Назад
Як правильно варити варення з фейхоа: рецепти приготування, без варіння, на зиму

Навигация по разделу

варення з фейхоа: як приготувати, рецепти, користь

Варенье из фейхоаЕкзотична ягода фейхоа не так давно з'явилася на прилавках наших магазинів. І виявилося, що цей плід смачний не тільки в свіжому вигляді, але і як ніжне і ароматне варення, яке до того ж несе велику користь нашому організму. Давайте дізнаємося, в чому цінність цього продукту і як його краще приготувати.


Корисні властивості варення

Цінні властивості варення з фейхоа обумовлені великою кількістю корисних елементів в його складі. Ці плоди цінуються за підвищений вміст йоду, що благотворно відбивається на роботі щитовидної залози, причому водорозчинний йод в складі відмінно засвоюється організмом людини.

Також вони містять багато заліза, що корисно страждають анемією. А високий рівень вітаміну З, зростаючий зі зрілістю ягід, є незамінним при авітамінозі. Крім цього фейхоа характеризуються великою кількістю клітковини, сахарози, пектину і яблучної кислоти.

Це варення корисно вживати при недугах шлунково-кишкового тракту і при атеросклерозі. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти воно є хорошою профілактикою простудних захворювань і підвищує рівень імунітету.Варенье из фейхоа А широкий спектр вітамінів і ефірних масел є прекрасним засобом проти втрати енергії і занепаду сил, що так часто зустрічається в холодну пору року.

Чи знаєте ви? Фейхоа є інгредієнтом деяких косметичних засобів для шкіри обличчя, так як містяться в ньому антиоксиданти виробляють сильний ефект регенерації і омолодження. Подрібнена шкірка свіжого плоду буквально за двадцять хвилин поверне вашій шкірі пружність і свіжість.

Як правильно вибрати ягоди

Головна проблема вибору фейхоа — те, що їх збирають в недостиглому вигляді, адже інакше вони не доїхали б до споживача. Тому потрібно вибирати екземпляри крупніше, оскільки вони довше провисіли на гілках і краще доспіли, ніж більш дрібні.

Крім того, слід купувати лише рівномірно пофарбовані екземпляри зеленого кольору без вм'ятин і будь-яких плям. Пошкодження на плодах — ознака того, що вони вже залежалися на прилавку. Повністю дозрілий фейхоа має білу приємно пахне м'якоть з желеподібної структурою.Фейхоа У ній може бути присутнім невелика жовтизна, а ось коричневий відтінок показує, що ягода перезріла. Якісний і стиглий фейхоа повинен бути м'яким і мати солодкуватий запах, що нагадує ананас.

На цю ознаку можна орієнтуватися як на основний, оскільки недостиглі плоди часто не мають ніякого аромату. Якщо плід занадто твердий, то, полежавши два-три дні при кімнатній температурі, він неодмінно дозріє.

вам напевно буде цікаво почитати про те, чим корисний фейхоа , а також дізнатися як виростити цей екзотичний фрукт у себе в будинку і в відкритому грунті .

Свіжа ягода зберігається в холодильнику не більше десяти днів. Після цього терміну вона поступово втрачає свій аромат і стає млявою.

Шкода варення і протипоказання

Не варто вживати варення в наступних випадках:

  • Особиста непереносимість плодів фейхоа;
  • Цукровий діабет, оскільки продукт містить багато цукру;
  • Гіпертиреоз, тобто високий вміст йоду-може негативно позначитися на людях з підвищеною функцією щитовидної залози;
  • Схильність до алергічних реакцій.
Варенье из фейхоа

Також цей продукт з обережністю слід вживати людям, що страждають ожирінням, оскільки високий вміст цукру призводить до набору зайвої ваги. Вживання пошкодженого або підгнилого плода може привести до розладу шлунка. Такий же ефект може викликати поєднання в раціоні свіжого фейхоа і молока.

важливо! Перед початком вживання екзотичних фруктів, особливо при наявності серйозних і хронічних захворювань, слід проконсультуватися зі своїм лікуючим лікарем.

Склад і калорійність

Сама ягода досить низькокалорійна: в ста грамах міститься всього 50 ккал. Середня калорійність варення з фейхоа становить 215 ккал на 100 грам. до складу продукту входять:

  • Білки-0,55 г;
  • Жири-0,22 г;
  • Вуглеводи-52,63 г.

Плоди фейхоа багаті цукрами і органічними кислотами. Вітамінний склад представлений практично всіма видами вітамінів, серед яких особливо помітно високий вміст аскорбінової кислоти.Варенье из фейхоа У мінеральному складі ягоди є безліч необхідних людині мікроелементів-залізо, магній, цинк, калій, фосфор, йод. ДО РЕЧІ, концентрація йоду становить 2,06 — 3,9 мг на 1 кілограм плодів при добовій потребі середньої людини 0,15 мг.

також з фейхоа можна зробити відмінну настоянку .

Класичне варення

Навіть якщо вам не доводилося варити варення, цей рецепт не повинен викликати у вас ніяких труднощів. Він досить простий, швидкий в приготуванні, а найголовніше — в результаті виходить смачне і ароматне домашнє варення.

Інгредієнти

  • М'якоть фейхоа — 1 кілограм;
  • Цукровий пісок-1 кілограм;
  • Вода — 1 стакан;
  • Лимон середнього розміру.

Рецепт приготування

Для початку потрібно розрізати ягоди надвоє і ложкою витягти з них м'якоть. Далі необхідно засипати її цукром і залишити на 20-25 хвилин, після чого додати воду і сік лимона. Отриману суміш потрібно проварити, безперервно помішуючи, протягом десяти хвилин після закипання.Варенье Про готовність просигналізує густа піна на поверхні варення. Після чого його залишається розлити по попередньо простерилизованнимбанкам і закатати. Залишити остигати краще в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Остигнули баночки слід перемістити в прохолодне приміщення — комору або льох.

важливо! якщо ви віддаєте перевагу не дуже солодке варення, то обсяг цукру можна зменшити, але воно повинно становити не менше третьої частини маси фруктової м'якоті.

Варення без варіння

Варення, приготоване без варіння, дозволить зберегти максимальну кількість цінних речовин в плодах, адже при тривалій термічній обробці вміст багатьох вітамінів і мікроелементів знижується.

Інгредієнти

  • М'якоть фейхоа — 1 кілограм;
  • Цукровий пісок-1 кілограм.

Відео: приготування варення з фейхоа без варіння

Рецепт приготування

Ретельно вимиті плоди перекручуються на м'ясорубці, в них додається цукровий пісок. Ягоди можна не очищати, тоді кількість вітамінів в продукті буде ще вище.

Після розчинення цукру вітамінне варення готове: перекладіть його в чисті скляні баночки і відправте на зберігання в холодильник. Оскільки воно не піддавалося термічній обробці, то термін зберігання Не дуже великий — до двох місяців.

Оригінальне варення

Багатьом людям сподобається це оригінальне варення з фейхоа, до того ж воно є повноцінним смачним, поживним і корисним десертом.

Інгредієнти

  • М'якоть фейхоа-1 кілограм;
  • Натуральний мед-500 мілілітрів;
  • Очищені волоські горіхи - 1 склянка;
  • Половинка лимона.
Варенье из фейхоа

чи знаєте ви? не тільки плоди, а й пелюстки квітів чагарників фейхоа є їстівними: вони мають тонкий присмак яблука. Після обсмажування у фритюрі з них виходять оригінальні солодкі чіпси, якими можна приправляти салати.

Рецепт приготування

  • Плоди ретельно вимити, кінчики обрізати.Фейхоа
  • Далі потрібно перемолоти їх разом з горіхами на м'ясорубці або подрібнити блендером, в отриману суміш додати мед і видавити сік половинки лимона.Смесь фейхоа, орехов и лимона
  • Все перемішати до однорідності, розкласти по чистим баночках і відправити на зберігання в холодильник.Варенье

На найближчі два місяці ви забезпечені вітамінним десертом власного виробництва, до того ж надзвичайно смачним.

Варення, приготоване в мультиварці

Багато сучасних господині настільки звикли з мультиваркою, що навіть варення воліють готувати саме в ній. Для них є простий, але дуже смачний рецепт. вам буде потрібно:

  • М'якоть фейхоа-900 грам;
  • Цукор-1 мультистакан;
  • Вода-1 мультистакан;
  • Лимон середнього розміру.
Фейхоа і лимон потрібно добре вимити, порізати на невеликі часточки, перемолоти на м'ясорубці або подрібнити в блендері. Отриману суміш слід помістити в чашу мультиварки, долити воду і додати цукор і все ретельно перемішати. На режимі «Варка» варення готується 30 хвилин, після чого його можна розлити по попередньо простерилизованнимбанкам і закатати. Варенье
чи знаєте ви? Фейхоа має дуже незвичайний смак, одночасно нагадує ананас, суницю і агрус. Щоб зрозуміти, на що він схожий, краще один раз спробувати цей екзотичний фрукт, ніж багато разів прочитати.

Незважаючи на свою екзотичність, варення з фейхоа дуже добре вписалося в наш раціон. Це солодкий вітамінний десерт своїм незвичайним смаком і ароматом нагадує про швидке літо. Спробуйте приготувати і ви обов'язково його полюбите!

Відгуки з мережі

на мій погляд пропорція 1:1 з цукром завелика. Зате при цьому цвіллю не покривається. Але на смак вже дуже цукрово получаеццо. Для вірності перед протиранням - обдати окропом і обрізати хвостики. Після протирання бажано якомога швидше розфасувати по банках, присипати цукром і закрити - так ви зможете зберегти природний колір. Інакше-суміш жовтіє і набуває коричневого відтінку. У минулий сезон прикупив ~8кг і приготував з цукром. За присід йшло 250 г мінімум. Але наелсі вже так, що в цьому сезоні тільки свіжих хотілося.
fikus
https://forum.onliner.by/viewtopic.php?t=779443p6655648

вже років 5 щоосені літрів по 5 робимо. Головне-перетерти саме через м'ясорубку, як кажуть фахівці. В сабже дуже-дуже багато йоду. При нашому Чорнобилі-саме те. За смаком дуже нагадує суницю. Але не за кольором
Lui13
https://forum.onliner.by/viewtopic.php?t=779443p6660193

загалом, майже всю фейхую :) пустила в м'ясорубку з цукром. Офігенно смачно вийшло! І ще із залишків зробила салат з буряка з фейхоа Теж вельми непогано вийшло
tegenaria
https://forum.onliner.by/viewtopic.php?t=779443p6661293

Зараз читають
Сичівська порода корів: характеристика, фото, переваги і недоліки, Догляд та утримання
Сичівська порода корів: характеристика, фото, переваги і недоліки, Догляд та утримання
Сичівська порода корів: історія виникнення, основні характеристики, опис ...
Інкубатор «Рябушка 130»: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування
Інкубатор «Рябушка 130»: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування
Все про інкубаторі «Рябушка 130»: опис, габарити, функціонал, інструкція ...
Ялівець «Мінт Джулеп»: опис, вирощування і догляд, фото
Ялівець «Мінт Джулеп»: опис, вирощування і догляд, фото
Ялівець «Мінт Джулеп»: опис зовнішнього вигляду і характеристик, особлив ...
Нематоди на полуниці: кращі методи боротьби
Нематоди на полуниці: кращі методи боротьби
Нематода на полуниці — небезпечний паразит на дачній ділянці: в чому пол ...
Як розводити павичів в домашніх умовах
Як розводити павичів в домашніх умовах
Як розводити павичів в домашніх умовах
Новое youtube видео