти 1 паличку кориці, по 3 штучки зерен гвоздики і кардамону. Спеції закладаються в марлю; її зав'язують у вигляді мішечка, щоб не висипалося вміст. Коли джем закипить, в нього опускають підготовлений мішечок. В кінці варіння спеції легко видаляються, залишаючи свій пряний смак.

Багато прянощі мають антимікробну і антигрибковим властивостями, так що можуть виступати в ролі природних консервантів. Наприклад, одна зірочка бадьяна, покладена зверху під кришку, не тільки додасть додаткову нотку аромату, але і продовжить термін зберігання продукту. Таким же ефектом володіє куркума.

Прянощі добре впливають і на перетравлення їжі. У джем з вишні можна додати ванілін, імбир, м'яту і навіть коньяк — все залежить від особистих смакових уподобань.

Пряности

З чим ще можна поєднати

Смачний продукт можна приготувати з додаванням до вишневої маси різних інгредієнтів. Для цього підійдуть:

  1. Агрус - на 1 кг вишень і цукру в кінці варіння необхідно додати 0,15 кг соку агрусу.
  2. Чорна смородина - 0,5 кг ягід перемолоти на м'ясорубці, залити 60 мл води і варити до загустіння. Так само подрібнити 1 кг вишні і проварити з 150 мл води. Потім все змішати, додати 0,75 кг цукру і варити до готовності.
  3. Яблука - на 1 кг протертих через сито яблук береться 0,5 кг цукру. Маса вариться до повного розчинення цукру. Окремо в таких же пропорціях настоюється вишня. Все змішується і готується до стану джему.
  4. Сливи - на 1 кг слив потрібно 500 г вишні. Все перебивають в міксері, додають 2 кг цукру і 10 г лимонної кислоти. Кип'ятять на максимальному вогні 10 секунд. Акуратно вводять розчинений в невеликій кількості води желатин, доводять до кипіння і розливають по банках.
  5. Диня - 0,5 кг вишні змішують з 0,25 кг дині, нарізаної тонкими шматочками. Додають 0,75 кг цукру і для пікантного смаку — паличку кориці. Залишають на пару годин, потім варять на сильному вогні 4 хвилини. Додають 3 ст.ложки вишневої горілки і продовжують варити на меншому вогні до готовності.
Ягодный джем
чи знаєте ви? у складі дуже популярного алкогольного коктейлю «Дайкірі Гаррі» присутній вишневий джем.

Як правильно зберігати джем

Готовий продукт можна зберігати від 3 місяців до 3 років. Це залежить від того, в чому він буде зберігатися. В алюмінієвих і термопластикових банках - не більше 6 місяців. Якщо ємності скляні і джем піддавався стерилізації, то його можна зберігати до трьох років.

Найкраще місце для зберігання-сухий льох з постійною температурою 15°З. зберігати тут продукт можна і до 3 років. У міських квартирах, як правило, існують спеціальні комори, які підійдуть і для зберігання заготовок на зиму. У них стабільна температура і відсутнє сонячне світло, що дає можливість зберігати джем в таких умовах до двох років. Відкорковані скляні баночки можна тримати в холодильнику не більше 4 тижнів.

З чим можна подати до столу

Густий вишневий джем можна їсти як самостійний продукт з чаєм, намазувати на тости, подавати з млинцями і оладками. Джем використовують для виготовлення печива, в якості начинки для тортів і тарталеток, різних пиріжків і сирних запіканок. У соусі для риби і м'яса він додасть пікантний смак страви.Вишневый джем Скориставшись наданими рецептами, ви можете приготувати ці ласощі, яке порадує своїм дивовижним смаком холодною зимою. Крім того, вишневий джем буде прекрасним натуральним продуктом для підтримки імунітету і смачним профілактичним засобом від застуди.

у мене ні коли не виходить густе варення з вишні ))) а ось якщо серединки яблук поварити ))) в сиропі, а потім додати в вишневе варення )) то густіє )) самі серединки естестно викинути )))

Ще можна червоної смотродіни трохи додавати)) теж добре желирует )) ще, ІМХО, якщо вишню довго варити, то вона весь смак втрачає ( і у варення з'являється смак перегорілого цукру )) але можливо буде густе )))

Дама з кандібобером
http://www.e1.ru/talk/forum/go_to_message.php?f=148&t=128583&i=128903
взагалі, наскільки я знаю, чистого вишневого джему не роблять. Готують вишневий джем обов'язково з додаванням яблук для однорідної в'язкої консистенції. Рецепт такий: на 3 кг вишень без кісточок береться 1 кг чищених яблук без серцевини і 2, 5 кг цукру. Спочатку вишні пересипають всім необхідним цукром. Коли вони пустять сік, кілька разів протягом доби проварюють по 10-15 хв.до того моменту поки, маса не почне густіти. В цей час яблука натирають на тертці. Натерті яблука вводять в густеющій вишневий джем і проварюють 15 хв. Або годі й закочувати, а накрити пергаментом і перев'язати. Тоді краще зберігати банки з джемом в підвалі.
гість
http://www.lynix.biz/forum/vkusnyi-dzhem-iz-vishnicomment-8134
його купують в супермаркетах, можна замість нього брати желфікс або желирующий цукор для варення. На кожному з цих продуктів є інструкція по використанню. Весь цимес в тому, що вони включають в себе пектин (той що в яблуках і ін.фруктах-ягодах), які дозволяє джему приймати густу "желейну" консистенцію за лічені хвилини, уникнути довгої варіння і зберегти вітаміни.З вишень кістки виколупали, нагріли з соком, додали Квіттін, довели до кипіння, додали цукор, розчинили (знову довели до кипіння), закатали в пропарені банки облитими окропом кришками:)))). Все просто-довше писати ніж робити:))) а взагалі з кілограмом вишень я б не стала возитися-спечіть пиріг (типу шарлотки) і не парся:)
klazy
http://forum.likar.info/topic/788942-devochki-kak-sdelat-vishnevoe-varene-ili-dzhem/?do=findComment&comment=12202148

Зараз читають
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Використання коріандру в якості приправи і лікарської сировини. Як вигля ...
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Основні напрямки використання голубів: спортивні, Декоративні, м'ясні ви ...
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Технологія приготування кави з жолудів: збір сировини і правила використ ...
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Характеристика і корисні властивості масла льону: як правильно вибрати, ...
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Доступна і цікава інформація про кулястої вербі, посадці, розмноженні і ...
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Українські фахівці визначили абсолютного рекордсмена за врожайністю сере ...
Новое youtube видео