Назад
Як сушити гриби гливи в домашніх умовах

Навигация по разделу

Як сушити гливи: покрокова інструкція з фото

ВешенкиГливи є досить популярним і недорогим видів грибів , які можна дуже часто зустріти на прилавках. Для тих, хто хоче самостійно заготовити гливи у сушеному вигляді для тривалого зберігання, ми розповімо, як зробити це правильно, щоб в подальшому їх смак вас не розчарував.


Чи можна сушити гриби гливи

В Інтернеті досить покрокових інструкцій про те, як сушити печериці , білі гриби і інші види грибів, але мало інформації про гливи, оскільки даний продукт не такий популярний для сушки . Тому у багатьох виникає питання, чи можна взагалі сушити гливи в домашніх умовах. Вешенки Відповідь на це питання позитивний: враховуючи, що цей гриб містить мало вологи, його можна з легкістю висушити для подальшого успішного зберігання і використання в сушеному вигляді.

важливо! сушені гливи дуже добре зберігаються тривалий період, тому можуть дати фору замороженим, солоним або консервованим продуктам.

Також важливо, що сушені гливи займають досить мало місця, але можливості їх використання дуже широкі.

радимо ознайомитися з рецептами заготовки груздів , маслюки і білих грибів .

Кухонний інвентар

Щоб провести процедуру сушіння максимально швидко і якісно, слід запастися наступним інвентарем :

  • Ножем, щоб очистити і порізати гриби ;
  • Сухий щільною тканиною, щоб завершити процедуру видалення бруду;
  • Обробною дошкою, на якій ви будете різати гливи;
  • Папером, щоб розкласти гриби;
  • Довгою товстою ниткою або дротом, для нанизування грибів для сушіння;
  • Електросушаркою (необов'язково) для сушіння.
Грибы вешенки

Підготовка грибів

Перш ніж приступити до сушіння, гриби необхідно попередньо підготувати.

Слід зазначити, що гливи не миють і не відварюють перед сушінням , весь процес проводиться на сухому продукті.

Кожен гриб необхідно оглянути на наявність забруднених ділянок, і якщо вони присутні, то зішкребти налиплу бруд за допомогою ножа, а також відокремити ніжки від капелюшків.

Чи знаєте ви? перше активне вирощування глив було здійснено в Німеччині. У післявоєнний період в країні існували економічні труднощі. Завдяки тому, що цей вид грибів є невибагливим і може виростати на будь-яких деревних відходах, даний продукт допоміг пережити голодний час більшої частини населення країни.

Щоб прибрати дрібні частинки пилу і бруду, слід протерти кожен гриб сухою щільною тканиною.Вешенки

Спосіб сушіння: покроковий інструктаж

Слід зазначити, що сушку грибів можна виконувати двома способами: за допомогою спеціальної електросушарки , або ж на свіжому повітрі. Розглянемо кожен спосіб окремо.

На свіжому повітрі

Сушка глив на свіжому повітрі — найпростіший спосіб, для якого вам не будуть потрібні спеціальні електричні прилади.

важливо! слід зазначити, що сушка грибів на повітрі може проводитися тільки в жаркий, сухий і сонячний період.

Розглянемо покрокову інструкцію процесу сушіння глив на свіжому повітрі:

  • Коли гриби повністю очищені і розрізані на частини, їх викладають в один шар на підготовлений папір.
  • Заготовки виносять на прямі сонячні промені, в добре провітрюване місце і залишають на 3 години.
  • Трохи підв'ялені гриби необхідно нанизати на підготовлену довгу і товсту нитку або дріт. При використанні нитки її необхідно вставити в голку, щоб полегшити процес нанизування.
  • Нанизані гливи слід помістити в тепле сухе місце, підійде ділянку біля газової плити на кухні. Щоб добре просохнути таким способом, вешенкам може знадобитися близько доби.
Сушка на воздухе

В електросушарці

Використання спеціальної електросушарки, в якій можна сушити овочі і фрукти, значно полегшить процес сушіння глив і скоротить час його проведення.

дізнайтеся, чим корисні для організму гриби: печериці , опеньки , білі гриби , маслюки , грузді .

Процес висушування глив в електросушарці складається з наступних етапів:

  1. Підготовлені розрізані гриби необхідно викласти в сито, яке йде в комплекті з електросушаркою, і помістити в прилад.
  2. Початкова температура повинна становити близько 50 ° з, в таких умовах продукт повинен знаходитися близько 2 годин.
  3. Після закінчення відведеного часу, необхідно збільшити температуру до 75 ° З і сушити до повного висушування. Продукт може перебувати в електросушарці від 7 до 12 годин.
Сушка в электросушилке

Як визначити готовність

Дуже важливо не пропустити момент, коли гриби вже повністю висушені. Якщо їх пересушити, вони будуть швидко кришитися і стануть непридатні до тривалого зберігання. Недосушений продукт швидко пліснявіє і псується.

щоб не помилитися у виборі їстівних грибів, дуже важливо вміти їх відрізняти від небезпечних екземплярів. Дізнайтеся більше про білих грибах , груздях ( Осиковому , чорному ), волнушках , свинушках , лисичках , підосичники , моховике , подгруздках , опеньках , сироїжках , зморшках і рядках , чорному трюфелі .

Якщо гриби висушені правильно, вони будуть трохи гнучкі, але легко зламаються при спробі зігнути їх. Колір повинен залишатися світлим, запах і смак — такими ж, як і у свіжих грибів.

Кількість сушених грибів має становити 10% від сирого продукту, тобто зменшаться гриби на 90%.

чи знаєте ви? у Новій Зеландії устрична глива вважається паразитичним видом грибів і її вирощування суворо забороняється. Імпорт цього продукту також заборонений, щоб уникнути вплив гриба-паразита на місцеву флору.

Як і де зберігати

Правильне зберігання сухих глив є запорукою збереження смакових якостей і зовнішнього вигляду, що дозволить зберігати їх досить тривалий час.Сушеные вешенки Головною умовою при зберіганні готового сухого продукту є низька вологість повітря, щоб гливи не відволожилися і не зіпсувалися.

Щоб в грибах не заводилася міль, їх слід помістити в чисті скляні банки , закрити щільним шаром паперу і відправити в сухе, добре провітрюване місце.

Слід враховувати, що гливи можуть швидко вбирати вологу і засвоювати сторонній запах. Тому заборонено зберігати сухий продукт поблизу солоних, маринованих або інших продуктів, що підвищують вологість повітря, або ж тих, які можуть передати вешенкам сторонній запах.

Таким чином, сушити гливи в домашніх умовах досить просто. Головне-враховувати деякі нюанси в підготовці продукту і дотримуватися інструкції до процесу сушіння.


Зараз читають
Лисячий карликовий кролик: опис, фото, зміст, догляд і годування
Лисячий карликовий кролик: опис, фото, зміст, догляд і годування
Лисячий карликовий кролик: опис і відмінні риси, плюси і мінуси утриманн ...
Волзькі стрічкові голуби: опис, фото
Волзькі стрічкові голуби: опис, фото
Характерні зовнішні особливості волзької стрічкової породи голубів, можл ...
Порода курей легбар: фото і опис, несучість, особливості розведення в домашніх умовах
Порода курей легбар: фото і опис, несучість, особливості розведення в домашніх умовах
Розведення курей породи Легбар: опис породи і відмінності від інших порі ...
Кращі поради по боротьбі з бур'янами в городі
Кращі поради по боротьбі з бур'янами в городі
Кожен городник знає, що для того щоб ласувати власноруч вирощеними і еко ...
Томат "Золоте Серце": характеристика і агротехніка вирощування
Томат "Золоте Серце": характеристика і агротехніка вирощування
Томат "Золоте серце": докладний опис вирощування від п ...
Юкка: секрети вирощування в домашніх умовах
Юкка: секрети вирощування в домашніх умовах
Юка: секрети вирощування в домашніх условиях
Новое youtube видео